Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1294432 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #6160 on: 24.08.2020, 19:52:12 »
Аз пък винаги ще защитавам обикновените работещи. Винаги те си го отнасят. Не стига дето шофьора поема такава отговорност всеки ден, занимава се с всякаква пасмина, а за капак за една мъничка незначителна грешка някой дето си няма друга работа го снима и му вдига скандал. Вие никога ли не правите дребни грешки в работата? А чакащия на спирката дали е помахал на тролея че иска да се качва, или въобще дали е сигнализирал по някакъв начин? Защото съм виждал много пъти как някой иска да се качи, седи си на пейката и в послединя момент скочи, също и като слиза. Нито е помахал, нито е натиснал бутон, нито по нищо не личи че иска да слиза/да се качва. Ама за това трябва и да се мисли. А е доказано че едва 20% от хората са способни да мислят логично. Знаете ли че в някои страни ако не помахаш автобуса ще те подмине като пътен знак? Или ако не натиснеш стоп-бутона няма да ти спрат, или поне да сигнализираш по друг начин че има за слизане.

Аман от снимачи, провокатори и зяпачи, които пречат на нормалното ежедневие на трудещите се, изпълняващи служебните си задължения за нищожни заплати. Няма да се учудя това да е провокация и търсене на сензация, поредната. А истината да е съвсем друга. Дано вместо всички да му скачат, да се намери някой да защити работещия този път. Защото снимащия очевидно нарушава всякакви противоепидемилогични мерки.
« Last Edit: 24.08.2020, 19:55:34 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #6161 on: 24.08.2020, 21:10:45 »
Правата на тружениците преди всичко, долу интелигенцията и прогнилия елит! Напред към 1944!!! Само каскети и землянки!
« Last Edit: 24.08.2020, 21:28:13 by The Freshmaker »
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #6162 on: 25.08.2020, 09:53:43 »
Аз пък винаги ще защитавам обикновените работещи. Винаги те си го отнасят. Не стига дето шофьора поема такава отговорност всеки ден, занимава се с всякаква пасмина, а за капак за една мъничка незначителна грешка някой дето си няма друга работа го снима и му вдига скандал. Вие никога ли не правите дребни грешки в работата? А чакащия на спирката дали е помахал на тролея че иска да се качва, или въобще дали е сигнализирал по някакъв начин? Защото съм виждал много пъти как някой иска да се качи, седи си на пейката и в послединя момент скочи, също и като слиза. Нито е помахал, нито е натиснал бутон, нито по нищо не личи че иска да слиза/да се качва. Ама за това трябва и да се мисли. А е доказано че едва 20% от хората са способни да мислят логично. Знаете ли че в някои страни ако не помахаш автобуса ще те подмине като пътен знак? Или ако не натиснеш стоп-бутона няма да ти спрат, или поне да сигнализираш по друг начин че има за слизане.

Аман от снимачи, провокатори и зяпачи, които пречат на нормалното ежедневие на трудещите се, изпълняващи служебните си задължения за нищожни заплати. Няма да се учудя това да е провокация и търсене на сензация, поредната. А истината да е съвсем друга. Дано вместо всички да му скачат, да се намери някой да защити работещия този път. Защото снимащия очевидно нарушава всякакви противоепидемилогични мерки.

