Author Topic: Пътища и съоръжения  (Read 297644 times)

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Пътища и съоръжения
« Reply #300 on: 29.10.2010, 22:26:25 »
Може и да е писано ама аз да питам - как е пътя София-Железница-Дупница ?
До Ковачевци е в ремонт. После в селата, докато се излезе на Дупница-Самоков е зле, извън тях е добре. От разклона за Самоков до Дупница не съм бил през последните 3-4 години, около Клисура има гадни завои до разклона за Сапарева баня, останалото не беше чак лошо тогава.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #301 on: 29.10.2010, 22:42:45 »
Чудя се как да избегна ПВ Даскалово. Като е в ремонт преминаването възможно ли е ?

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #302 on: 29.10.2010, 23:12:03 »
а от пловдив до рилския я през велинград, я през самоков, предстои да се уточни...
Твърдо през Самоков и Дупница! Майка ми пътува с една позната преди 2 седмици Велинград-Юндола-Якоруда и каза, че пътят бил в лошо състояние!
Аз пътувах лятото, само че Костенец - Юндола - Якоруда. Действително, след Юндола пътят е лош, но с внимателно каране се минава. Прилича да кажем на пътя до Петрохан, само че с много по-слаб трафик. Крайната ни точка беше Разлог и на връщане пак минахме по този път.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #303 on: 29.10.2010, 23:50:42 »
Чудя се как да избегна ПВ Даскалово. Като е в ремонт преминаването възможно ли е ?

Минава се. Може и да е задръстен. http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=3405.msg194722#msg194722
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #304 on: 30.10.2010, 01:20:26 »
Ако ще пътуваш утре, по-добре си хвани пътя през Бункера-Бистрица-Железница-Белчин баня-Дупница. И там текат ремонти и има проблеми, но задръстванията при Перник са епични.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #305 on: 04.11.2010, 18:58:44 »
Quote from: news.dir.bg
Дават още пари за мантинелата по пътя Бургас - Созопол
04 ноември 2010 / News.dir.bg
Областният управител Константин Гребенаров заедно с бургаски журналисти провери на място как протичат дейностите по поставянето на мантинелата от разклона на военно- морска база „Атия” до Созопол.
Пред журналисти Гребенаров съобщи, че мантинела ще бъде поставена на 11 километров участък, предаде "Фокус".

Средствата за нейното монтиране са на стойност 1 050 000 лева и са отпуснати от агенция „Пътна инфраструктура”. Изготвената статистика за броя на произшествията в участъка с мантинелата и на този без такава са били един от основните мотиви за искането да бъдат опуснати средства за поставянето й, каза областният управител.

Доказано е, че в участъка от Бургас в посока Созопол, където има такава мантинела, макар и да има катастрофи, то те са без жертви, докато това лято станаха две тежки катастрофи със загинали хора в участъка между Бургас и местността Пода и Атия- Созопол, където досега мантинела е нямало, посочи Гребенаров.

Той съобщи, че са договорени още допълнително 80 000 лева за поставяне на мантинела в едникилометров участък от Бургас до местността „Пода”.До края на ноември мантинелата в участъка с. Атия – Созопол ще бъде монтирана.
Моето мнение за мантинелния участък е смесено. От една страна - винаги е по-добре с мантинела. Но от друга - трябваше да се понапънат още малко и да поразширят габарита на шосето. Изрязаните ленти са тесновати. След като вече е късно затова, може и по-евтино решение - да сложат по осевата линия "топки", които да не стимулират нейното безпричинно прегазване.

Ето така:

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #306 on: 04.11.2010, 20:51:13 »
Тези "котешки очички" едва ли ще внесат необходимия респект в българския джигит. Мантинелите са си добре, лично аз изпитвам лека клаустрофобия при шофирането в този участък и това ме кара да поддържам около и под 100 км/ч.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #307 on: 04.11.2010, 22:15:34 »
лично аз изпитвам лека клаустрофобия при шофирането в този участък и това ме кара да поддържам около и под 100 км/ч.
Точно това казах.
Топките не са направени да разбият колата, но карането по тях е неприятно.

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #308 on: 06.11.2010, 09:43:26 »
Хахха аз пък дори ги целя тия котешки очички, че се чувствам като влак.  :P Но иначе и аз се присъединявам към мнението, че е много неприятно шофирането в мантинеления участък и наистина усещането е точно клаустрофобично.

Offline Danchoti

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #309 on: 06.11.2010, 10:20:07 »
Как ви се струва следното?!?
Семейство пътува от Чехия почти до Приморско невредими и на бензиностанцията на ЛО решават, че ще преминат през двойната непрекъсната и съотвентно през насрещното движение, и ... умират майка, баща и дете...

Подобни случаи бол, а това е поредното доказателство, че джигитите на са само тукашни!
ДА СЛАГАТ МАНТИНЕЛА!!!

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #310 on: 06.11.2010, 20:52:13 »
Това с мантинелата го има и при спускането от Шереметя към Търново. Минавал съм го само с автобус, но съм на мнение, че определено ще спре челните удари и ще действа превантивно!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #311 on: 06.11.2010, 23:06:41 »
Гледам че сте питали за пътя от София през Бистрица и Железница. Видях да ремонтират само 2 моста, единият в самото с.Железница, където излиза туристическата алея от Витоша, и един в село Бистрица, точно на центъра на селото, където се излиза от обръщалото на автобус 68. Иначе няколко км.между Бистрица и Железница са с нарязан асфалт, на места в този участък се разширява, защото е заравнено около пътя. Преди с.Железница има 2 доста солидни пропадания които трябва да се преминат много бавно. Ето няколко снимки, пробвах да направя и две през задното стъкло на рейса, ама нещо май не станаха много добре, но горе-долу се вижда какво правят и състоянието.
« Last Edit: 06.11.2010, 23:33:25 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #312 on: 06.11.2010, 23:29:24 »
Утре ще пътувам до Ковачевци и ще докладвам за положението на юг от Железница. Ако има време ще направя и снимки.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #313 on: 06.11.2010, 23:58:34 »
Гледам че сте питали за пътя от София през Бистрица и Железница. Видях да ремонтират само 2 моста, единият в самото с.Железница, където излиза туристическата алея от Витоша, и един в село Бистрица, точно на центъра на селото, където се излиза от обръщалото на автобус 68. Иначе няколко км.между Бистрица и Железница са с нарязан асфалт, на места в този участък се разширява, защото е заравнено около пътя. Преди с.Железница има 2 доста солидни пропадания които трябва да се преминат много бавно. Ето няколко снимки, пробвах да направя и две през задното стъкло на рейса, ама нещо май не станаха много добре, но горе-долу се вижда какво правят и състоянието.

Изрязаният асфалт е за локални ремонти, заради слягания, дупки и т.н., а заравненото са изчистените банкети, няма да се разширява.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #314 on: 07.11.2010, 21:38:25 »
Днес, за първи път попаднах на задръстване в ... Бистрица  :P Личи си, че нещо не е наред на Е79, вечерта на път за София пътувахме в колона от над 30 автомобила, понеже наливах вода на Ярема едва се включих в колоната и имах възможност да броя. В Бистрица ремонтират моста на центъра и движението е еднопосочно, благодарение на почти нулевия трафик в обратна посока за не повече от 5 мин. преминахме участъка, но бях шокиран, защото колоната спря почти на ресторант "Елените" в началото на селото.
От ремонта снимки нямах време да правя, но и няма кой знае какво интересно. Реконструрат се по един мост в Бистрица, Железница и Ярема, преминават се еднопосочно. От СОП до Бистрица нища не се прави. От Бистрица до разклона за поделението (ремонтиран участък през 2008-ма) асфалта е фрезован на много места, започнали са да правят и банкети. След ремонтирания участък към Железница не са пипали, а ми е много интересно какво ще правят на свлачището преди влизане в Железница и кога ще е. От Железница до Брезите също не са пипали. От Брезите до два завоя преди Ярема е положен биндер, тук-там са правили отводняване с бордюри и канавки, но се надявам, че това не е всичко, има още много да се работи, за да има качествен път за дълго време. В Ярема и надолу към Ковачевци има фрезовани участъци и кръпки.
« Last Edit: 07.11.2010, 21:43:38 by giorev »

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #315 on: 08.11.2010, 10:42:25 »
Това с мантинелата го има и при спускането от Шереметя към Търново. Минавал съм го само с автобус, но съм на мнение, че определено ще спре челните удари и ще действа превантивно!
За коя част от пътя Шереметя - Търново имаш предвид?

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #316 on: 12.11.2010, 18:18:33 »
Изпитания на моста край Бяла. Очаква се да бъде отворен на 19.11.2010 г.
http://bnt.bg/bg/news/view/40704/izpitanija_na_novija_most_kraj_bjala

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #317 on: 13.11.2010, 11:55:06 »
В репортажа се каза че финансирането е по ОП Транспорт!  :rolleyes:
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #318 on: 22.11.2010, 10:51:58 »
Quote from: news.bg
Обърнал се ТИР затвори пътя Русе-Бяла
22.11.2010, 07:52 (обновена 22.11.2010, 07:56)
Временно е затворен за движение на автомобили път I-5 в участъка Русе-Бяла. Причината е пътен инцидент с румънски ТИР.
Движението на МПС се отклонява по обходен маршрут гара Бяла-Ценово-Обретеник- път І-5.
При инцидента ТИР-ът се е обърнал при детелината преди моста на Бяла. Няма пострадали. По първоначална информация причината за катастрофата е несъобразена скорост.
АПИ призовава да се спазват строго правилата за движение по пътищата, както и да се шофира с повишено внимание и скорост, съобразена с условията на пътя през настъпващия зимен период.
Доста неприятно сефтосване на новия пътен възел. Да се надяваме, че е само шофьорска грешка, а не от лошо проектиране на кръстовището, макар че снимките на LG_ от миналия месец (отговор #290) ме навеждат на известни подозрения.
« Last Edit: 22.11.2010, 10:53:38 by blagun »

Offline naster1

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #319 on: 22.11.2010, 11:05:12 »
За коя част от пътя Шереметя - Търново имаш предвид?

Частта дето е с три ленти, покрай новия магазин на Технополис и Явор... Пада се точно преди разклона за ЖП гарата, когато пътуваш в посока София. Откак построиха магазина, още от горе от частта дето е 2х2 нарапвиха мантинела между 2-те платна за изкачване към Шереметя и едното платно за слизане към Южния пътен възел.