Author Topic: Re: Solaris Urbino 12 CNG  (Read 8637 times)

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Re: Solaris Urbino 12 CNG
« Reply #40 on: 01.04.2015, 22:20:35 »
С оглед факта, че споменатият автобус нощува в кв."Банево", и изпълнява първи курс в посока Бургас, и последен - в 22:40 в посока квартала (часове все в тъмната част от денонощието) ми се струва неефекивно да му се прави клип, а снимката няма да отговаря на правилата на форума, които по мои спомени не позволяват качване на снимки с лошо качество дори и с информативен характер. Освен това назад в темата има снимки на къси Солариси по линия 30 - две на 3917 едната е моя, другата на Дилян. Всъщност онзи ден въпросният 3452 беше 4- ка и го загледах, но не забелязах следи от стрелбата по него от преди месец.
« Last Edit: 02.04.2015, 00:19:48 by west_1 »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #41 on: 01.05.2015, 01:26:50 »
Стават такива работи. Вероятно водачът на 4181 не е спазил нужната дистанция и може би е бил малко по-засилен и за това се е натресал в 3914, но да се радваме, че удара не е бил по-силен. :)
P.S. Сега забелязах от снимката на $h@IdEr, че на 3449 под логото му отпред, където би трябвало да има надпис (или каквото му е името там) ''SOLARIS'', всъщност още го няма. Последният път когато го снимах по 8-цата изглеждаше по същият начин, а аз си мислих вече, че са му пръснали боя, но явно съм сгрешил. От друга страна обаче точно по това го различавах/различавам от останалите.
« Last Edit: 01.05.2015, 03:25:17 by todorow_211 »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #42 on: 01.05.2015, 15:59:51 »
Ако говориш за сивото парче над бронята, виж на снимката на 3449 по Т1, че си има "Solaris". :rolleyes: :D
« Last Edit: 01.05.2015, 16:04:50 by $h@IdEr »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #43 on: 01.05.2015, 16:21:52 »
Всъщност исках да кажа, че е изтъркан надписа "Solaris", а не че го няма, но съм допуснал грешка, за което моля да бъда извинен. :) Ако модератор прецени, че последните 3 мнения са спам и нямат нищо общо с темата, нека да ги изтрие.
« Last Edit: 01.05.2015, 16:37:09 by todorow_211 »

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
« Reply #44 on: 27.08.2015, 20:00:21 »
DEL
« Last Edit: 27.08.2015, 23:44:33 by west_1 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #45 on: 03.10.2015, 19:40:20 »
Някой знае ли причината, поради която се движат автобуси по Т1, а на всичкото отгоре маршрута е отклонен по ул."Гладстоун"? Може би някакви ремонти по Мария Луиза?

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #46 on: 03.10.2015, 21:27:03 »
Някой знае ли причината, поради която се движат автобуси по Т1, а на всичкото отгоре маршрута е отклонен по ул."Гладстоун"? Може би някакви ремонти по Мария Луиза?
Ето защо:http://burgasbus.info/burgasbus/?p=4577

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #47 on: 17.01.2016, 19:12:24 »
DEL

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #48 on: 09.12.2016, 19:03:07 »
:arrow:

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #49 on: 16.12.2016, 18:12:26 »
В 15:00 видях 3447 или 3449 (забравих последната цифра) по 17-ката на аварийни на кръговото в посока "Крайморие", а пред него - Фолксваген Венто. Нямаше видими следи от катастрофата, та явно не е било сериозно. Соларисът обаче беше в средната лента, а едва ли щеше да бъде в нея, ако просто беше аварирал.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline plastikat

• Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #50 on: 17.12.2016, 01:00:26 »
И аз видях един Соларис ! Беше спрял на светофар , сигурно е чакал да светне зеленото!? Айде малко по-сериозно , моля ви се !!!
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #51 on: 17.12.2016, 02:21:40 »
Беше насред кръговото. Там, където се намираше, щеше да е той с предимство. Няма причина да спира, ако не е имало инцидент или авария, а ако беше второто, щеше да се постарае да спре така, че да не пречи. На аварийни беше. Какво не стана ясно от цялата ситуация? Не съм писал, че е спрял, за да даде предимство.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #52 on: 21.01.2017, 02:46:05 »
След като допреди четири години по 4-ката редовно се движеха МАН-ове НГ272, едва ли за дългите Солариси би бил проблемен точно прелезът, не са с по-ниска база от МАН-овете.