1. Дефинирай "мъничка грешка" - основните задължения на водача са да спира на спирки и да тръгва от тях. Освен това като сгрешиш, редно е да се извиниш, а не да налиташ на бой.
2. Надали някой е извадил телефона да снима ей така - във видеото казват, че пръв е започнал с крясъците и обидите.
3. В София не е прието да се маха на водачите, за да спират на спирките, а STOP системите не работят.
4. "Нижощни заплати" - многократно сме коментирали, че заплатите в градския транспорт са всичко друго, но не и нищожни.
5. За пореден път забелязвам, че за теб съществуват само два типа хора - работници и безделници. Т.е. всичко, което не върти геврек, не копае тунели и не лее чугун, е безделник.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #6163 on: 25.08.2020, 10:39:34 »
Поведението на водача е недопустимо. Не знам кой е, може и да ми е приятел, но от записа виждам достатъчно. В такъв случай казвам - по-добре да има открита кола, отколкото да работи този. Единици са водачите в градския транспорт, които си позволяват подобно отношение, но за сметка на това същите биват разнасяни масово по медии и създават в обикновения човек чувството, че ватманите и шофьорите са пълни простаци, което не е така. Не може заради 1% идиоти да страдат всички шофьори и да им се лепнат обидни етикети. Дори и самите ватмани ги е срам от подобни колеги.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6164 on: 25.08.2020, 10:44:14 »
1. Не вярвам да е имало нареждане на диспечер да пропусне спирката през нощта, а и надали тролеят е бил закъснял - по това време няма задръжки и спазването на разписание не е затруднено. Водачът е извършил явно нарушение без да има смегчаващи вината обстоятелства.
2. Ако водачът е започнал с крясъците и обидите, това е още едно нарушение.
3. По ТБ 9 няма спирки по желание всички са задължителни, а и няма такива с малък пътникопоток през деня, за които да има смисъл да са по желание - линията минава през широкия и идеалния център и свързва няколко района с центъра.
4. Заплатите на водачите не са чак толкова ниски спрямо стандарта в България. 
В случая имаме явно нарушение на водача, който следва да бъде наказан дисциплинарно съгласно вътрешния правилник. :rolleyes:

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #6165 on: 25.08.2020, 11:05:21 »
А някой има ли идея кой е тролейбусът всъщност? Защото ако е споменатият само едно мнение по-нагоре 2712, от един от водачите на този тролей съм виждал такива изпълнения на пътя, които само крайно неустойчив психически човек или завършен простак може да предизвика. В смисъл не просто неграмотни, а откровено изродски прояви имам предвид...
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6166 on: 25.08.2020, 11:27:28 »
Тц,тц,тц,каква ирония само.Не бойте се,скоро и тези няма да останат.

Надявам се, не защитаваш подобно поведение, защото липсват кадри.
В никакъв случай . Аз също подавам сигнали за такива случаи , но иронията ми идва малко в повече.

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #6167 on: 25.08.2020, 11:33:52 »
Тц,тц,тц,каква ирония само.Не бойте се,скоро и тези няма да останат.

Надявам се, не защитаваш подобно поведение, защото липсват кадри.
В никакъв случай . Аз също подавам сигнали за такива случаи , но иронията ми идва малко в повече.
Ирония, ирония, ама виж Ivo какво изписа напълно сериозно...
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #6168 on: 25.08.2020, 11:37:17 »
А някой има ли идея кой е тролейбусът всъщност? Защото ако е споменатият само едно мнение по-нагоре 2712, от един от водачите на този тролей съм виждал такива изпълнения на пътя, които само крайно неустойчив психически човек или завършен простак може да предизвика. В смисъл не просто неграмотни, а откровено изродски прояви имам предвид...
Малко клюкарско мнение, но от това, което ми казаха, че вероятно шофьорът се казва Юлиан и кара 2702.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6169 on: 25.08.2020, 23:17:11 »
Васе, а ако водачите отказват да работят по тези линии, както ти искаш, въобще няма да има курсове по тях и ще пердашиш пеш  :P
И това въобще няма да е в полза на пътниците.
Всъщност не съм съгласен.

Ако достатъчно много водачи откажат да работят по линиите с неуредени маршрутни промени, това ще вдигне достатъчно шум в общественото пространство и все някой ще зададе въпроса защо Столична община и ЦГМ целенасочено поддържат маршрутните промени, свързани с протестите, в такова неприятно за пътниците състояние. Дали не е защото тактично искат да настройват пътниците в градския транспорт срещу протестиращите?  :neznam: :rolleyes:

Единици са водачите в градския транспорт, които си позволяват подобно отношение, но за сметка на това същите биват разнасяни масово по медии и създават в обикновения човек чувството, че ватманите и шофьорите са пълни простаци, което не е така. Не може заради 1% идиоти да страдат всички шофьори и да им се лепнат обидни етикети. Дори и самите ватмани ги е срам от подобни колеги.
Не съм съгласен, че са единици. Бих казал, че недобросъвестните водачи в столичния градски транспорт са мнозинство. Под недобросътвестни разбирам такива, които системно нарушават правилата, според които трябва да се случва тяхната работа.  :/
vasko - оригиналът! :)

