Author Topic: Снегопочистване  (Read 91604 times)

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Снегопочистване
« Reply #40 on: 24.12.2009, 18:42:20 »
Този ден имаше обилен снеговалеж, наложи се да изляза с колата - докато изчистих задното стъкло - предното (вече почистено) все едно не беше чистено ... В този смисъл, дори почистването да беше започнало 2 часа по-рано - положението щеше да е същото. А снегорин не може да премине по улица, по която има три колони автомобили ...
« Last Edit: 24.12.2009, 21:01:40 by emm_1968 »
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #41 on: 24.12.2009, 18:50:27 »
Поздравям новия ни кмет за това, че няколко пъти подчерта, че се чистят с приоритет улиците, по които минава градски транспорт.
Те само тези улици се чистят.По договор на концесионерите се чистят само основни булеварди и улиците по които минава градски трнаспорт.Т.като те в 95% съвпадат не мога да разбера как така ги почистват с приоритет.Вътрешноквартални улици не се почистват.А за почистването просто закъсня.Валя цяла нощ,а се почна да се чисти на сутринта.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #42 on: 26.12.2009, 05:48:53 »
Но, пак казвам, на лед и с чисто нови зимни гуми да си, не помага. Трябва да си с шипове........да, ама кой ще предположи, че в ГРАД ще трябва да ползваш оборудване, което нормално влиза в употреба при високопланинските пътища.

Те са забранени в градски условия

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #43 on: 26.12.2009, 13:14:01 »
Те са забранени в градски условия
Изобщо на асфалтови пътища, защото унищожашат настилката. За паветата не знам дали се прави диференциация. Иначе си спомням Лада-та на дядо ми с такива зимни гуми с малки метални топченца в грайферите.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #44 on: 28.12.2009, 03:47:10 »
През проходите, които са все асфалтови зимата не е забранено.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #45 on: 28.12.2009, 05:09:57 »
През проходите, които са все асфалтови зимата не е забранено.
Ето от закона:
ЗДП,II глава, ПДП, Раздел I, Общи правила, Чл. 9.   
  (1) По пътищата, отворени за обществено ползване, е забранено вижението на верижни машини и използването на гуми с шипове. Движение на пътни превозни средства с вериги за сняг е разрешено само когато пътните условия изискват това.

Могат да ти напишат акт и да спрат колата от движение, ако решат да се заяждат. А и аз не виждам, сега вече да се продават такива гуми, пък и не знам кой ще тръгне да ги използва масово. А и ще е кофти, защото всички ще спират едвам, а с рязкото спиране на автомобил с такива гуми, биха станали дори повече инциденти. Интересното е, че в Западна Европа все пак на доста места са разрешени и каква е разликата с позволените вериги- те не се ли отразяват също лошо на пътя!?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #46 on: 04.01.2010, 16:52:00 »
Искам да похваля Бойко Борисов за хубавия паркинг, в който се превърна парцела на съборената преди време за пробива Данаил Николаев сграда. Само там е възможно безплатно паркиране. Браво и дано започнат още няколко такива пробиви, ще облекчат паркирането  :fan:

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #47 on: 04.01.2010, 20:42:34 »
А не се били строели паркинги по Центъра, и то абсолютно безплатни!  :fan: :P

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #48 on: 05.01.2010, 09:38:16 »
Поредният обилен снеговалеж поставя на изпитание кмет Фандъкова !
Абе знаех си аз ,че беше по - добре да си е министър !

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #49 on: 05.01.2010, 10:07:08 »
Поредният обилен снеговалеж поставя на изпитание кмет Фандъкова !
Абе знаех си аз ,че беше по - добре да си е министър !

Сигурно вече съжалява ...

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #50 on: 05.01.2010, 11:15:39 »
Ще повярвате ли ако ви кажа, че в до сега още не са почистили ул.Атанас Москов в горната си част в Младост 4? Преди малко един автобус като спря му поднесе средният мост и се засука леко. Все едно пътуваш с рейса до х-л Морени или до с.Железница, само дето там е в планината.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #51 on: 05.01.2010, 11:55:33 »
Обикновено всяка зима има снежни дни. Днес се случи може би най-неприятната ситуация. Снегът започна да вали точно преди пик-час. В 8 часа все още всичко бе нормално. По-късно изглежда са започнали бедите. Много трудно е да се организира почистване точно когато е най-мощен трафикът.
Всъщност чак толкова сняг за почистване едва ли е имало и към 9 часа. Трябвало е обаче да минат не снегорини, а машини разпръскващи "НЕЩО", което бързо да стопява падащия сняг и да предотвратява последващото утъпкване и замръзване. Най-вече на стръмните улици.
Мда, всички кметове са имали този проблем.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #52 on: 05.01.2010, 12:02:12 »
Сега ще излезе, че трафикът им е виновен, че не са почистили. И пак ще приберат парите, без да свършат никаква работа. Нищо, че преди 1 седмица казаха по телевизията, че ще вали. Това си говорих и онази вечер с шофьора на 3278. Той ми каза: "Абе най-страшното мина по Коледа, сега ще видиш сряда като изпече едно слънце и се разкара студът" и ме изгледа много учудено като му казах, че ще вали сняг. На всичкото отгоре реши и да подрани. Е, какво да се прави, промени в климата, януари вали сняг..

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #53 on: 05.01.2010, 13:54:48 »
Обикновено всяка зима има снежни дни. Днес се случи може би най-неприятната ситуация. Снегът започна да вали точно преди пик-час. В 8 часа все още всичко бе нормално. По-късно изглежда са започнали бедите. Много трудно е да се организира почистване точно когато е най-мощен трафикът.
Всъщност чак толкова сняг за почистване едва ли е имало и към 9 часа. Трябвало е обаче да минат не снегорини, а машини разпръскващи "НЕЩО", което бързо да стопява падащия сняг и да предотвратява последващото утъпкване и замръзване. Най-вече на стръмните улици.
Мда, всички кметове са имали този проблем.
Напротив проблема е че няма снегорини.Температурите не са ниски и снега не замръзва проблема е че не се почиства.Сбъркана е технологията на почистване.В БГ докато не спре снеговалежа само пръскат химикали а не чистят снега.Тва се прави за икономия защото като изчистят снега пак трябва да слагат химикали за следващия паднал снег.И като имаме един продължителен сняг през деня гледаме днешноте простотии.Трафика въобщене е проблем ако го нямаше и него да утъпква снега положението щеше да е по зле.По твойте приказки да ожалиш горките кметове а не гражданите подложени на некачественото почистване. ;)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #54 on: 05.01.2010, 14:56:26 »
Ако бяхме в нормална държава, след днешната ситуация и блокажа на града би било редно кметът, както и всякакви инспекторати да си подадат оставката, това на нищо не прилича  :angry: :angry: :angry:

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #55 on: 05.01.2010, 15:08:05 »
Ако бяхме в нормална държава, след днешната ситуация и блокажа на града би било редно кметът, както и всякакви инспекторати да си подадат оставката, това на нищо не прилича  :angry: :angry: :angry:

Ако Кметът си подава оставка при първия сняг и като се има в предвид, че избори се насрочват за след три месеца, то всяка зима няма да има кмет на СО ...
Някой да е чул преди Нова година да се подават оставки в Западна Европа, която беше блокирана от снегове (при това с дебелина 20 cm) ?
Аз искам Кмета да почисти и у нас, но ... и затова чисти жена ми.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #56 on: 05.01.2010, 15:09:33 »
ще ти повярваме естествено

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #57 on: 05.01.2010, 15:11:46 »
А някой да е чул при 10см. сняг столицата да е тотално блокирана ?!? Не искам да споря с теб, но ми се струва, че нямаш представа за какво ставаше въпрос тази сутрин.   :rolleyes:
« Last Edit: 05.01.2010, 15:25:06 by Repcho »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #58 on: 05.01.2010, 15:27:57 »
По-късно, един зелен Мерцедес се беше завъртял при спирането на кръстовището на Атанас Москов и ул.406, но после май бързо се оправи и тръгна. Иначе улицата в горната си част все още е бяла, като че ли само от рейсовете е утъпкано.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #59 on: 05.01.2010, 15:47:49 »
А някой да е чул при 10см. сняг столицата да е тотално блокирана ?!? Не искам да споря с теб, но ми се струва, че нямаш представа за какво ставаше въпрос тази сутрин.   :rolleyes:

И аз не искам да споря, просто ще ти разкажа една история с мен.
Преди години се наложи да карам едната водоноска (през зимата - снегорин), с която се чисти релсовия път. Може да не ти се вярва, но има разработен перфектен план за действие при снеговалеж. Съгласно този план всеки снегорин си има определен маршрут, моят освен другите трасета включваше и трасето на 7-ма линия. Започнах от Витоша (бившия ДП "България"), отидох до Борово (както е редно) с гребло и четка, когато се връщах, след около 20 - 30 минути, коловоза към Борово все едно не беше чистен ...
Пробвал ли си да чистиш на ръка сняг от пътека дълга (да кажем) 20 метра - докато стигнеш до края - в началото отново е за чистене ...
В този смисъл: като продължава да вали интензивно един час по-късно е възможно да не си личи, че е чистено. Не защитавам никого, но мисля, че малко обективност не е излишна.
В казармата имаше следният лаф - след учение в поделението пристига телекс: "Всички да се поощрят, свързочниците да не се наказват." Ако позволиш да парафразирам: Всички да се наградят, тези от снегопочистването да не се наказват ...  ;)
« Last Edit: 05.01.2010, 15:49:39 by emm_1968 »