Author Topic: С какво и как снимаме(фотографска тема)  (Read 126963 times)

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Благодаря Ви и на двамата, ама аз не мисля, че историята ми е добър сценарий за филм, плюс това сега като се замисля не се гордея много с постъпките си, които съм вършил като малък. :)
В интерес на истината е така.Като бях,по-малък въобще не ме беше срам да снимам ГТ,но сега много трудно ще извадя апарата и ще го насоча към ппс на гт.Сега снимам само познати хора.
Ми значи сте още малки щом ви е срам..
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
Наистина много приятна история има todorow_211 и мисля, че е много добър сценарий за филм.
Историята наистина беше приятна, но с много тъжен край :rev:. Иначе се възхищавам на смелостта на todorow _211. И на мем като малък ми се щеше постоянно да съм по рейсовете, но рядко ми се отдаваше :(. Най- много след училище или в някой свободен час да ида на последната спирка на 310 и 108 ( на 10 минути пеш от училище) и да пътувам за няколко спирки с 310 и после пак до последната.
« Last Edit: 19.01.2015, 20:34:57 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
От лятото на 2012-та година снимам със Pentax Optio S1 14 Megapixels.Доволен съм от него, но в дъждовно и вечерно време (освен когато правя снимки и мястото не е осветено) въпросните не излизат много добри дори когато барникам чувствителността, а като стана въпрос за апарати някой знае ли дали мога да възстановя всичките си изтрити снимки и от къде мога да променям ефектите от нормален на черно бял например и т.н? :help:

Edit: Разбрах вече как се променят ефектите на снимките.
« Last Edit: 05.01.2015, 21:38:39 by todorow_211 »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Извинявам се, че отново ще навляза в оффтопик като този път ще ми е за последно, а всеки който иска можем да продължим темата за снимането и всичко останало на ЛС, фейсбук или скайп за да не спамим излишно, защото не това е целта. :)

Лаская се от факта, че съм още малък за повечето хора включително и за Вас, но в момента живея в град в който престъпността, населението, законите и политиката са на много по-високо ниво от България и просто държави като Франция и Германия не ми позволяват да го допусна.По принцип мога да преглътна срамът от хората и шофьорите и да изляза да нащракам стабилно ГТ в 2-те държави включително и в родината, тъй като не се задържам много на едно място понеже имам роднини и приятели, които живеят от години тук във Франция, Германия и Гърция, но не съм сигурен дали след това не ме чака съд или затвор, само защото снимам ГТ (въпреки, че не снимам с професионален фотоапарат, а със сапунерка) на полицаите може да им минат много мисли през главите като например, че съм терорист (за тях не важи правилото кой си, от къде си и на колко години си) и че искам да взривя някой автобус за това съм много дискретен когато правя снимки.Разбира се не мога да отрека и факта, че всичко е на късмет да не те хванат, а за хората които идват тук за един ден или на почивка за 1-2 седмици и правят снимки на ГТ според мен си е чист късмет, защото не са записани на камерите какво правят постоянно, въпреки, че се набиват много на очи със действията си.Като цяло според мен това са 2-те държави със най-строгите закони в цяла Европа, а в по-малките градове хората не крадът и убиват, защото икономиката е над 50%, докато в големите градове безработицата е над 85.
« Last Edit: 16.01.2015, 05:33:48 by todorow_211 »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
...а като стана въпрос за апарати някой знае ли дали мога да възстановя всичките си изтрити снимки и от къде мога да променям ефектите от нормален на черно бял например и т.н? :help:
За възстановяване не мога да ти помогна, ефектите можеш да ги променяш директно от апарата, ако има вграден редактор и ако разбира се, разполага с ефекти, другият вариант е Photoshop, GIMP.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Има много програми за възстановяване на изтрити снимки. Можеш да използваш Restoration например. Не всичко може да се възстанови обаче.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
За възстановяване не мога да ти помогна, ефектите можеш да ги променяш директно от апарата, ако има вграден редактор и ако разбира се, разполага с ефекти, другият вариант е Photoshop, GIMP.

Благодаря ви и на двамата. :fan:

Има много програми за възстановяване на изтрити снимки. Можеш да използваш Restoration например. Не всичко може да се възстанови обаче.

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Извинявам се, че отново ще навляза в оффтопик като този път ще ми е за последно, а всеки който иска можем да продължим темата за снимането и всичко останало на ЛС, фейсбук или скайп за да не спамим излишно, защото не това е целта. :)

