Author Topic: Изграждане на нови пътни артерии  (Read 123061 times)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Re: Изграждане на нови пътни артерии
« Reply #20 on: 14.02.2012, 13:23:13 »
Пълната простотия е строителството на продължението на Ляпчев преди това на Сахаров, но в крайна сметка след като ще е само до станцията е еднаква тъпотия който и от двата булеварда да бяха изпълнили. Получава се втори "пробив Д.Николаев"  :laugh: Новият светофар на Малинов вече е гарантиран...  :angry:
Може и да ви се размине засега светофарът. Просто ще асфалтират един паркинг от Малинов до Росен и завиването към него няма да е чак със светофар регулирано...

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #21 on: 14.02.2012, 14:26:10 »
Пълната простотия е строителството на продължението на Ляпчев преди това на Сахаров, но в крайна сметка след като ще е само до станцията е еднаква тъпотия който и от двата булеварда да бяха изпълнили. Получава се втори "пробив Д.Николаев"  :laugh: Новият светофар на Малинов вече е гарантиран...  :angry:

Трябва да видим и как точно ще го изпълнят защото реално погледнато Сахаров го има до газостанцията зад Кауфланд, по ОУП кръстовището на Ляпчев и Сахаров (второ за Младост  :laugh: ) се пада на 50-ина метра от сегашния край на продължението на Сахаров. Ако не асфалтират и тази 50-метрова отсечка наистина ще ги призная за идиоти
Не мога да рабера какво пишеш или разменяш Сахаров със Ляпчев?

Online Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #22 on: 14.02.2012, 14:35:38 »
Да, да, объркал съм го. Оправих го :)

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
« Reply #23 on: 14.02.2012, 14:37:48 »
Незнам до колко си запознат с географията на Младост, но:
Бул. А. Сахаров започва от бул. А. Ляпчев от кръстовището му при Евромаркет, върви като околовръстен на Младост 1 в този район и продължава към пазара. От там продължава напред и понастоящем свършва в бул. А. Малинов. По принцип трябва да бъде удължен от Малинов в посока Горублене и преди станция 18 да се влее в бул. Ляпчев.
Бул А. Ляпчев по настоящем започва от кръстовището си с бул. Кл. Охридски на бившата последна спирка на трамваите в Дървеница и се движи по почти права линия в посока Младост и Горубляне. Към Този момента бил,. Ляпчев свършва на газ станция на Газком и трябва да бъде продължен в посока Горубляне до ул. Ресен. Там където в момента Свършва Ляпчев трябва да се изгради кръстивищекъдето Сахаров и Ляпчев ще се сливат.
От ул. Ресен в посока Горубляне трябва да бъде изграден нов булевард с името Универсиада или Копенхаген. Този булевард трябва да е 2х2 ленти и посредата трябва да бъде изградена трамвайна линия, която трябва да върти на станция 18. Ухото на трамвая трябва да е поместено в пространството м/у ул. Ресен и кръстовището на Ляпчев и Сахаров.
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Online Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #24 on: 14.02.2012, 14:45:28 »
Благодаря, вече 22 години живея в Младост и съм достатъчно запознат с географията. Споменах вече, че съм допуснал грешка, която съм коригирал :) И само да вметна, че Ляпчев и Сахаров няма да се сливат там където в момента свършва Ляпчев, а 50-ина метра по на изток, където трябва да излиза и ул.Бъднина така че трафика да не минава през газостанцията :)

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
« Reply #25 on: 14.02.2012, 14:49:26 »
Беше адресирано до колегата. За теб знам, че познаваш района и написах мнението докато ти си отговарял :)
Това с газостанцията м/у другото за мен е няма такава простотия, но какво разбирам аз...
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Online Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #26 on: 14.02.2012, 15:39:46 »
То не се иска много разбиране за това. В момента единият вход на Младост 1А минава през паркинга на магазин, а на Младост 3 през газостанция... абсурдът е пълен

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #27 on: 14.02.2012, 16:26:23 »
Трябва да видим и как точно ще го изпълнят защото реално погледнато Ляпчев го има до газостанцията зад Кауфланд, по ОУП кръстовището на Ляпчев и Сахаров (второ за Младост  :laugh: ) се пада на 50-ина метра от сегашния край на продължението на Ляпчев. Ако не асфалтират и тази 50-метрова отсечка наистина ще ги призная за идиоти
Ляпчев трябва и да се разшири след Малинов - в момента е практически двулентов. Аз тези 50 метра на Ляпчев съм ги отписал на този етап, даже като двулентови. Но и пробивът от Бъднина (Kauflandstraße) до Сахаров ме съмнява, че ще е през тази година, така че ще си минаваме през газостанцията...
Ако все пак направят Бъднина, би трябвало А213/214 да ги пуснат по Бъднина и Сахаров до Малинов.

