Айде пак личните болни мании за милинките тролейченца...
Във Варна това не е проблем. За милионен път ще спомена, че генералният проблем на масовия градски транспорт във Варна е системата за таксуване (цени и обхват на превозните документи). Следващият момент е организацията на движение на линиите- има много непокрити места, а масово линиите се движат на огромни възможности. А от 2016г. във Варна няма и достатъчно подвижен състав. Което ме навежда на мисълта, че ако си въведат нормално (цена-обхват) таксуване- еми да викнат някой частник да държи там 4-5 линии.
Тук няма как да не се изкажа. Да приемем, за пример, че искаш да си купиш кола. Много ми е любопитно, когато парите излизат от собствения ти джоб, така ли с лека ръка ще кажеш туй майната му, унуй майната му, важното е еди какво си... даречем, да има мощен двигател? Много ми е любопитно? Или, може би, ще кажеш: "Ама искам и да има голям багажник, да побира всичкия зарзават от лозето, ама и да е проходима, че да ходя за риба с нея, ама и да е икономична, че на работа ще ходя с нея и ще ми излиза златноо!". Много добре знам как е супер елементарно да избръщолевиш някаква назадничава простотия, при положение, че не ги даваш ти парите за билетна система, тролеи, автобуси и т.н. Всичките тука специалисти ми станахте ясни какви селяндури сте всъщност още преди 2-3 години, а оттогава досега отново и отново потвърждавате чрез изказванията си, че мнението ми за вас е абсолютно точно и вярно. Я да ти бях бръкнал в портфейла и да кажа "трябва да дадеш едни пари за инвестиране в градски транспорт", каква песен щеше да запееш. Толкова ли лесно щеше да ми посочиш да взема автобуси с батерии или от страх да не ти поискам втори път пари за същото (понеже предното бързо-бързо си е изпяло песента), ще предпочетеш технология, която е по-дълговечна и практична за нашите условия. То е най-лесно да изхейтим нещо някъде си, без дори да помислим, когато не става дума за парите от портфейла ни. Най-лесно щеше да бъде да ви тегля на всичките една майна, ама не мога, щото вие, както и 70% от стадото, пардон "народа", сте същите завистливи, егоистични селяндури (гледате само вашата къщичка и градинка да е наред, а извън нея ако ще и потоп да става) и определяте на останалите 30% това в каква градска среда да живеят, какви обществени блага да имат, чрез изборите. А накрая викате: "Що нищо не става? Що хората избягаха навън, я по Европа, я в Америка". Градският транспорт е само един пример, олицетворяващ цялата кочина в България, сътворена от такива като вас (само че седнали на управленски столове) във всичките й аспекти (образование, здравеопазване, инфраструктура и т.н.) Пожелавам ви най-искрено някой ден да узреете достатъчно, че да можете сами да си отговорите на точно тези кратки въпроси по-горе.
За финал, за още по-красноречиво олицетворяване - много ми е любопитно как ще реагираш, ако
1. Имаш кола и аз като кмет ти я конфискувам, и те пратя ходом марш към градския транспорт всеки ден да пътуваш;
2. Имаш кола, конфискувам ти я и ти дам някоя тип Дайхатсу, дето батерията й издържа криво-ляво 100-тина километра и при ежедневно каране на 2 години капацитетът й се изчерпва, а новата струва 5000 лв. И ти кажа "ми батерията е консуматив, вие си го покривате".
Такъв кански рев ще се разнесе, чак ми се прииска да отида да гледам сеира още сега.
Ето точно за тази селяндурщина говоря, дето характеризира 70% от стадото!