Author Topic: Бусленти  (Read 71881 times)

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Бусленти
« Reply #300 on: 07.06.2022, 15:48:26 »
Към 12:30 докато колоните в средната и в изпреварващата лента на Цариградско шосе от Орлов мост в посока Плиска се движиха със сравнително прилична скорост (лява лента около 90 км/ч, средната лента с около 65-70 км/ч) в BUS-лентата едно бяло BMW с украинска регистрация се изстреля поне със 130 км/ч и изряза всички отдясно, мина поне през една камера и се вклини в колоната някъде напред където намери пролука. Далеч съм от мисълта че ще последват някакви санкции, но поне водачите от градския да внимават и да си имат едно наум, има вече и такива олигофрени и са много нагли.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #301 on: 07.06.2022, 16:28:15 »
Доколкото знам, камерите над бус лентите работят и санкционират нарушителите, така че не би трябвало да му се размине.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #302 on: 07.06.2022, 17:41:29 »
Миналият Петък цял ден украински джип стоеше надупен непосредствено преди спирка Одрин на Стамболийски,заемащ лента и половина.Гаранция,че до 13.40 ,когато минах последно поне един паяк и една полицейска са минали.Санкция не беше последвала.Лошотоне ,че и тук няма да последва.Украинските мутри са се преселили тук.И това е нормално .България е единствената страна ,която ще ги толерира. А обикновените украински бежанци- те си се мъчат ,като обикновените българи.

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #303 on: 07.06.2022, 20:42:08 »
Не знам дали ви е известно, но глобата за каране по бус лента не е еднократна, а е в размера на, колкото камери минеш. Ако минеш през 5 камери на Цариградско в една посока, то следва глоба 250лв. Това аз лично не го знаех и го научих скоро.

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #304 on: 07.06.2022, 20:46:13 »
Не знам дали ви е известно, но глобата за каране по бус лента не е еднократна, а е в размера на, колкото камери минеш. Ако минеш през 5 камери на Цариградско в една посока, то следва глоба 250лв. Това аз лично не го знаех и го научих скоро.

Сигурен ли си, защото аз знам точно обратното - ако направиш едно и също нарушение в рамките на един ден, нямат право да те санкционират повече от веднъж. Като не твърдя, че е така в никакъв случай. Доста интересен казус. Ако има някой наистина наясно, нека сподели.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #305 on: 07.06.2022, 21:47:35 »
50 лева е глобата , от снимана 1 камера. Странно , че преди месец и повече на Сточна гара бях спрял на дюнерите а отзад има камера, но честитка не дойде . Пък ми казаха , че тази камера била изключена  :neznam::P
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #306 on: 07.06.2022, 23:48:39 »
Това с камерите го писах, защото имам познат, който точно това направи- мина по Цариградско от Орлов до окръжна и след известно време беше зарадван с честитка на стойност 250лв.  Трябва да съм честен, не го знаех това и ако случайно бях направил подобен "експеримент", щях да олекна доста.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #307 on: 08.06.2022, 00:16:32 »
Украинските мутри не се различават от българските такива, просто се набиват повече на очи.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
« Reply #308 on: 11.08.2022, 19:07:12 »
От миналата седмица монтират допълнително камери по БУС лентата по бул. Гоце Делчев, на всяка пряка ще има. Също така за трети пореден път я маркираха, защото се изтрива доста бързо. Разбира се поредната глупост, тази БУС лента е съвсем безсмислена, особено като е само за 1 линия. Същата глупост както горе при Каблешков, никакъв ефект няма.

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • пендел
    • View Profile
« Reply #309 on: 13.08.2022, 21:08:03 »
Лента, нелента, пак има коли, които паркират след пряката "Червена Роза", заради денонощните магазини и павильони. Често става тапа, и на автобусите от ГТ се налага да се включат обратно в ляво след пешеходната пътека, още повече затлачвайки движението. Да слагат камери, но и да вдигат неправилно паркиралите коли. Буслентата вече доста месеци съществува, но паяк от ЦГМ само веднъж съм виждал.

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #310 on: 13.08.2022, 21:22:29 »
Лента, нелента, пак има коли, които паркират след пряката "Червена Роза", заради денонощните магазини и павильони. Често става тапа, и на автобусите от ГТ се налага да се включат обратно в ляво след пешеходната пътека, още повече затлачвайки движението. Да слагат камери, но и да вдигат неправилно паркиралите коли. Буслентата вече доста месеци съществува, но паяк от ЦГМ само веднъж съм виждал.
Именно защото са единствените денонощни магазини в района има доста народ за тях и там постоянно зареждат стока, примерно както е на Сточна гара при спирката на Люлинските линии, но това няма особено значение. Тапите там стават, заради такси стоянката, която стигаше чак до България, даже все още паркират там, въпреки че е изместена. Относно БУС лентата, тя дори не стига кръстовището с България, а на миналата пряка, и общо взето 83 пак виси в задръстване, та цялото нещо става безсмислено. Също така 83 минава почти цяла София, така че със или без тази БУС лента, пак прави големи закъснения. Затова смятам, че тази БУС лента е безсмислена, по добре да бяха направили цялостно реконструкция на бул. Гоце Делчев, че с тия павета е ужасно.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #311 on: 27.09.2022, 17:08:47 »
Странно , че преди месец и повече на Сточна гара бях спрял на дюнерите а отзад има камера, но честитка не дойде . Пък ми казаха , че тази камера била изключена  :neznam::P
Вече има 5 камери една след друга пред дюнерите и нямаше никой спрял сутринта в 9 часа. Върви да пробваш дали и 5-те са изключени (дано работят всичките).

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #312 on: 27.09.2022, 17:48:21 »
По обяд е пълно с коли там. Не съм проверявал тази теория, но съм чувал че полицаи редовно обядват там безплатно срещу това да не закачат клиентите им.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #313 on: 27.09.2022, 18:21:52 »
Честитка все още нямам :crazy:
А пък вече спирам на Лукойла , и си отивам за дюнер :laugh:
Или в началото на Ангиста, от към Сливница на широкото. Място за 5 коли има :laugh:. Камера йок там

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #314 on: 27.09.2022, 19:26:10 »
Най-напред наздраве, защото е време за вечеря, а вие сте започнали темата за яденето.  :D

Иначе един материал от вчера по въпроса.

Ето и от 13-ти септември.

7-ми септември.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #315 on: 27.09.2022, 21:49:44 »
изкефи ме как се изниза на червено , евала :D
Иначе по темата - бус лентите по Владимир Вазов масово не се спазват , не че има голям трафик. Камери липсват

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #316 on: 13.10.2022, 17:58:28 »
Разчертават бус лента по Гоце Делчев между Дойран и Борис посока Борис!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #317 on: 13.10.2022, 18:16:50 »
Борене на паркиращите в бус лентата на „Сливница“ и „Константин Величков“:

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #318 on: 13.10.2022, 19:27:26 »
Дано да сложат и пред дюнерите на Ст. гара.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #319 on: 15.10.2022, 22:51:25 »
Днес чертаха някаква доста къса БУС лента на Атанас Дуков, между Сребърна и Черни връх, явно заради  закъсненията, които правят линиите там. За автомобилите остават две ленти за движение, но късата БУС лента е маркирана на тази за десен завой по Черни връх към Центъра и автобусите ще трябва да се пренареждат в отсрещната лента, за да минат. Не че и сега не го правят, но при селските линии ще стане една идея по неудобно, единствено за 88 и 120 е плюс.