Online Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #28 on: 21.04.2012, 10:51:19 »
Шансът е да прокарат 30-те метра на ул. Бъднина до бъдещата нова част на Сахаров, би било малоумие ако не го направят...

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 21.04.2012, 10:57:36 »
Шансът е да прокарат 30-те метра на ул. Бъднина до бъдещата нова част на Сахаров, би било малоумие ако не го направят...
Нищо и никакви 30 метра през паркинга на газовозите на Газком. А това ще облекчи газостанцията от сериозния транзитен трафик. Но поне от обявената търгова документация изглежда, че това няма да се прави, така че вероятно малоумието ще е факт  :(

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #30 on: 21.04.2012, 11:00:09 »
На мен не ми е ясно защо искат да продължават Сахаров, а не Ляпчев? Така ще се наложи на Малинов да сложат поредния светофар :angry:

Offline yordan_milkov

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #31 on: 24.04.2012, 16:37:24 »
Посред зима трудно се строи булевард, да се надяваме само да не се забави много строителството му над МС Младост 3. Много лошо впечатление обаче ми направиха ескалаторите на входа, които са почти на открито... Имам лошото предчувствие, че ще работят само при сухо и слънчево време, а дори може да последват съдбата на тези на пероните на Централна гара  :(

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #32 on: 24.04.2012, 17:02:25 »
Би трябвало да са устойчиви на мокро време, иначе няма смисъл от тях.

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #33 on: 24.04.2012, 19:52:03 »
Съмнявам се че за 3 месеца ще изградят продължението на Сахаров, но това е обект на друга тема. Иначе някой има ли идея дали утре ще е безплатен входа от двете нови станции? Досега традициите винаги бяха такива, като се откриват нови станции, първият ден да се влиза безплатно от тях. :)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #34 on: 26.04.2012, 12:48:42 »
Дали са избрали вчера изпълнител? И вчера Братоев каза, че продължението на Сахаров ще е до ул. Ресен, следващият участък до Цариградско ще се изгражда евентуално догодина. Така ще имаме булевард, който ще се ползва основно за паркинг за метростанцията.

Offline Zerox

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 26.04.2012, 13:27:07 »
А възстановиха ли прекъсната улица Ресен ? Ако не са, Трейс и Метрополитен ведно със СО заслужават псувни оттук до вечността. :P Голяма част от псувните ще са от собствениците на газостанцията.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 26.04.2012, 14:13:08 »
А възстановиха ли прекъсната улица Ресен ? Ако не са, Трейс и Метрополитен ведно със СО заслужават псувни оттук до вечността. :P Голяма част от псувните ще са от собствениците на газостанцията.
Възстановяването на връзката Ресен-Ген.Радко Димитриев ще стане паралелно с изграждането на частта от Сахаров - тя ще е точно до тези улици. Тази връзка няма особена релация с пресичането на газостанцията на Газком. То ще престане, когато се изгради 30-метровата връзка на ул.Бъднина със Сахаров. В момента тази връзка е паркинг на газовозите на Газком.

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #37 on: 02.05.2012, 12:41:56 »
Булевадрът в първата си фаза би трябвало да е продължението на Ляпчев до ул. Ресен. Иначе форматът ще е 2х2 ленти с обособено трамвайно трасе в средата с обръщателно ухо при МС Младост III.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #38 on: 02.05.2012, 12:50:04 »
Е*ати тъпата статия. Журналист паднал и си ударил крака  :eek: :D Като не им харесва, спирката на 43 блок е близо, още няма промени на маршрутите, да ходят там да си се возят на автобусите и да се потят, като дойдат жегите.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #39 on: 02.05.2012, 12:51:24 »
Ще си позволя да цитирам Ливиа Д от другия форум :

1. Сахаров-Малинов светофарно урегулирано четириклонно кръстовище / ще се махат направляващите острови, които ги има в момента и ще се обособяват зелени площи от двете страни на кръстовището/. Продължението на Сахаров към Млд3 е с габарит 2 ленти в посока и разделителна ивица /2х7.50м и 1.5м разделител както и тротоари по 3м/ и това продължение стига до ново четириклонно кръстовище с бул. "Ляпчев" и ул "Бъднина".

2. Ляпчев - Малинов светофарно урегулирано четириклонно кръстовище. Габарит на бул. "Ляпчев" от бул. "Малинов" до метростанция 18 / 2 платна х 7м, разделител 5м/.

3. При ул. "Радко Димтриев" и ул. "Ресен" няма да има кръстовища с бул."Ляпчев", а само вливане и отливане / т.е десни завои/.

4. Казусът с трамвая : Той ще стига първоначално само до метростанция 18 / предвидено е ухо за обръщане на посоката на трамвая при изходите до ул."Ресен" посока бул."Цариградско шосе" / близо до бл.370 /.