Новината е добра за жителите на Подгумер и Войнеговци, но не знам колко е добра за данъкоплатеца. Двете села са с малко на брой жители и при четири коли на всяка една от линиите, след Световрачене автобусите ще пътуват със средно по 5 души. Повечето хора в активна възраст в крайградските райони пътуват с автомобили, защото е прекалено дълго пътуването с ГТ. Той се ползва главно от ученици и пенсионери. За мен е очевидно, че се търси да се създаде повече пробег за МТК и да се напълнят съответните партийни касички. Като добавим и факта, че кметът на район "Нови Искър" живее в Подгумер е ясно, защо в общината са толкова благосклонни към промяната, а в същия този район А26, който обслужва 6 населени места от района с несравнимо по-голямо население, събота и неделя се движи на един час. Съгласен съм, че жителите на Войнеговци и Подгумер също заслужават по-добро обслужване и сегашната обединена линия не е удобна за хората, но промените трябва да се правят спрямо реалните транспортни нужди на неселението и броя на пътуващите. А23 трябва да бъде с увеличен брой коли и по-възможност да прави връзка с метростанция, така ще се подобри ослужването на повече квартали и население.