Не се изразих правилно. Не смятам, че самият прелез би направил нещо на Соларисите, но и в двете посоки след него има остър завой, и то под наклон, затова не знам дали завиването там при заледен път няма да бъде проблематично (конкретно днес далеч нямахме екстремни ситуации обаче). Ако закъса на това място съчленен, ще стане трудно да бъде заобикален, понеже и пътят е двулентов. Та, моята теория е, че избират 12а вместо 11 и 12, защото по маршрута ѝ няма участъци с големи наклони и неприятни завои.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #53 on: 21.01.2017, 03:00:59 »
Offtopic: пепел ти на устата, че тоя прелез бракува два Чавдара 120 и без малко да бракува и трети. Някакво проклятие тегне над това място.... :D

Sent from my iPod touch using Tapatalk

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #54 on: 22.01.2017, 16:58:10 »
При нормални пътни условия не би трябвало да има проблеми с взимането на завоите на прелеза. Като габарити дългите Солариси не са много по - различни от останалите съчленени автобуси, които са се движили из града. Вярно - с двете Сетри SG 219 имаше проблеми с десния завой при спускането към прелеза, та се налагаше срещуположно - движещите се МПС - та да изчакват вписването на автобусите в завоя, но като цяло не е имало проблеми с това - шофьорите са толерантни на това място.

Проблемът е по скоро с въведените маршрути на дългите автобуси. Според мен просто не са въведени маршрутите на повечето линии. Въведени са само двете бързи линии плюс линия 3 (и евентуално 6).

Та, моята теория е, че избират 12а вместо 11 и 12, защото по маршрута ѝ няма участъци с големи наклони и неприятни завои.
Когато съчленен атвобус се движи по 12А, таблото изписва стария маршрут на линията (който не се различава особенно от новия).

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #55 on: 30.01.2017, 21:36:51 »
Тази вечер шофьорът на 391* (не запомних изцяло номера на Соларисът) по 11-ката малко остана да събере всички пътници в кабината си, (автобусът беше пълен) защото едно говедо реши да пресича в последния момент на пешеходната пътека малко след спирката на бул. „Иван Вазов”, което накара водачът да набие рязко спирачки (добре, че повечето хора се държаха и сякаш очакваха, че ще се случи нещо подобно). Това, което успях да чуя, понеже бях в автобусът, беше: ''Падаааааааам''. Все пак тази, която беше решила, че ще пада не успя да падне и не се стигна до инцидент.

Наскоро въведоха закон, при който пешеходецът не е длъжен да се съобразява със скоростта, с която се движат наближаващите ПС и разстоянието, на което е от него, т.е. шофьорът е виновен, защото не е намалил достатъчно скоростта при наближаване на пешеходната пътека. Пешеходните пътеки наистина са за това пешеходците да пресичат безопасно и невъзпрепятствани платното за движение, НО ако пешеходецът е достатъчно ларж, ще може да прецени кога може да предотврати инцидент, като изчака още малко, преди да пресече. Дори ти да си прав в дадената ситуация, това няма да има значение, ако ти или някой друг пострада.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #56 on: 31.01.2017, 22:04:02 »
От втора автоколона през делничен ден има само един автобус в гаража. Преди година нямаше да бъде толкова фатално да го пуснат по 3-ката, но като ветераните от 6-ицата се движат без валидатори, вече е изключено някой от тях да се появи по линия на първа автоколона. А ако има някакви дълги Солариси в гаража, сигурно са резерви или са спрени за нещо дребно, защото ми се струва, че всички възможни излизат на линия. Когато пуснат новите седем, сигурно по 3-ката ще намалеят и направо спрат появите на къси, тъй като не просто ще заменят старите четири съчленени, но и ще има три допълнителни коли.

За новия закон и аз съм съгласен с теб, но от нас нищо не зависи.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #57 on: 01.04.2017, 18:56:00 »
Курсът в 18:40 по 6- цата го изпълни къс Соларис - 3913, а причината поради която това се случи ще отразя по - късно в съответната тема.

Е, каква е причината, де?  :D Ето и от мен една снимка от днес.

Едит от 2.04: и още една.
« Last Edit: 02.04.2017, 18:42:49 by Bus_lover »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #58 on: 02.05.2017, 15:13:17 »
В последно време толкова нискокачествени снимки не се бяха появявали в тоя раздел, някъде 2013-та бяха последните мои подобни. Отгоре на това и не са осветени добре автобусите. Имаш ценни снимки отпреди 10 години на старите машини, но тези Солариси няма да си заминат в следващите 15 години и можеш спокойно да ги кадрираш както подобава. :)

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #59 on: 02.05.2017, 21:55:19 »
Приемам критиката ти в случая, защото е градивна. Тъй като останах практически единственият фотограф, качващ снимки в този раздел (за което вината не е нито моя, нито твоя), реших да направя някоя друга снимка на автобуси по новите линии, за да онагледя промените на останалите колеги от другите градове. Осветеността на повечето наистина не е перфектна, но съм се старал поне едната от двете стени да я огрява слънцето. Следващия път ще се старая да правя по-добри кадри със сапунерката си, която напоследък вади по-лоши снимки и от телефон.
« Last Edit: 02.05.2017, 22:00:57 by Bus_lover »