Author Topic: Инфраструктурата в "Надежда"  (Read 80892 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Re: Инфраструктурата в "Надежда"
« Reply #440 on: 03.08.2023, 15:08:19 »
Едва ли на тези шофьори им е особено приятно минаването през „Ломско шосе“, просто нямат други варианти. Връзката с „Петър Панайотов“ е задължителна, но освен нея си мисля, че би било добре да устроят тунелен прелез на „Сергей Румянцев“, за да не се налага на всички тези камиони да въртят до надлеза. Има достатъчно потенциал за оптимизиране на кръстовището на „Рожен“ и „Илиянско шосе“, за да се насочат камионите оттам, след което по „Сергей Румянцев“ и към местоназначенията си без да задръстват надлеза. Трамвайното трасе да се измести, да не е в центъра, да е от северната страна, двата коловоза, споделени с автобусното, на бившия ЗАГ „Динамик“ светофар, тук се изяжда малко от ширината на локалното платно, за да се даде място за перон на спирката на 26 и 27 на мястото на белия бус, която сега е тук и би задръствала движението и по този начин много проблеми ще се разрешат. Няма изобилие от свободен сервитут, но с адекватно планиране може да се постигне един не лош резултат. Не знам кой го е измислил на времето по този начин с това безсмислено обръщало на гимназията „Никола Корчев“, вместо да са продължили бул. „Илиянци“ до кръстовището с „Рожен“, „Скопие“ и „Княгиня Мария Луиза“ и там да имаше кръгово вместо светофар. Със сигурност е бил някой с недобре развито мислене в перспектива относно разрастването на автомобилния трафик. Така или иначе е имало проект за „Сливница“ по образец на „Цариградско шосе“, можело е да планират камионите да преминават оттам и след това по „Габрово“ и „Скопие“, вместо всичко да се изсипва на „Ломско шосе“.
« Last Edit: 03.08.2023, 15:11:22 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #441 on: 03.08.2023, 17:34:08 »
Тези 600-700 липсващи метра и толкова за тия камиони.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #442 on: 03.08.2023, 19:23:28 »
Ако ще направят този пробив да направят и пълен основен ремонт, трябва да са в комплект.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #443 on: 03.08.2023, 20:36:28 »
Едва ли на тези шофьори им е особено приятно минаването през „Ломско шосе“, просто нямат други варианти. Връзката с „Петър Панайотов“ е задължителна, но освен нея си мисля, че би било добре да устроят тунелен прелез на „Сергей Румянцев“, за да не се налага на всички тези камиони да въртят до надлеза.

Аз нещо не схванах - видях на google maps този пробив - нещо не схванах защо този пробив да е толкова стратегически - реално се свърза бул Илиянско шосе и бул Илиянци, като те самите не са много широки. Единствения широк булевард е Рожен. Не знам дали има проект за разширение на бул Илиянци

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #444 on: 03.08.2023, 20:50:15 »
Идеята е камионите, които се спускат от „Рожен“ да не се въртят през надлеза, след което през детелината на бул. „Илиянци“ като се месят с трафик по други направления, но това беше малко така фантазиране де. Ако платената ССТ не представлява съществен проблем пробивът на бул. „Илиянци“ към нея не трябва да представлява проблем и няма никаква нужда от пробив през „Сергей Румянцев“. Що се отнася до втория въпрос за булевард „Илиянци“ мисля, че тези кадри биха дали достатъчно добър отговор. Четирилентовият участък е от 202-ра на север до тунелчето под моста на жп. линиите, на север оттам е двулентов път.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #445 on: 03.08.2023, 22:16:11 »
Ако някой е карал по Ломско между околовръстното и Обеля ще знае защо. В момента не се разширява, има по една лента в посока и толкова, уж има някакви бомбастични планове за кръгови и други такива глупости, които са чиста проба изхвърляне за бъдещето.

Стотинките от ССТ камионите ще изгорят на първа-втора между разклона за Мрамор и надлеза, където е отклонението за Военна Рампа.

А последните "кръпки" в участъка просто удариха тъпомера в земята и го счупиха, 20 метра нов асфалт по цялата ширина на лента отгоре върху стария асфалт без фрезоване и без плавен преход и после бам на старото, после пак, а и после пак, а и пак.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #446 on: 03.08.2023, 22:33:23 »
Моята кола е с ГТП 28-ми февруари, водя я на един небезизвестен пункт в Доброславци, та тогава ми направи силно впечатление, че действително са до никъде с „Ломско шосе“. Около „Обеля“, добре, има нещо, не с темповете, с които би трябвало, но има нещо, което се прави, но много ме изненада, че не се работи нищо по двулентовия мост и след това.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #447 on: 03.08.2023, 22:43:35 »
Ако някой е карал по Ломско между околовръстното и Обеля ще знае защо. В момента не се разширява, има по една лента в посока и толкова, уж има някакви бомбастични планове за кръгови и други такива глупости, които са чиста проба изхвърляне за бъдещето.

Стотинките от ССТ камионите ще изгорят на първа-втора между разклона за Мрамор и надлеза, където е отклонението за Военна Рампа.

А последните "кръпки" в участъка просто удариха тъпомера в земята и го счупиха, 20 метра нов асфалт по цялата ширина на лента отгоре върху стария асфалт без фрезоване и без плавен преход и после бам на старото, после пак, а и после пак, а и пак.

Прекален оптимистично смяташ че от СО виждат толкова надалеч от носа си, та чак да смятат стотинките по ССТ. Иначе не виждам защо товарен камион за индустриалната зона ще тръгне по Ломско за да спести 20 ст по тангентата. Това мишкуване до никъде не води. Според мен Ломско с всички пешеходни и полегнали полицаи трябва да се ограничи за товарни над 10 тона.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #448 on: 03.08.2023, 22:52:26 »
Аз не мисля, че от СО ги мислят. Имаше изказване което го разбрах, че тия стотинки били насочвали трафика по Ломско, затова ги споменах.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #449 on: 22.10.2023, 11:48:09 »
По повод пускането на Ломско шосе - вчера минах от Околовръстното посока Надежда - какво да кажа... Като асфалт, шахти и т.н. засега е ок, но на слизане от моста лентите преди отбивката за Обеля 2 (ул. 107) са  две и са така направени, че ако караш в дясната, която е за направо и надясно е така изградена, че трябва да засечеш тия в ляво за да продължиш направо. За съжаление карах и нямаше как да снимам, но не е добре със сигурност. Светофарът на въпросното кръстовище беше на жълто мигащо и нямаше задръствания, за които четох предните дни (а може би затова и беше изключен), но все пак беше събота следобед. Следващият светофар работеше и ми се стори на добър цикъл, без да има голямо изчкване. Големият проблем идва на кръстовището с Бели Дунав - задръстването почваше почти от светофара на 61-во ОУ. За мен проблемът там е трамвайния цикъл, който свети без значение дали има трамвай или не, което води до прекалено дълго червено за двете направления по Ломско шосе.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #450 on: 31.05.2024, 17:36:34 »
  Девет месеца след пускането на разширеният участък от Ломско шосе вече има случай на капак на шахта на тротоара,  разпаднал се напълно. Останалите са напукани опасно и е въпрос на време някой пешеходец да пострада.
Направеното днес е недостатъчно за утре.