Author Topic: Маркировка и организация на движението  (Read 222510 times)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Споделеното трасе като термин фигурира в Наредбата за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи в урбанизирани територии. За да е споделено е необходим определена ширина на трасето, което по Силянов не в налично…

Offline marina

• Напредващ
    • View Profile
Споделеното трасе като термин фигурира в Наредбата за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи в урбанизирани територии. За да е споделено е необходим определена ширина на трасето, което по Силянов не в налично…
Мисля, че познаването на тази наредба не е задължително за водачите на която и да е категория. Може би този термин трябва да се вкара в Закона за движение по пътищата.

Иначе това е полезна информация относно дебата дали рейсовете трябва или не трябва да се съобразяват с лунните светофари по трасето в Надежда/Свобода.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
В духа на този той наречен "дебат", в Бургас като няма трамваи, кой трябва да се съобразява с лунните светофари?

Offline marina

• Напредващ
    • View Profile
Рейсовете и тролеите. Ама само от редовните линии - това важи за рейсовете. Тролеите е ясно, че са си по редовни линии. Ама те май спряха тролеите там.

В закона си пише, че и трябва да има BUS лента за всичко, което е различно от трамвай. А в Бургас си ги начертали и са им сложили лунни светофари, и всичко е наред. 

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
За пръв път от 15 години насам има разделителна линия между трамвайното трасе и пътната лента на Черни връх от Никола Вапцаров до Хенрих Ибсен. Друг въпрос е,че от Ибсен към Вапцаров лявата лента води на трамвайното трасе . Но все пак е нещо .

Online Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
Спокойно, скоро пак ще се изтрие.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Рейсовете и тролеите. Ама само от редовните линии - това важи за рейсовете. Тролеите е ясно, че са си по редовни линии. Ама те май спряха тролеите там.

В закона си пише, че и трябва да има BUS лента за всичко, което е различно от трамвай. А в Бургас си ги начертали и са им сложили лунни светофари, и всичко е наред.
Къде пише подобно нещо!? За да се обособи бус лента е необходимо да са изпълнени няколко условия и не на всяка улица по която се движи МГТ е необходимо и допустимо да има бус ленти…

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
По Черни връх от Ибсен нагоре до след Ф. Кутев има някаква нова организация с разделителни колчета и нови ленти, които криволичат на зиг-заг из платното и поне на мен ми се стори осезаемо по-оплетена от преди. Май са се опитали да направят повече ленти, но се е получила по-голяма бъркотия.

Online Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
Напротив, много по-добре се получи. От поне 2 месеца е така. Преди лентите бяха по 3 в двете посоки. Сега са 2 от Филип Кутев до средата на участъка към Сребърна (там не са и нужни повече) и 4 в обратната посока. Това доста улеснява преминаването покрай изхода на мола в посока Драгалевци.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
На Патриарха и Фритьоф Нансен става все по-любопитно...  :help:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/transporten-haos-v-centara-na-sofija.html

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Отдавна необходими мерки за повишаване на пътната безопасност на кръстовището за достъп до Обеля 1 на Панчо Владигеров:
« Last Edit: 11.06.2024, 14:34:56 by difian »

Offline petur1111

• Запален по ГТ
    • View Profile
Но това място ми се е случвало да карам с 40-50 км/ч и да ме изпреварват по начин, по който се чувствам не все едно съм стационарен пътен знак, ами все едно се движа назад. Случката беше в рамките на самото кръстовище.

Трябва да го сигнализират добре този остров, преди някой да се е качил върху него или да го използва като рампа за излитане във въздуха...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Трябва да го сигнализират добре този остров, преди някой да се е качил върху него или да го използва като рампа за излитане във въздуха...
Още е в процес на изграждане, вероятно остров ще изградят и от южната страна на кръстовището. Но вероятно за каращия по навик джигит може да има доста неприятна изненада, която да завърши неприятно не само за него!

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Отдавна необходими мерки за повишаване на пътната безопасност на кръстовището за достъп до Обеля 1 на Панчо Владигеров:
Явно са се отказали да удвояват Панчо Владигеров в Обеля, както е по ОУП със северозападно платно в посока Люлин от северозападната страна на червея.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Отказали са се, да. Платното обаче остава ненужно широко и създава опасност, не съм запознат в детайли с ПУП на този булевард, но явно идеята е била лентите да са по три в посока, когато се раздели. В момента ситуацията е подобна на тази на пътя Пловдив-Пазарджик, където редовно стават тежки челни катастрофи, защото някои смятат, че като навлязат до половина в насрещното, за да изпреварват, не се брои за навлизане в насрещното...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
ОУП на СО е в сила и в него са заложени основните характеристики за тази улица - функционалният й клас и напречния профил… И на това място има как са се спази ОУП, за разлика от много други, където дори престъпно вече е застроено плътно, разпродадени са публични имоти в обхвата на новото трасе или частниците извиват ръцете на общината с недалновидни и за самите тях причини и искания.

Та откъде тръгна този слух, че западното платно няма да се изгражда!? И преди съм го чувал, но нещо не мога да си го обясня….

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Вчера минах по „Свети Георги Софийски“ и „Прага“, не го бях правил отдавна, защото знам, че състоянието на „Свети Георги Софийски“ е лошо, трафикът е спънат и има много пешеходци в района на ВМА. Смятам да пусна един сигнал, защото това състояние на маркировката на пешеходните пътеки е абсолютно недопустимо.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Криволичещата маркировка по бул. Черни връх пред мола (била тя и сполучлива според някои) вече избледнява и понеже не всички си я знаят от преди, започват все по-често да се получават конфликтни ситуации.
Един кара направо, мислейки, че лентата (логично) също е права, а друг се опитва да спазва маркировката, която го отвежда точно с една лента наляво.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Криволичещата маркировка по бул. Черни връх пред мола (била тя и сполучлива според някои) вече избледнява...

Не само там, из цяла София маркировката е тотал щета...

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
В момента има кампания по подновяване, в „Люлин“ изрисуваха всичко от до, по „Сливница“ изгубената бус лента между „Лъвов мост“ и „Георги Раковски“ я възстановиха, до скоро беше абсурдно положението там, маркировката трябва да я търсиш със следово куче, но камерите пред Какадуто си записват.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!