Днес около 8:30 се качих на състав А40 от метростанция Цариградско шосе, който беше с почти напълно изключено осветление в салона, което беше включено впоследствие и мотрисата тръгна от Цариградско шосе с повече пътници от обикновено.
На Младост 3 имаше много повече чакащи от нормално (обикновено Младост 3 не е толкова натоварена) и там мотрисата се напълни доста стабилно.
От метростанция Г.М.Димитров съставът си беше стабилно пълен. Така беше до СУ Св. Климент Охридски, където стана странен куриоз - там от А40 слезнаха сигурно НАД половината от пътуващите и съставът доста се изпразни и вече имаше сравнително малко правостоящи в посока Люлин.
Това ми се стори странно защото обикновено след станция СУ Св. Климент Охридски влакчетата си продължават пълни с пътници за транферната с линия 2 станция Сердика. На самата Сердика от А40 нямаше толкова слезли и качили се пътници, като мотрисата си остана сравнително празна и на следващата станция Опълченска, и на другите станции от западния радиус може би. Аз слезнах около 8:55 на станция Константин Величков, та не знам как е било на следващите станции от западния радиус (Вардар, Западен Парк, Люлин).