Author Topic: Тролейбусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 465086 times)

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Между другото, този тролей с цвят охра на една от снимките днес изглежда доста по-различно, щото са го ренувелирали. Тя е бая стара снимчицата, щото от вече поне 2 години е с новата боя (общо взето същата, ама малко по-светла) и е с пластмасови седалки. От няколко месеца са го загрозили с една грозна зелена реклама (и то не целият). Въобще всички ЗиУта от снимките са ги обновявали - някои повече, други по-малко. А и те сега така или иначе всички 15 ЗиУта са ни с реклами. От Греф унд Щифтовете само 1 е с реклама - на "Армеец", ама затова пък му стои много яко  
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: Bus_lover
Между другото, този тролей с цвят охра на една от снимките днес изглежда доста по-различно, щото са го ренувелирали. Тя е бая стара снимчицата, щото от вече поне 2 години е с новата боя (общо взето същата, ама малко по-светла) и е с пластмасови седалки. От няколко месеца са го загрозили с една грозна зелена реклама (и то не целият). Въобще всички ЗиУта от снимките са ги обновявали - някои повече, други по-малко. А и те сега така или иначе всички 15 ЗиУта са ни с реклами. От Греф унд Щифтовете само 1 е с реклама - на "Армеец", ама затова пък му стои много яко  

Армеец са с много смешно лого - кон на скейтборд  

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Ти не протестирай толкова срещу рекламите.Я гледай някой ден те ви докарали нови тролей.а и според мен заради рекламите превозните средства по-често им поддържат външния вид-пребоядисване, китосване и т.н., така изглеждат по свежи и нови.Така че има полза от рекламите!

А тази охра ми прилича на старите атински Зиу-та.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Кон на скейтборд ли? Никъде не съм забелязал такова нещо. Важното е, че самата дума "Армеец" и тъмно-синият цвят му прилягат. В случай, че питате, не водя кампания против рекламите, но някои тролеи още не си бяха за реклами, понеже току-що ги бяха пребоядисали - най вече любимият ми 15084, който го има и на една от снимките (преди да го пребоядисат). Според мен на Тодор Колев не му е на него мястото. Не знам защо точно той беше един от първите с реклама при условие, че някои други тролеи бяха ръждясали, а той беше като чисто нов.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
А нови тролеи едва ли ще видим. Те ЗиУтата доста ги поддържат козметично, което ще рече, че скоро няма да ги махат, но само козметично. М/у другото, ако някой идва в Бургас да се качи на 15005 - на него му се вижда шасито, понеже шперплатът е паднал (ама от 2 месеца не съм случвал на него и не знам дали не са го пообновили). А също така се качете през зимата в някое ЗиУ да видите какъв фризер е вътре. И разбира се, не забравяйте за топло облекло!  

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Кон на скейтборд ли? Никъде не съм забелязал такова нещо. Важното е, че самата дума "Армеец" и тъмно-синият цвят му прилягат. В случай, че питате, не водя кампания против рекламите, но някои тролеи още не си бяха за реклами, понеже току-що ги бяха пребоядисали - най вече любимият ми 15084, който го има и на една от снимките (преди да го пребоядисат). Според мен на Тодор Колев не му е на него мястото. Не знам защо точно той беше един от първите с реклама при условие, че някои други тролеи бяха ръждясали, а той беше като чисто нов.

Еми логото им, ан мен на това ми прилича:
« Last Edit: 09.04.2007, 22:46:51 by etnies »

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Етнийс това не е скейтборд, а чертичката на А-то бре
« Last Edit: 10.04.2007, 11:10:54 by borosport »
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: borosport
Етнийс това не е скейтборд, а чертичката на А-то бре

Ясно, че е, ама се пак крайния ефект повече на дъска с колелца прилича  

Offline p1tnika

• Писател
  • **
    • View Profile
Извинявам се че снимките ми все още не зареждат но снимка.бг нещо не работи като хората.А някой да обясни или да даде малко повече  инфо за тролейбусното трасе което не работи вървяла  ли  е редовна  линия по него?

