Author Topic: Снимки (автобуси)  (Read 2637122 times)

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
Re: Снимки (автобуси)
« Reply #9360 on: 22.11.2019, 21:13:05 »
1817-67 от днес

1138-11 от вчера
Sa6o babeka
YouTube канал:
https://www.youtube.com/c/TheBulgarianRail

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #9361 on: 23.11.2019, 14:31:34 »
22-ТМ със същия маршрут като преди 2 години, но с различен подвижен състав и обслужвана от друг гараж:

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline ivaylostoenchev

• View Profile
« Reply #9363 on: 24.11.2019, 22:40:20 »
Разнообразие на "курортната" 44 линия:

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
« Reply #9364 on: 25.11.2019, 21:21:49 »
2750-5

2746-1
Sa6o babeka
YouTube канал:

Offline lion_sofiq

• View Profile
« Reply #9365 on: 26.11.2019, 21:16:58 »
Три скромни на 22-ТМ от днес:

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #9366 on: 26.11.2019, 22:12:57 »

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
« Reply #9367 on: 26.11.2019, 23:12:40 »
5002 отдавна не го бях виждал на линия:
Sa6o babeka
YouTube канал:

Offline madbatt

• Запален по ГТ
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
« Reply #9368 on: 27.11.2019, 07:30:57 »
 :P
« Last Edit: 20.10.2020, 19:48:57 by madbatt »
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email

Offline comet

• Moderator
  • Наистина съм луд
  • MAN Lion's City
    • View Profile
« Reply #9370 on: 27.11.2019, 11:01:42 »
22тм:

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
« Reply #9371 on: 27.11.2019, 11:34:56 »
Тъй като темата за табелите е скрита и е отворена само  за определени потребители, ще пусна тук информация защо(видно и от публикуваните снимки) табелите не са настроени и не работят по предназначение:

Тези табели са ДОСТАВЕНИ, МОНТИРАНИ и се ПОДДЪРЖАТ от ДЗЗД "Проджект Новатроник", в което ДЗЗД влиза "Системни комуникации" и "Инфосистемс", която се занимава и с бъгавите GPS таблети. Проблемите с тези табели са както хадруерни, така и софтуерни - свързани с прословутата и неслучила се в пълен вариант интеграция. Вместо да се направи фърмуер за контролера за табелите, който да работи по GPS координати и сутрин водача сам да вкара едната посока, а през деня, системата просто на база на координати, да сменя посоката, те решиха да направят пълен контрол без възможност водача да направи нещо ако не изключи ръчно интеграцията. Форматът, по който са записани в контролера линиите, за да бъдат намерени от таблета са: Номер на линия_Начална спирка_Крайна спирка(пример: 104_2428_0194). Често обаче за временните маршрути - задушници, трамвайни ремонтни и други, кодовете, които са зададени в системата, в един момент се оказват различни от кодовете, които ЦГМ са "подали" към GPS-а. И тогава, резултатът ще е "Почивка! Моля не се качвайте!" или "Столичен автотранспорт". Няма обмен на информация между ЦГМ, Инфосистемс и ИБИС техника.

Моля, ако прецените преместете в съответната тема.

Offline ivaylostoenchev

• View Profile
« Reply #9372 on: 27.11.2019, 11:44:31 »
Тъй като темата за табелите е скрита и е отворена само  за определени потребители, ще пусна тук информация защо(видно и от публикуваните снимки) табелите не са настроени и не работят по предназначение:

Тези табели са ДОСТАВЕНИ, МОНТИРАНИ и се ПОДДЪРЖАТ от ДЗЗД "Проджект Новатроник", в което ДЗЗД влиза "Системни комуникации" и "Инфосистемс", която се занимава и с бъгавите GPS таблети. Проблемите с тези табели са както хадруерни, така и софтуерни - свързани с прословутата и неслучила се в пълен вариант интеграция. Вместо да се направи фърмуер за контролера за табелите, който да работи по GPS координати и сутрин водача сам да вкара едната посока, а през деня, системата просто на база на координати, да сменя посоката, те решиха да направят пълен контрол без възможност водача да направи нещо ако не изключи ръчно интеграцията. Форматът, по който са записани в контролера линиите, за да бъдат намерени от таблета са: Номер на линия_Начална спирка_Крайна спирка(пример: 104_2428_0194). Често обаче за временните маршрути - задушници, трамвайни ремонтни и други, кодовете, които са зададени в системата, в един момент се оказват различни от кодовете, които ЦГМ са "подали" към GPS-а. И тогава, резултатът ще е "Почивка! Моля не се качвайте!" или "Столичен автотранспорт". Няма обмен на информация между ЦГМ, Инфосистемс и ИБИС техника.

