Author Topic: BMC Procity CNG (1401-1428, 2500-2519, 3400-3411, 7041-7171 нечетни)  (Read 189657 times)

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Много интересно приложение са намерили на двата монитора в салона. Използват се за стойка и вътре в тях е закачен ламиниран лист в размер А4 с обяснения как контрольорите са наши приятели и за какво ще ни помагат.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
То и без това няма никакъв смисъл от тях, поне да се използват за нещо... :neznam:

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
И какво са написали? За какво точно ни помагат контрольорите?  :laugh:

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Не съм се задълбочавал в подробности.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Ооо, контрольорите в градския транспорт в София са много усложливи най-вече като те оставят да си пътуваш дори и гратис. Коментирали сме го в съответната тема.  :D

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Най-вероятно става въпрос за бъдещите кондуктори по 27.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Незнам дали е писано някъде, но искам да отбележа, че откакто МТК поеха линиите, шофьорите са облечени със ризи и вратовръзки и правят добро впечатление. :fan:
Също така, искам да изкажа възмущението си срещу отоплението на тези автобуси.
Не смятам за редно, вътре да е 38 градуса, а навън 8.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Също така за разлика от почти всички техни колеги от автото и електрото, повечето шофьори на МТК изчакват бягащи или прекачване от заден автобус при двойна спирка.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Също така за разлика от почти всички техни колеги от автото и електрото, повечето шофьори на МТК изчакват бягащи или прекачване от заден автобус при двойна спирка.
Шофьорите в МТК са бивши работници от други гаражи. Не са новоизлюпени. Просто по въпросните линии има повече време, което позволява повече изчакване.

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
Ама нали трябва да пра`име четка на частниците  :D

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Не става въпрос дали са работили някъде другаде или не са, дали са частници или общинници, дали са млади или стари. Повечето линии на общинските оператори също имат предостатъчно време, но водачите не изчакват прекачване по спирките, ами предпочитат да тръгнат бързо и после да се влачат докато влезнат в разписание. Повечето впечатления са ми в момента от 86. Откакто МТК взе линията, рядко съм попадал на влачещ се автобус. Отношението към пътниците е коренно различно, изчакват се хората по спирките, дори не са редки и случаите на повторно отворени врати за някой бягащ след като веднъж са били затворени.  Пътуването е по-неудобно заради късите автобуси, но поне в час пик не се влачат както докато линията беше в Малашевци. Отношението към пътниците е коренно различно и това прави впечатление.

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
Естествено, нали са шофьори при добрите частници  :crazy:

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Колкото и да го отричат някои съфорумници, навремето частниците бяха огромен скок в обслужването на ГТ. Аз имам същите наблюдения - точно когато беше супер модерно шофьорите да ти затварят вратата под носа, частниците не го правеха, даже отваряха и още отварят на хора след спирките. Впрочем всеки ден ставам свидетел на това как шофьори на автото все още не изчакват. Не е въпрос на разписания, а на морал и вероятно стягане от ръководството. Тук определено не говорим за МТК, които бяха най-ужасния оператор някога, но може и нещата да са различни вече.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Най-вероятно просто частниците си подбират кадрите или имат завишени изисквания и контрол.
В държавните и общински предприятия по традиция изпълнителският персонал (а напоследък и ръководният) се сабира "от кол и въже" и читавите хора се губят в масата.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Най-вероятно просто частниците си подбират кадрите или имат завишени изисквания и контрол.
В държавните и общински предприятия по традиция изпълнителският персонал (а напоследък и ръководният) се сабира "от кол и въже" и читавите хора се губят в масата.
Глупости.

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
Повечето линии на общинските оператори също имат предостатъчно време, но водачите не изчакват прекачване по спирките, ами предпочитат да тръгнат бързо и после да се влачат докато влезнат в разписание. Повечето впечатления са ми в момента от 86.

Малко съм offtopic в тази тема, но това е абсолютно ежедневие на 280 на Г.М.Димитров. Заради малоумното разписание, двата влака в двете посоки и 280 в посока Студетски град спират точно в един и същи момент, но 280 тръгва максимално бързо от спирката, преди слезлите от влаковете да успеят да стигнат до автобуса, и отива да чака една минута на червения светофар на 20 метра след спирката. Това не е изключение, а е правилото на тази спирка. Та по този въпрос, кажете ми как и къде да пускам жалби срещу всеки автобус и шофьор, който направи този номер и аз съм свидетел :)

PS: ако трябва, преместете съобщението ми в правилната тема

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Срещу какво ще подадеш жалба? Надали някой е напсанал едновременното пристигане на два влака и автобус на едно исъщо място и надали това е така повече от веднъж дневно. Шофьорите качват заварените на спирката пътници. Всички останали чакат следващия.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Повечето линии на общинските оператори също имат предостатъчно време, но водачите не изчакват прекачване по спирките, ами предпочитат да тръгнат бързо и после да се влачат докато влезнат в разписание. Повечето впечатления са ми в момента от 86.

Малко съм offtopic в тази тема, но това е абсолютно ежедневие на 280 на Г.М.Димитров. Заради малоумното разписание, двата влака в двете посоки и 280 в посока Студетски град спират точно в един и същи момент, но 280 тръгва максимално бързо от спирката, преди слезлите от влаковете да успеят да стигнат до автобуса, и отива да чака една минута на червения светофар на 20 метра след спирката. Това не е изключение, а е правилото на тази спирка. Та по този въпрос, кажете ми как и къде да пускам жалби срещу всеки автобус и шофьор, който направи този номер и аз съм свидетел :)

PS: ако трябва, преместете съобщението ми в правилната тема
Спирките са за чакащи, а не за тичащи, първото което е. Основание за жалба и за оплакване няма. Отделно, предвид маршрута на 280, е абсолютно невъзможно автобус от линията всеки ден да е в една и съща минута и секунда на спирката.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз се чудя как въобще се стигна и до възможността за купуване на такива кочини при положение, че въпросната компания още през 2012-та беше обявена в банкрут от турското правителство заради неизпълнение на договор за доставка на незнам си колко военни камиони....
По рейс и по жена не се тича!

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Може да е било така тогава, но миналия месец на Busworld показаха напълно обновената си гама автобуси, с каквито имаме голям шанс да се сдобием сега и ние  :neznam: