Вчера добавих и седма главна жп линия към колекцията си аудио-записи.
БВ7620БВ7625На път към София имаше малко драма и suspense до последния момент. Имах да се прибирам към Варна с БВ3637 в 22:40, а БВ7625 пристига на Централна гара в 22:10. Това значи, че времевият диапазон за грешка е 20 минути (ако приемем, че са ми нужни минимум 10 минути да дотърча от единия влак до касите, да заверя билета (ако няма дълги опашки) и да се върна обратно до другия влак). Е, в гара Бойчиновци набързо изпапкахме въпросните 20 минути под формата на чакане за среща с БВ7624. Видях в темата Въпроси и отговори се коментира спортното каране. Машинистите го приложиха (или поне някакво негово подобие), при което успяха да избият 8 от 20-те минути, за което получават едно голямо "Благодаря!"

Спестиха ми притесненията и ми дадоха възможност спокойно да се оправя на Централна гара.
На
радара често виждах "поради изчакване на възможност за разминаване с друг влак" в гара Мездра, или пък в гара Зверино. На живо видях причината - изработва се БРП по път 1 в междугарието Зверино - Мездра Юг
В допълнение, преди няколко седмици забелязах, че текущото приложение запис на звук, което ползвам, записва "обработен" звук от микрофона, което обработване включва и много неприятно заглушаване, най-вече при някои по-шумни настави, а и не само звуци от настави. Има моменти, в които в продължение на 10 секунди почти през цялото време звукът е леко заглушен, поради поредица от силни звуци през 2-3 секунди. Потърсих и намерих друго приложение, което позволява да избереш опцията "необработен" звук от микрофона. Тествах го една седмица у нас, впоследствие го използвах вчера и при четирите записа. Вече наистина няма никакво неприятно заглушаване. Поради тази причина, ще кача и линкове към пътуването ми с БВ3636/7, за да направите сравнение и, ако искате, да споделите мнение с кое от двете приложения е по-добре?
БВ3636БВ3637Накрая един любопитен факт - навръщане с БВ3637 ми се падна същата кондукторка, която ми продупчи билета на 30.08.2019 (тогава с БВ3636). Не й бях запомнил добре физиономията, но веднага я познах по гласа, а и по това как всеотдайно помагаше на няколко пътници да се ориентират къде е техният влак. Освен това, винаги е вежлива с пътниците, пожелава приятен път и така.

Линк към въпросния запис има във втория пост отгоре-надолу, на тази страница.