Лаская се от факта, че съм още малък за повечето хора включително и за Вас, но в момента живея в град в който престъпността, населението, законите и политиката са на много по-високо ниво от България и просто държави като Франция и Германия не ми позволяват да го допусна.По принцип мога да преглътна срамът от хората и шофьорите и да изляза да нащракам стабилно ГТ в 2-те държави включително и в родината, тъй като не се задържам много на едно място понеже имам роднини и приятели, които живеят от години тук във Франция, Германия и Гърция, но не съм сигурен дали след това не ме чака съд или затвор, само защото снимам ГТ (въпреки, че не снимам с професионален фотоапарат, а със сапунерка) на полицаите може да им минат много мисли през главите като например, че съм терорист (за тях не важи правилото кой си, от къде си и на колко години си) и че искам да взривя някой автобус за това съм много дискретен когато правя снимки.Разбира се не мога да отрека и факта, че всичко е на късмет да не те хванат, а за хората които идват тук за един ден или на почивка за 1-2 седмици и правят снимки на ГТ според мен си е чист късмет, защото не са записани на камерите какво правят постоянно, въпреки, че се набиват много на очи със действията си.Като цяло според мен това са 2-те държави със най-строгите закони в цяла Европа, а в по-малките градове хората не крадът и убиват, защото икономиката е над 50%, докато в големите градове безработицата е над 85.
Значи по твоите думи - снимките на градски транспорт (милиони при това) от всички градове във Франция и Германия са правени от криминални типове... в повечето случаи терористи и вероятно голяма част от тях вече са в затвора за тази си нелегална дейност. Добре, че не съм ходил да снимам там, че сигурно щях да свърша в някой карцер.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Докато снимаш с непрофесионална техника и не снимаш лицата на хората директно, имаш право да снимаш всичко, що се намира в публичното пространство. Същото важи за метростанции и гари.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Макар че тук вече сме май в сериозен офтопик, ще си позволя да се включа:
Докато снимаш с непрофесионална техника и не снимаш лицата на хората директно, имаш право да снимаш всичко, що се намира в публичното пространство. Същото важи за метростанции и гари.
...Докато някой шофьор, чийто автобус си снимал, не те види и не реши, че си снимал точно неговата харизматична физиономия и не реши да се осъди за това. Тоест излиза, че поне в Германия ( а и вероятно във Франция ) най-безопасно е да се снима автобус, който е паркирал някъде и шофьорът не е вътре или по-скоро не е наоколо. :hammer:
Значи по твоите думи - снимките на градски транспорт (милиони при това) от всички градове във Франция и Германия са правени от криминални типове... в повечето случаи терористи и вероятно голяма част от тях вече са в затвора за тази си нелегална дейност. Добре, че не съм ходил да снимам там, че сигурно щях да свърша в някой карцер.
Ами те не са криминални типове, но някой шофьор в ГТ или най-малкото - някой полицай, много лесно може да реши, че си точно такъв. Просто явно човек трябва да внимава какво се случва и кой се намира около него, а и да спазва някаква дистанция при снимане на ГТ например.

Offline vikiconectoto

• Запален по ГТ
  • RIP 9070 :(
    • View Profile
Макар че тук вече сме май в сериозен офтопик, ще си позволя да се включа:
...Докато някой шофьор, чийто автобус си снимал, не те види и не реши, че си снимал точно неговата харизматична физиономия и не реши да се осъди за това. Тоест излиза, че поне в Германия ( а и вероятно във Франция ) най-безопасно е да се снима автобус, който е паркирал някъде и шофьорът не е вътре или по-скоро не е наоколо. :hammer:
Ами те не са криминални типове, но някой шофьор в ГТ или най-малкото - някой полицай, много лесно може да реши, че си точно такъв. Просто явно човек трябва да внимава какво се случва и кой се намира около него, а и да спазва някаква дистанция при снимане на ГТ например.
Аз лично съм снимал пред полицай.Не е чак толкова голямо чудо.Не мисля,че правим нещо извън закона.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Само в Хановер един шофьор-тъпанар ми правеше проблем, на всичкото отгоре даже не беше немец, ами емигрант, приличащ на грък.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Предлагам някой модератор да направи нова тема за снимането на ГТ като цяло и в България и в чужбина, защото наистина последните няколко мнения включително и това са в офтопик, а когато я направи да премести мненията и там (в новата тема) да обсъждаме всичко за снимането. :)

Аз лично съм снимал пред полицай.Не е чак толкова голямо чудо.Не мисля,че правим нещо извън закона.
Е то и аз съм правил снимки пред полицаите в България и нищо не са ми казвали. ;) Иначе за нас самите е ясно, че не правим нещо извън закона, но властите и водачите на автобусите, трамваите и метрото в чужбина не го приемат по този начин (повярвайте ми знам го от личен опит).

« Last Edit: 26.01.2015, 14:15:06 by todorow_211 »

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Човек, нищо не ти се разбира от приказките... Последно, в чужбина забранено ли е със закон или друг документ снимането на МГТ?
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Последно, в чужбина забранено ли е със закон или друг документ снимането на МГТ?
Със документ не съм запознат дали е забранено да се снима, но мога само да кажа само, че не ми е позволено да снимам вече в град Тулон, защото полицаите ме хванаха и си имам много проблеми в момента на главата точно заради снимането на ГТ.

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Е ти точно след атентатите реши да снимаш....  :neznam:

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Е ти точно след атентатите реши да снимаш....  :neznam:
И ти си прав, но съм сигурен, че дори и да не беше станал атентата в Париж пак щях да имам забрана да снимам тъй като полицаите са много гадни тук и се чудят как да прибират ''престъпници'' за най-малкото.

Offline ИванТ

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Защо голяма част от огледално-рефлексните фотоапарати не разполагат с liveview функция, която се среща в значително по-евтините компактни фотоапарати?

Offline Fantomas

• View Profile

Offline NiGhtPiSH

• Sofia Hardcore
    • View Profile
Тръгнал съм да правя ъпгрейд и продавам Olympus E-410 Double Zoom Kit 14-42 + 40-150 :) Който се интересува да пише.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."