Здравейте! Първо да споделя, радвам се че 14 години от създаването на тази тема, тя все още е активна и се включват хора в нея! Искам да попитам нещо относно панелките в северозападна България и визирам тези с трите отделни единични прозореца между етажите. Забелязал съм, че при повечето блокове има входове, в които от едната страна (независимо лявата или дясната) терасите на последните етажи нямат таванни плочи, а вместо тях са с ламарини и то защото самите тераси не са изнесени напред. На какво се дължи това разминаване според вас? И другото което е, защо при всички панелни входове с по два апартамента на етаж, винаги е така това с ламарините на последните етажи? Ако не ме лъже паметта, при такива входове терасите и прозорците на апартаментите винаги са симетрични (тоест например терасата отляво, а прозорецът отдясно и на левите и на десните апартаменти) , а не огледално както при входовете с по три или четири апартамента на етаж. По това ли може да се познае, че има само два апартамента на етаж? Ще извинявате ако въпросите ми изглеждат странни, просто съм ги забелязал тези неща и се зачудих.