Poll

Коя метростанция Ви харесва най-много ?

СУ Климент Охридски
78 (39.4%)
Стадион Васил Левски
23 (11.6%)
Жолио Кюри
10 (5.1%)
Г.М.Димитров
11 (5.6%)
Мусагеница
18 (9.1%)
Младост 1
41 (20.7%)
Младост 3
11 (5.6%)
Цариградско шосе
6 (3%)

Total Members Voted: 198

Author Topic: Метростанции в участъка Св.Кл.Охридски-Цариградско шосе  (Read 258647 times)

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
http://bnt.bg/bg/news

Отстрани в дясно над 'Времето', на заглавието 'Инспекция на метрото в София' може да видите новата станция и подлез.
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
Днес във вестник "24 часа" на стр. 8 имa снимка, показваща новите подвижни тротоари в подлеза на метростанцията при Софийския университет. В днешния брой на вестник "Телеграф" също има статия относно откриването на отсечката "Сердика - Стадион Васил Левски", както и за ремонт на бул. Симеоновско шосе". По-долу пускам (от виртуалния пресцентър на Столична Община) статията от вестник "Телеграф":

Метрото тръгва на 7 септември

От „Люлин" дo „Младост" за 20 мин.

КОНСТАНЦА ИЛИЕВА

Десет дни по-рано ще тръгне метрото от "Люлин" до "Младост".
  Отсечката от стадион "Васил Левски" до площад "Св. Неделя" ще бъде открита на 7 септември, а не както беше по план - за празника на София на 17 септември, обяви премиерът Бойко Борисов. След като бъде пуснат новият лъч на метрото, разстоянието от "Младост" до "Люлин" ще се взема за 20 минути. От крайните станции до центъра пък софиянци ще пътуват за 10 минути, сочат изчисленията на държавната компания, отговаряща за метрото.
  Общо 40 влакчета ще се движат по трасето, като мотрисите ще идват на всеки 4 минути. Всяка от тях е с капацитет от 1150 човека, а на ден се очаква да бъдат превозвани 180 000 до 200 000 души.

Шахти

Междувременно вчера премиерът Бойко Борисов и и. д. кметът на столицата Минко Герджиков откриха ремонтираното Симеоновско шосе. В преасфалтирането на отсечката 2,5 км от Г. М. Димитров до Околовръстното са налети 1,6 млн. лева. Борисов обяви, че е възложил на Герджиков и на транспортния министър Александър Цветков да изчислят колко средства са нужни, за да бъдат повдигнати шахтите по столичните улици на нивото на асфалта. В момента огромна част от тях са хлътнали, което затруднява движението на колите. "Ако е необходимо, другата година държавата ще подпомогне целево бюджета на Столичната община", обясни премиерът.

LG_: Съобщението е променено.
Не е необходимо да се ядосваш на редакторите на вестника, за действията им. Всеки издател си преценява какъв достъп да даде до статиите си
« Last Edit: 15.08.2009, 20:25:26 by Unicode »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Да се радваме на "предсрочното" откриване на метрото  :fan: :fan: :fan:

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Само че, откъде ще се появят тези 40 влака не е ясно?  :D
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
Само че, откъде ще се появят тези 40 влака не е ясно?  :D

Това вече го обсъдихме..Неграмотните журналисти просто не правят разлика между композиция и вагон..Супер ме дразнят :lol:

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
От тази вечер, извинявам се за качеството ама нямах апарат :)
07 септември 2009 г. - Съединението на Западна и Източна София

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Трябва да има персонална охрана на това съоръжение, иначе не го виждам

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
И от другата страна от към Ректората също трябва да има денонощна охрана, защото там каквато е стъклария като нищо някой пиян може да нахлуе "без да иска".
07 септември 2009 г. - Съединението на Западна и Източна София

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Толкова ли не можаха да сложат едни гладки големи плочи, а пак набутаха гадни павета. Ама по света се мисли за тия работи. От метрополитен май само плочките на село ги знаят като вариант, та тях и използват. Пак че каруца не са вкарали, да тегли траволатора. Да не говорим за поддръжката на тия стени - за нула време ще са мръсни и прашни, по-добре беше да се сложат алумуниеви плоскости. Ужасно е!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
 От снимката,а и по спомени, когато съм минавал, си мисля, че стените са с плочки с гнусния бежово-кафяв десен, с който е осеяна и станцията, и подлезите към нея.  :angry:

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Пастелно-бежавите краски мен лично ми допадат!
не ми харесват плочките тип 'павета' по пода, ма дай да го затвориме сега тунела заради тях :D
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Тунела в края на траволатора няма ли да се затваря вечер след спирането на метрото?

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ще се затваря - вече му е монтирана ролетната врата. От другия му край май също ще се затваря входа на самия подлез, за да не влизат в него през нощта.
А от другата страна ще се наложи охрана, защото ще си седи само така - на стъкло.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Между другото, нали уж има изпитания в тунела. Това означава ли, че са вкарали новото разписание за целия маршрут и просто на Сердика "насила" карат хората да слязат и след това от В.Левски си се качват тези за другия участък или пак си има отделни маршрути, а изпитанията се правят по друг начин (какъв?)

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Предполагам технологични изпитания се правят нощем :)
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Нощем са тестовете, а на 6ти вечерта ще се подменят табели и т.н. предполагам, за да може на 7ми всички да са наясно, че вече целия диаметър е работещ...

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
E те идиотите нали залепиха ония грозни сини лепенки,та доста не информирани хора и сега си мислеха и мислят,че могат да пътуват от люлин до младост,а и по нищо не е оказано,че не може.
Дано ги сменят сега,което ме съмнява,но са наистина ужасни.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Какви сини лепенки?

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Какви сини лепенки?
Над вратите,тези с метротрасето,дано не греша,мисля че бяха сини....

Offline Крюшо

• Приятел на ГТ
    • View Profile
"Пак повтарям" (цитат по 95% от българските футболисти ;)), живея в Дървеница. Прибирам се от работа с метрото поне веднъж седмично и слизам на МС Мусагеница. Преди ден-два отново ми се случи да сляза там към 7 вечерта, като заедно с мен и съпругата ми от влакчето слязоха поне 40 човека. Голямата част от тях се насочи към стълбите, но поне 7-8 човека тръгнаха да слизат и по единствения ескалатор (към момента спрял) и познайте какво се случи когато първият от тях стигна датчика на долния край - естествено той се включи и върна останалите слизащи пеша по него горе до перона.
И ми дойде следната идея:
Защо чак до момента на цялостно пускане на едно от 2-те продължения на радиуса (или Летище, или Младост 4) ескалаторът на перона в посока Младост 1 не бъде настроен да извозва хората от перона, а не да качва хора от вестибюла? За мен пътникопотокът Мусагеница-Младост 1 клони към 0 и е абсолютно нелогично той да бъде обслужван от цял един ескалатор? Разбира се, поне за момента по-трудно подвижните могат да използват асансьора между вестибюла и перона. Какво мислите по въпроса и как можем да предложим такова решение на "Метрополитен"?