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Да, двойката е вървяла. За кратко време преди 10-ина години помня, че дори върнаха него маршрут, а настоящия го изоставиха, заради частните автобуси 209, чийто маршрут напълно се припокриваше с тази на единицата. Но това беше съвсем за кратко. А през 99 или 2000 спряха частните 209, тогава докараха в БургасБус първата партида от червените ДАФове, които пуснаха на въпросната линия като добавка към тролеите, чийто брой очевидно е бил малък, но когато дойдоха съчленените тролеи, ДАФовете почнаха да ги пускат по другите линии, а 209 остана като аварийна линия и до днес, която се пуска когато няма ток или стане катастрофа, която не може да бъде заобиколена от тролеите. На нея се пускат предимно Икаруси и то от най-окаяните.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Така, сигурен съм, че много хора се чудят как изглеждат нашите съчленени тролеи "Греф унд Щифт". Е, за тези, които не знаят, ето ви снимка. Айде ся кажете, че по времето на баба и дядо, са произвеждали лоши неща!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Лелее, те даже са с дървени седалки  Да, преди 50 години сигурно са били модерни, но сега...

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Много са здрави обаче. При тях никога не съм виждал нещо като провиснал таван или мандахерцащи се железа. Потракват, вярно, но по такъв начин, който някякси ти дава сигурност, че всичко е наред. Само това с пейките не ми харесва.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Quote from: ozzy
Лелее, те даже са с дървени седалки  Да, преди 50 години сигурно са били модерни, но сега...
Пак ще кажа, че в Швейцария на новите трамвай Кобра в Цюрих, който смятат да са им в експлоатация до 2070(не ми се проверява сега какво пишеше, но съм на 80% сигурен за годината- да не бе обвините, че си измислям   ), седалкоте също са дървени!На тези тролеи също въобще не са мръднали и изглеждат много красиво, изобщо целият салон е много приятен.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: difian
Пак ще кажа, че в Швейцария на новите трамвай Кобра в Цюрих, който смятат да са им в експлоатация до 2070(не ми се проверява сега какво пишеше, но съм на 80% сигурен за годината- да не бе обвините, че си измислям   ), седалкоте също са дървени!На тези тролеи също въобще не са мръднали и изглеждат много красиво, изобщо целият салон е много приятен.

Maни ги швеицаврците.. на тях им хлопат дъските. Като цяло навсякъде избягват дървото, основно за пожароопастността  му.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Quote from: etnies
Супер! Браво на БургасБус  Все ми убягва прототипът като съм в Бс, много искам да го видя отвътре. А Щаера с реклама ли е?
И му направете най-после снимки!Писна ми само да слушам за въпросния автобус и да си фантазирам как са го направили...  

и да си довършим спора за лудите швейцарци и "странните" им разбирания.
Това е лифтираният HESS Swisstrolley3 за Цюрих:

А това са въпросните дървени седалки в Кобрите:

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Е, точно такъв тролей ни требе на нас. Ама с тая провиснала линия ще го карат само с 20 и ще го духат Икарусите, които би било ужасно обидно за подобна машина.

Offline p1tnika

• Писател
  • **
    • View Profile
Е, точно такъв тролей ни требе на нас. Ама с тая провиснала линия ще го карат само с 20 и ще го духат Икарусите, които би било ужасно обидно за подобна машина.
Бе сигурно е супер машина ама дизайна нещо куца  можеше и по добре да е  - мойте овации отиват за соларисите е тва са тролеи за мене и дизайн и всичко  

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
А, между другото, вчера отидох до депото, понеже нямах нет, а и нямаше кво да правя. Мога да ви кажа едно:истината е някъде зад гаражите       Там е единственият начин да видите. Депото е оградено от мрежена ограда, не особено висока, но затова пък с един ред бодлива тел. Денем вратите на депото са отворени, но недейте влиза, защото ще получите "топло" посрещане от един черен пес. Аз лично гледах на няколко метра от оградата. Странно, но някои тролеи дори бяха с отворени врати - явно и Джеймс Бонд не може да проникне, щом са толкова убедени, че никой няма да влезе.  

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
http://www.burgasinfo.com/more_news.php?y=...;d=1&id=953

Аз ви рекох, че шефовете на "БургасБус" отдавна са рекли, че не щат повече тролеи, но някаква жена ги държи и ни вгорчава живота.

http://www.anticorruption.bg/bg/news/event...data=2004-10-20

Всъщност, извинявам се, оказа се, че тази жена е държала не ЗиУтата и 5-имата швейцарци, ами някакви съвсем други тролеи, които някога били на пристанището, но "БургасБус" не са ги взели и тя се ядосала и ги продала някъде другаде - дали не става дума за Русе    Явно все пак тя не е чак толкова виновна, но при прочитане на статията от по-горния от двата линка, оставам с впечатлението, че тя е виновна за всичко и че става дума за тролеите въобще, че ни идват много скъпи и ненужни. Всъщност статията е обширна и в нея можете да научите много за "БургасБус". И е много объркващо - в един момента возилата са автобуси, а в другия - тролеи  
« Last Edit: 21.06.2007, 00:46:14 by Bus_lover »