Author Topic: Трафикът  (Read 679025 times)

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Re: Трафикът
« Reply #3100 on: 23.06.2013, 16:55:19 »
От това голямо файда няма,особено по обяд и когато грее слънце. Най-малкото на мястото където е червеният бус на снимката трябва да се сложат няколко табели,които да показват,че има сериосзно отклонение.  :angry:

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3101 on: 23.06.2013, 21:46:15 »
Днес сложиха и знак вече, че се копае, горе-долу където е червеното бусче  :D Има и ограничение на скоростта, не запомних 20 или 30 беше, но наистина неприятно е, че оградата изниква изведнъж с минимално време за реакция. Геометрията на пътя е така, спускане, завой, а в дъгата на завоя има хълмче точно до пътя.

С ограничение 20 или 30 според мен вече има време за реакция при такава скорост. Щом има ограничение на скоростта, и мигащи мампи да смятаме ли проблема за решен? Друг е въпроса защо точно е затворено, като не се извършват абсолютно никакви дейности, седи си така затворено и празно.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3102 on: 23.06.2013, 22:29:16 »
Не бързай толкова. Ти искаш вчера да са го затворили и днес вече да е изкопана и излята метростанцията барабар с тунела. Дай им малко време. Може просто да са започнали да се подготвят от другия край където така или иначе е по-сложно
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3103 on: 08.07.2013, 21:10:27 »
На Ляпчев и Малинов е изключен светофарът, и с новата организация доста трудно може да се вредиш, ако идваш откъм Билла.
По Бъднина опашката за ляв завой почваше почти от Газком.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3104 on: 08.07.2013, 21:33:27 »
Освен това хората масово недовиждат правещото 4 завоя предимство. Връхлитат си срещу знак без предимство, че и претенции имат.
Настройката на светофарите също е безобразна, да се надяваме на своевременни промени. Вероятно затова "почива" светофарът пред БИЛЛА. Там пък повечето пътуващи към Младост 3 и 4 се нареждат за ляв завой към БИЛЛА за пътя през Газком и Бъднина. Вероятно за 2-3 дена ще си разберат грубата грешка и че по-дългият маршрут зад Макдоналдс всъщност е по-бърз. Но съм съгласен с Ози, че фазата на Бъднина трябва да се удължи. Все пак се облекчава четворното кръстовище около Шел/Макдоналдс.
Светофарът Киприян/Малинов, въпреки разчертаната лента и секция за десен завой от Киприян към Малинов/посока Хит, свети червено за десния завой, далеч след като идващите от Малинов в посока север имат зелено и за двата завоя - ляв и десен. Така вместо безконфликтно изтегляне се получава безсмислена тапа в двойното кръстовище.
« Last Edit: 08.07.2013, 21:43:59 by blagun »

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3105 on: 08.07.2013, 23:12:33 »
Може да се помисли за разделяне на правото и дясното от локалното платно на Йерусалим по Самара, при сегашната организация може да се направи отделна секция надясно, която да свети постоянно зелено. 2 пъти последните 4 дена правя десен завой там и чакам безсмислено, не виждам причина това да не се направи.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #3106 on: 27.09.2013, 21:14:56 »
Днес за по-малко от 1 обиколка от -5 стана на +35

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3107 on: 30.09.2013, 18:26:45 »
Днес има регулировчик на Ляпчев и Климент Охридски. Това доста улеснява левият завой посока СОП
Адмирации за инициативата !

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3108 on: 30.09.2013, 19:20:08 »
Всичко добре, но колоната от СОП почва от новият път за лифта плътно до Дървеница :(

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3109 on: 30.09.2013, 19:39:48 »
Ясно, добре, че бях с кола и успях да се спася с ляв завой от 8-ми декември по Охридски. Колоната за дясно започваше още от футболните игрища.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #3110 on: 30.09.2013, 21:50:41 »
Днеска е денят отново на големия некадърник на Софийския университет. Държа една линейка пет минути в колоната от Орлов мост към ун-тета за десен завой към Сточна гара, докато се усети. Хората му свиркаха от колите, че няма накъде да се поместят, аз му ръкомахах от тротоара - реакция нулева.  :angry: Тролеите закъсняваха по около 5-8 минути само преминавайки през това кръстовище, в резултат на което минаха на университета - двойка и единица заедно и след още 4 минути - още една двойка и единица заедно към Левски.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3111 on: 01.10.2013, 11:05:43 »
Ясно, добре, че бях с кола и успях да се спася с ляв завой от 8-ми декември по Охридски. Колоната за дясно започваше още от футболните игрища.

Вчера през деня правеха някакви замервания, дано най-накрая се осъществи проекта за кръгово кръстовище  :neznam:

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3112 on: 01.10.2013, 11:16:37 »
Вчера през деня правеха някакви замервания, дано най-накрая се осъществи проекта за кръгово кръстовище  :neznam:
Все са го осъществили! Ще зациклят по отчуждаването на гумаджийницата и - дотам. Но без много разходи може малко козметично да преработят кръстовището: да се заобли острият ъгъл, да се промени маркировката, така че да има 2 ленти за ляв завой от Кл.Охридски към Ляпчев, евентуално да се подяде откъм трамвайната линия, за да се удължи разширениоето на бул.Кл.Охридски.

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3113 on: 09.10.2013, 19:07:25 »
От няколко дни има плътна колона от Алея Яворов до Семинарията.
В момента има и задръстване от Интерпред до Г.Димитров

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3114 on: 09.10.2013, 20:10:02 »
По Ситняково беше доста задръстено привечер, имаше регулировчици на всички кръстовища.

Offline Svetoslav

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3115 on: 09.10.2013, 20:48:09 »
По Ситняково беше доста задръстено привечер, имаше регулировчици на всички кръстовища.
Там от известно време сутрин(а изглежда и вечер) в най-натоварените часове кръстовищата са с регулировчици. Не ми се струва обаче да има положителен ефект от това. Кръговото на 4-ти км. сутрин също е с регулировчик откъм Г.М.Димитров.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #3116 on: 15.10.2013, 16:57:16 »
Много натоварен ми се струва левия завой от България към Гешов. Вчера 30 мин ми отне. Наредих се срещу ШЕЛ-а на България. Не толкова заради многото коли, ами заради тарикатите, които се мушкат непрекъснато. Ама ги е страх да завият на самото кръстовище от втора лента. Вярно, че беше в час пик - около 18 00, но все пак 30 мин за един ляв завой ми се струват много.

И другото важно - по цялата България левите ленти са на практика неизползваеми, защото са спънати от левите завои.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #3117 on: 15.10.2013, 18:05:31 »
Веско, ти откри топлата вода ;) Въпросният завой е натоварен от много години, но никой не предприема нищо по въпроса. За капак на всичко, откакто имаме хубаво Околовръстно, нещата са още по-зле по цялото протежение на Булеварда.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #3118 on: 15.10.2013, 18:42:44 »
То си зависи от полицая. Трябва да има някакви наказания за тия полицаи, които правят изкуствено задръстване....

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #3119 on: 15.10.2013, 21:44:30 »
То проблемът е, че няма обучение как да се управлява светофара. Трябва да се ползват симулатори за упражнение, а в момента е въпрос колко е на кеф дадения полицай.
храна за мозък - http://www.banitza.net/