Poll

Какъв трябва да бъде цвета на софийските автобуси?

оранжев
30 (22.7%)
жълт
7 (5.3%)
червен
20 (15.2%)
зелен
19 (14.4%)
син
9 (6.8%)
бял
13 (9.8%)
бял на някакви раета
7 (5.3%)
различен за всеки модел
27 (20.5%)

Total Members Voted: 132

Author Topic: Какъв трябва да бъде цветЪТ на софийските автобуси?  (Read 16044 times)

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Ами, както е тръгнало, очертава се автобусите в София да са оранжеви, поне тези на СКГТ, освен ако не сложат някакво изискване за цвят към концесионерите (едва ли). Преобладава този цвят (0305, Heuliez), а и последните поръчани автобуси са оранжеви - Conecto и BMC. 0345 са изключение, но те нали са купувани от турски превозвач, искрено се надявам като започнат да ги пращат на ремонти да им запазят разцветката.

За тролеите съм съгласен с x3m - боята на 2604 рулира. За Ман-овете пък все си мисля, че щяха да изглеждат по-добре с една жълта ивица.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Quote from: conecto
Ами, както е тръгнало, очертава се автобусите в София да са оранжеви, поне тези на СКГТ, освен ако не сложат някакво изискване за цвят към концесионерите (едва ли). Преобладава този цвят (0305, Heuliez), а и последните поръчани автобуси са оранжеви - Conecto и BMC. 0345 са изключение, но те нали са купувани от турски превозвач, искрено се надявам като започнат да ги пращат на ремонти да им запазят разцветката.

За тролеите съм съгласен с x3m - боята на 2604 рулира. За Ман-овете пък все си мисля, че щяха да изглеждат по-добре с една жълта ивица.
бе то си има оранжево ама има и друго оранжево. Виж оранжевото на Конекто е готино и ме кефи, добре им стои, но оранжевото на МАН СГ262 е отвратително за мен. 3552 и 3894 няма да ги коментирам

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
А какъв цвят е ТБ2604,дето казвате за него,че не мога да се сетя в момента?
« Last Edit: 27.05.2007, 21:46:56 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Vanko-hola

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • http://
    • Email
Що пък да са един цвят??? Може да са различни цветове. Не е хубаво да са еднообразни.

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Quote from: Ivo
А какъв цвят е ТБ2604,дето казвате за него,че не мога да се сетя в момента?
За съжаление снимката, която имам на 2604 не струва особено.Аз не си спомням 2052 преди рекламите, но емо май казваше, че е като 2604.Ето тук съм го снимал миналата пролет май, но о пределено не ми прилича на 2604.На синьото и оранжевото но 2604 според мен най-много напомня 2117.В тази по мека и пастелна комбинация и на мен ми харесва оранжевата линия.Иначе тъмно синьо и лайняно оранжево е отвратително.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Аз съм за зелено с две ръце.Любим цвят ми е, но си е супер за разцветка.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Quote from: Repcho
бе то си има оранжево ама има и друго оранжево. Виж оранжевото на Конекто е готино и ме кефи, добре им стои, но оранжевото на МАН СГ262 е отвратително за мен. 3552 и 3894 няма да ги коментирам
[/size]

Кънекто-то е металик, затова изглежда по-добре.

Ето снимка на тролея с най-хубавата боя.

Offline SKODA

• Запален по ГТ
    • View Profile
Аз мисля че жълт червен и оранжев подхождат най-много

Приятен ден!

Offline Tony

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Форум за градски Транспорт Варна
И на мене ми харесват топлите цветове, но не червено
Но като им сложат реклами едва ли ще се вижда цвета  
« Last Edit: 06.02.2008, 19:15:43 by Tony »

RIP 8155 (1992-2019), 8157 (1990-2019)

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
За мен цвета няма съществено значение. Важното е лакът да е направена качествено. Металик още по-добре!
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline eeasss

• Напредващ
    • ICQ Messenger - 209
    • View Profile
    • http://
за мен лично оранжевият е доста неприятел цвят за автобус, много по добре е бежаво, зелено, синьо - направо всичко без оранжево : -)

Offline Ikarus4eva

• Писател
  • **
    • MSN Messenger - ikarus_bg@hotmail.com
    • View Profile
    • http://www.satana.biz
Червен - като Икарусите.

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
За мен:
Автобуси-червен или бял
Тролеи - син преобладаващ
трамваи - оранжев с бяла ивица.
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
Колебая се между червен ( като икарусите) и оранжев ( като мерцедесите). Не че другите цветове няма да си паснат, но  тези са  на най-разпространените модели автобуси в София ( както при тролеите е синия) и хората са свикнали в далечината дори само по цвета да се сещат какво идва.
R.I.P  Ikarus 280

Offline michеl

• Напредващ
    • View Profile
Оранжевото не ми харесва на нищо освен Кънекто и Ситаро. Някак според мен загрозява, особено BMC-тата. Червеното с черна лента и бяло около прозорците отива на повече модели и марки. Учудващо за мен електриковия фон от рекламите на Нестле седи доста добре на повечето модели и прави BMC-тата по-симпатични. Предполагам зелен металик като на единствения останал нормалнорелсов БГ трамвай би стоял добре на автобусите. Зелената истанбулска разцветка е готина също. Новите бели манове щяха повече да ми харесват ако бяха в цвета на Икарусите или в зелено, това бяло е много постно, поне да бяха сложили линии в червено или зелено.
« Last Edit: 21.06.2016, 02:11:19 by michеl »
#Спаси наземния ГТ.
За развитието на наземния транспорт в София.
Не използвам метро от 2013 година. :)

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
Ще е добре, ако от всеки гараж пускат техни определени разцветки. За пример:
Дружба - оранжево, бяло, червено
Частна фирма Еридантранс:
Може пак да направят TEZELLER-а жълт и малко 0405, Цитаротата да си ги оставят зелени

Засега това са моите идеи. В Земляне преобладава оранжевото, но все пак ми е трудно да преценя.  :neznam:
Sa6o babeka
YouTube канал:
https://www.youtube.com/c/TheBulgarianRail

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
Аз мисля, че всеки тип превозно средство трябва да си има цвят, който да съответства на цвета по информационните табели и в сайта на ЦГМ. Към момента автобусите се отбелязват в червено, но не се сещам да има червен такъв.
Извън анкетата - на мен ми допада идеята трамваите да са зелени, както е било едно време, тролеите да останат сини - както са Икарусите, а автобусите да са червени, но честно казано и бялото не е лошо, което май е желаният цвят за всички газови.

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
Добра идея, може метановите да са бели, жълти и зелени. Мисля, че тези цветове ще им подхождат. Ще ми е интересно да видя жълто BMC Procity на МТК.
Sa6o babeka
YouTube канал:
https://www.youtube.com/c/TheBulgarianRail

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Не разбирам защо трябва да има автобуси, боядисани във всеки цвят от дъгата. Нормалното нещо е да се избере унифициран цвят / цветова комбинация и всичко да се боядисва в тази разцветка.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Цветът на автобусите е избран - бели са метановите, а оранжеви са дизеловите.
Червени автобуси имаше много, но много хора ги свързваха със СОЦа и затова заминаха някой от тях преждевременно.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!