Author Topic: ПРОМЕНИ в ЗАКОНА за ДВИЖЕНИЕ по ПЪТИЩАТА  (Read 43555 times)

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Съгласен съм с Гьорев! И съм сигурен, че догодина като излезе статистика за инцидентите по пътищата намаление няма да има! Опитът от Австрия е показателен пример. И пак ще повторя - инциденти и катастрофи ще стават винаги и основния фактор за тях е лошата дисциплина на пътя и ниската култура на шофиране! Джигита си остава джигит, независимо дали му светят фаровете или не!

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Вярно ли е че в последните поправки на закона са вкарали забрана за шофиране с джапанки, чехли или боси крака?
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Вярно ли е че в последните поправки на закона са вкарали забрана за шофиране с джапанки, чехли или боси крака?
Едно време по морето глобяваха,- по 5 лева, и за каране гол до кръста- също.
Спрете си просташките мнения !

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email

Това е информация която периодично циркулира като мълва и до сега не беше вярно. Не съм запознат с новия закон но предполагам че няма нищо общо с реалността отново. Последния път ме спряха автопатрул на магистрална полиция на АМ Люлин и аз карах бос и слизайки пред тях си обух джапанките. Никой нищо не ми каза. През август беше - след влизането в сила на закона.

Друг е въпроса че аз лично с джапанки не мога да карам - не чувствам че имам добър контакт с педала не знам дали има хора които могат да карат така.За боси крака не виждам проблема какъв е да караш. Интересно ми е също защо не казват нищо за обувките на високи токчета с които някои госпожици карат.
« Last Edit: 19.09.2012, 22:57:05 by difian »

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
И за токчета било важало. Не питах за тях защото не ме интересува :D

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
За боси крака има резон - при екстрено спиране евентуалната болка от силния настиск по нежното ходило би опорочила спирането, тъй инстинктивно би имало стремеж към отстъпване от педала.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline iukwim

• Напредващ
    • View Profile
Мисля, че е по-важно да направят автомобилите по-ползваеми. При много рязко натискане на педала за газта или натискане с пета в основата да се задействат спирачките.

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Мисля, че е по-важно да направят автомобилите по-ползваеми. При много рязко натискане на педала за газта или натискане с пета в основата да се задействат спирачките.
И всеки път като натисна повече колата - да спирам ? Айде не мерси. Да им направят тотман - на всеки 10 сек да натискаш бутон - иначе спира.  :D
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Налага ти се да изправариш камион на междуградски път и по едно време - хоп спирачки  :P

Offline iukwim

• Напредващ
    • View Profile
И всеки път като натисна повече колата - да спирам ?

Много рязко движение != Рязко движение. Също така коментарът, който си цитирал, се състои от две предложения.

Offline iukwim

• Напредващ
    • View Profile
Налага ти се да изправариш камион на междуградски път и по едно време - хоп спирачки  :P

Има и трети вариант на подобно устройство - педалът да се натиска до 100% с нормална сила и след това при много силен натиск да превключва към спирачка.

Проблемът е сериозен, смятам че едно законодателно решение, обвързващо производителите, би имало значителен ефект в сравнение със закон против шофирането с джапанки. При стресова ситуация, ако не успееш да запазиш самообладание, инстинктивната реакция е да се отдръпнеш, скачайки на педала.

Статия от Nissan
Проучване за нърдове
« Last Edit: 16.09.2012, 21:30:47 by iukwim »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
За мен лично въобще не е проблем да шофирам с джапанки или бос, и не мисля, че подобна забрана ще намали ПТП-тата :laugh: То колко хора карат боси, и разни тираджии по границите съм виждал, как си оставят чехлите на стъпалото до вратата, и никой не им прави проблем.
По-неудобно е да се кара с дебели подметки, веднъж карах с планинските си обувки и ми беше доста тегаво.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Абе свиква се много бързо, зимата карах с много дебели подметки, сега лятото с много тънки и ми трябват няколко натискания на педалите, за да се нагодя

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Всичко е до навик -  аз винаги карам с обувки с токове и ако ми се наложи да карам по гуменки, тегаво ми е. Но бос...
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
На мен пък ми е най-комфортно бос.

Offline Fantomas

• View Profile
Аз веднъж карах бос ... Москвич :D и нямах никакви проблеми, не мисля, че е опасно да се кара бос. Може би по джапанки е най-опасно, защото лесно се изхлузват, а и има вероятност да се завре педала между пръстите и джапанката ако не внимава човек.

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
Всичко е до навик -  аз винаги карам с обувки с токове и ако ми се наложи да карам по гуменки, тегаво ми е. Но бос...

Отначалото е странно но се свиква и после даже е някакво приятно. Бос чувстваш много по-добре колко натискаш съединителя и спирачката и това ти позволява по-плавни движения. Аз не карам често и не може да се каже че усещам колата но в задръстване където работиш често със съединителя бос ми беше много по лесно да усещам колата и кога мога да тръгна само на полусъединител. Тръгване под наклон също.
« Last Edit: 18.09.2012, 12:22:14 by freepigeon »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Аз съм все още курсист, но бос наистина се кара лесно. Веднъж отивах на кормуване, спънах се и си скъсах единия чехъл, при което бях принуден да карам бос. Натисках педала на газта с лекота само с палеца на крака си  :crazy: Пък и сякаш е по-трудно несъзнателно да объркаш газта със спирачката.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Не се заблуждавайте, лесно е и удобно, докато не стане,- Е сега си е**  мамата, и после  "обица" на ухото. Нали знаете,- винаги има първи път.
Спрете си просташките мнения !

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Аз съм все още курсист, но бос наистина се кара лесно. Веднъж отивах на кормуване, спънах се и си скъсах единия чехъл, при което бях принуден да карам бос. Натисках педала на газта с лекота само с палеца на крака си  :crazy: Пък и сякаш е по-трудно несъзнателно да объркаш газта със спирачката.

Като си удариш малкото пръстче докато си местиш крака от педал на педал и видиш Млечния път вместо пътя ще говориш друго ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.