Моля, ако прецените преместете в съответната тема.
Само за информация - маршрутът на 22ТМ в този си вид е непроменен от 2017-та, със същите крайни спирки и съответно същите им кодове. Следователно би следвало ако има такъв маршрут в базата на табелите - те да работят  :)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #9373 on: 27.11.2019, 15:45:17 »

Само за информация - маршрутът на 22ТМ в този си вид е непроменен от 2017-та, със същите крайни спирки и съответно същите им кодове. Следователно би следвало ако има такъв маршрут в базата на табелите - те да работят  :)

Променян е. Беше до бул. Вардар, сега е до Западен парк.
А по принцип от ЦГМ имам чувството, че правят нови разписания за всяко нещо - примерно новооткрита спирка. И респ кодовете са различни.

А все пак водачът може ли нещо да направи - примерно ръчно да избере линия?
За таблетите съм съгласен, че са много бъгави и се нуждаят от често рестартиране. При трамваите е лесно, защото има допълнително копче, но при автобусите според шофьорите е далеч по-трудно, защото трябва да използват ключ-маса, който е отвън, отлявата страна на автобусите след предната гума (Поне така са ми казвали).
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline ivaylostoenchev

• View Profile
« Reply #9374 on: 27.11.2019, 17:13:14 »

Променян е. Беше до бул. Вардар, сега е до Западен парк.
А по принцип от ЦГМ имам чувството, че правят нови разписания за всяко нещо - примерно новооткрита спирка. И респ кодовете са различни.

А все пак водачът може ли нещо да направи - примерно ръчно да избере линия?
За таблетите съм съгласен, че са много бъгави и се нуждаят от често рестартиране. При трамваите е лесно, защото има допълнително копче, но при автобусите според шофьорите е далеч по-трудно, защото трябва да използват ключ-маса, който е отвън, отлявата страна на автобусите след предната гума (Поне така са ми казвали).
Бъркаш, Емо. Това е последният вариант на линията:

От 04:30 часа на 19.08.2017 г. до 24:00 часа на 14.09.2017 г. се въвежда временна организация на движение на обществения транспорт както следва:
◦Разкрива се временна автобусна линия № 22-ТМ с маршрут (в посока ж.к. Западен парк): от площад „Васил Левски” по маршрута на сега действащата временна автобусна линия № 20-ТМ до кръстовище бул. „Тодор Александров” – бул. „Княгиня Мария Луиза”, направо по бул. „Тодор Александров” до бул. „Константин Величков”, наляво по бул. „Константин Величков”, надясно по бул. „Възкресение”, надясно по ул. „Кубан” и по ул. „Западна” до ж.к. „Западен парк” (крайна станция на автобусни линии № 72 и 77) двупосочно.

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
« Reply #9375 on: 27.11.2019, 20:27:47 »
2147-120
Sa6o babeka
YouTube канал:

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
« Reply #9376 on: 27.11.2019, 20:43:32 »
Временните маршрути са налични в Новатроник, възможно е да не са флашнати всички автобуси, но маршрут за 22ТМ има. Понякога, при въвеждане на разписанието се разминават кодовете с тези, зададени във файла на Новатроник и за това табелите "забиват" на "Почивка". Има опция да се изключат табелите и водача ръчно да потърси маршрут, но не им се занимава. Най-добрият вариант е този при МАН 2019, където, водачът може да избере код за временна линия и произволна дестинация от списък с дестинации. Но на Новатроник не става по този начин.

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #9377 on: 27.11.2019, 20:46:49 »
Това тема за снимки ли е или тема за електронни табели, че нещо не разбрах?
Като са ти махнали определена тема, значи има защо и няма нужда да се прави спам в друга.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
Sa6o babeka
YouTube канал:

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #9379 on: 28.11.2019, 18:03:21 »
Ето я и моята версия плюс бонус кадър на 3008 срещу слънцето, но не беше за изпускане:
3307-204 28.11.2019 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

3305-204 28.11.2019 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

3008 28.11.2019 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr