А някой да е чул при 10см. сняг столицата да е тотално блокирана ?!? Не искам да споря с теб, но ми се струва, че нямаш представа за какво ставаше въпрос тази сутрин.
И аз не искам да споря, просто ще ти разкажа една история с мен.
Преди години се наложи да карам едната водоноска (през зимата - снегорин), с която се чисти релсовия път. Може да не ти се вярва, но има разработен перфектен план за действие при снеговалеж. Съгласно този план всеки снегорин си има определен маршрут, моят освен другите трасета включваше и трасето на 7-ма линия. Започнах от Витоша (бившия ДП "България"), отидох до Борово (както е редно) с гребло и четка, когато се връщах, след около 20 - 30 минути, коловоза към Борово все едно не беше чистен ...
Пробвал ли си да чистиш на ръка сняг от пътека дълга (да кажем) 20 метра - докато стигнеш до края - в началото отново е за чистене ...
В този смисъл: като продължава да вали интензивно един час по-късно е възможно да не си личи, че е чистено. Не защитавам никого, но мисля, че малко обективност не е излишна.
В казармата имаше следният лаф - след учение в поделението пристига телекс: "Всички да се поощрят, свързочниците да не се наказват." Ако позволиш да парафразирам: Всички да се наградят, тези от снегопочистването да не се наказват ...