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #6170 on: 25.08.2020, 23:36:02 »
Не съм съгласен, че са единици. Бих казал, че недобросъвестните водачи в столичния градски транспорт са мнозинство. Под недобросътвестни разбирам такива, които системно нарушават правилата, според които трябва да се случва тяхната работа.  :/

Най-обичам дребни душички, които си бъркат в носа и никога не правят нищо, но гледат сакън някой да не сбърка според нечии казармени правила - същински старшина в тоталитарна държава. "Аз може за нищо да не ставам, ама ей сега ще ви разкатая фамилията на всички и ще ви покажа кон боб яде ли". Класика в жанра, в държава като нашата можеш да станеш полицейски началник, началник на всякакви прости чиновници, ако си слагаш подписа където ти кажат, че и главен прокурор някой ден. Не дай Боже, но е факт.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6171 on: 26.08.2020, 00:17:27 »

Най-обичам дребни душички, които си бъркат в носа и никога не правят нищо, но гледат сакън някой да не сбърка според нечии казармени правила - същински старшина в тоталитарна държава. "Аз може за нищо да не ставам, ама ей сега ще ви разкатая фамилията на всички и ще ви покажа кон боб яде ли". Класика в жанра, в държава като нашата можеш да станеш полицейски началник, началник на всякакви прости чиновници, ако си слагаш подписа където ти кажат, че и главен прокурор някой ден. Не дай Боже, но е факт.
Ясно написах системно нарушаване на правилата. Ще добавя и съзнателно и целенасочено.

Аз смятам, че всеки прави грешки. Човешко е. Ако някой е сгрешил, осъзнал е грешката си и се е извинил - това е чудесно. В такъв случай аз никога не бих се заяждал с човека, камо ли да искам да сигнализирам за случилото се.

Но ако някой целенасочено и създнателно нарушава правилата (особено, когато е за лична изгода), тогава не смятам, че оплакването от тези действия е израз на дребнавост. Всъщност е израз на гражданско съзнание.

Например, когато водач целенасочено и съзнателно натисне газта, за да мине на червено - това е грубо нарушаване на правилата и не е грешка. Това е съзнателно действие, срещу което всеки съвестен гражданин би трябвало да възрази и да сигнализира!

И нещо конкретно по темата:

Във Facebook пост в групата "Забелязано в София" има снимка как шофьор по А305 е закрил една от камерите за видеонаблюдение, за да не го снима.  :hammer: :hammer: :hammer: Обаче не пише инвентарния номер на автобуса. (Прикачам снимката, за да могат всички да я видят)

Ето това е пример за съзнателно и целенасочено нарушаване на правилата. Нали няма как това да се е случило "по погрешка". Възразяването срещу подобно действие не е дребнавост.
vasko - оригиналът! :)

Offline ghost8

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #6172 on: 26.08.2020, 19:07:49 »
Малко клюкарско мнение, но от това, което ми казаха, че вероятно шофьорът се казва Юлиан и кара 2702.
Тъкмо щях да попитам дали водача не е един стар познайник от преди месеци в долното събитие:
Явно да.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/shefat-na-trolejbusnija-shofyor-vljazal-v-shvatka-s-drug-vodach-razbrali-sa-se-po-mazhki.html

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6173 on: 26.08.2020, 21:03:45 »
Ирония, ирония, ама виж Ivo какво изписа напълно сериозно...

Разбира се. Случи ми се преди пандемията началото на годината да се повозя при един познат който кара автобус. Та не знам как издържат, това си е ебаси разбивачката на нерви. При влизане в Младост по Малинов един чукча тръгна да изпреварва в завой на моста и се навря с кочината си отляво на нас на моста, замалко за го хвърлим от моста но се размина само с удар в бордюра. Разбира се от спирачките, пасмината вместо да защити шофьора му се скара как карал...липса на грам разум и мислене. Един застанал на вратата и не може 5 минути да тръгне автобуса от спирка, след 3 подканвания се усети, друг иска да слезе преди спирка защото не му се седи в задръстването и се кара че не му отварят, 3-ти застанал по-напред от шофьора, без да вложи глам логика и разум че така пречи и няма видимост вдясно, 4-ти вика на висок глас по телефона. 5-ти си сложил мръсния багаж на седалките, 6-ти яде вътре...И нима това не е ежедневие....

Нямате си идея с каква дебилно малоумна пасмина си имат работа всеки ден. Аз като ви казвам че едва 20% от хората имат способността да мислят и разсъждават вие не вярвате. Разбира се че има и много готини и свестни хора. Ама при толкова голям процент пасмина, много ясно че бих защитил шофьора. И не бих писал така без да съм чул и другата страна и да съм бил там.
« Last Edit: 26.08.2020, 21:31:47 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #6174 on: 26.08.2020, 22:39:35 »
И не бих писал така без да съм чул и другата страна и да съм бил там.
Е има ги клиповете, чуй я и я виж другата пасм страна.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6175 on: 27.08.2020, 00:05:13 »
Аз пък от репортажа разбрах, че въпросния пътник освен снимача е блъскал по вратата. Нищо чудно да е изричал и нецензурни думи, демек да си е било чиста провокация. Айде бай-ганьовщина ако щете, бай-ганьо блъска по вратите и псува и вика. Защо снимача не го е снимал и това, каква е предисторията? Дали водача не е бил предизвикан, а двамата просто да са си получили това дето са търсили? Как да разбера от този псевдо-репортаж, показващ само едната страна какво е станало преди това? Или най-лесно да нервираш някой до краен предел да си изпусне нервите и после да снимаш?

Замислете се защо навсякъде ни усмиват и ни казват че сме бай-ганьовци? Ами ако се окаже че наистина другия е блъскал по вратите и е псувал, това си е чист бай-ганьо балкански. Въобще не се знае каква е предисторията на тази постановка. Човешкото търпение и нерви си има граници, човек си има достойнство под което не пада никога! Това са човешки качества, макар достойнството не всеки да го притежава.

Аз отдавна призовах тази тема да бъде закрита и премахната.
« Last Edit: 27.08.2020, 00:12:22 by Ivo »

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline petur1111

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #6176 on: 27.08.2020, 01:23:25 »
Разбира се. Случи ми се преди пандемията началото на годината да се повозя при един познат който кара автобус. Та не знам как издържат, това си е ебаси разбивачката на нерви. При влизане в Младост по Малинов един чукча тръгна да изпреварва в завой на моста и се навря с кочината си отляво на нас на моста, замалко за го хвърлим от моста но се размина само с удар в бордюра. Разбира се от спирачките, пасмината вместо да защити шофьора му се скара как карал...липса на грам разум и мислене. Един застанал на вратата и не може 5 минути да тръгне автобуса от спирка, след 3 подканвания се усети, друг иска да слезе преди спирка защото не му се седи в задръстването и се кара че не му отварят, 3-ти застанал по-напред от шофьора, без да вложи глам логика и разум че така пречи и няма видимост вдясно, 4-ти вика на висок глас по телефона. 5-ти си сложил мръсния багаж на седалките, 6-ти яде вътре...И нима това не е ежедневие....
Подобни неща търпят служителите в много други професии, основно в сферата на услугите, където се работи с хора.

Но това не дава право да се държиш дивашки като въпросния шофьор!!!

Мълчиш си, усмихваш се и си вършиш работата!

Аз пък от репортажа разбрах, че въпросния пътник освен снимача е блъскал по вратата.
Ама разбира се, че ще блъска. Как иначе да привлече вниманието на шофьора, който не е спрял на спирката?!?

демек да си е било чиста провокация.
Не. Шофьорът не е спрял на спирката. Оттук нататък няма как да се твърди, че каквито и да е действия от страна на пътника, които целят той да успее да се качи в тролея, са провокация!

За този шофьор няма оправдание! Трябва да бъде уволнен!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #6177 on: 27.08.2020, 10:09:48 »
Трябва да бъде уволнен!

За описаното не може да бъде уволнен, според закона.
Спрете си просташките мнения !

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6178 on: 27.08.2020, 10:12:15 »
Трябва да бъде уволнен!

За описаното не може да бъде уволнен, според закона.
Зависи има ли и ако има - какви наказания до момента.

Offline madbatt

• Запален по ГТ
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
« Reply #6179 on: 27.08.2020, 10:26:23 »
Тролейджиите, обикновено са кротки хора. Явно някой доста се е постарал, за да се стигне до тази случка.

Dream on @Радоц%ет, ама не си в час