Author Topic: Новини от София  (Read 1053866 times)

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
Re: Новини от София
« Reply #6340 on: 22.07.2024, 15:26:24 »
Ти сигурен ли си в това? Аз не съм, още по-малко след последния пост на въпросния субект. Единствената кариера на тази личност е да генерира акаунти във форум за градски транспорт и да го обръща на платформа "Лична драма" под най-различни псевдоними и различни самоличности, то не беше млад студент, не беше жена на средна възраст, сега пък дядо с внуци... След последния километричен пост съм и убеден че говорим за човек с психично заболяване.

Единственото нещо в което съм сигурен е че не трябваше да приема точно този инфлуенсър. Има далеч по-яки инфлуенсъри като тази. Направо да я взимат за съветник и ще оправи София :laugh:

Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #6341 on: 22.07.2024, 15:37:12 »
Ти май е време да отвориш и една тема за инфлуенстърството, наред с тези за федербала, народната топка, корабите на въздушни криле и т.н.  :rolleyes:

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #6342 on: 22.07.2024, 15:47:08 »
Давай идеи, ама после ти ще метеш.  :help:
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6343 on: 22.07.2024, 20:01:04 »
Оффххх хайде стига тъпотия! (Petur111) Откога любителите на ралетен обстрел по детски болници (за сега само в Украйна) могат да пазят "застрашено то" здраве в България?

Аз инфлуенсъри не харесвам, видял съм новината и не съм сметнал за нужно да я коментирам тук.
Ама си задавам един въпрос!!! Какво мислиш за онези деца в Северна Корея, които слушали KPop от флашките с балоните на Южна Корея и после ги разстреляли?!
Там опазили ли са ги от разни диверсии?!

Видяхме достатъчно, чухме достатъчно и всичко ни е ясно. Децата сега не са израснали със Сънчо, даже на телевизорите гледат YouTube и не е редно тези дето са гледали таблицата БТ-Софив в 17:00 да си налагат мнението над тях. Убеден съм, че престоят на едно дете в училище е по-опасен.
« Last Edit: 22.07.2024, 20:05:38 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6344 on: 22.07.2024, 20:29:11 »
Petur111 - какво лошо, че децата се радват на известна според тях личност. На видеото никой не прави нищо лошо. Откога карането на колело на задна гума е "опасна каскада"(цитирам те точно)

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6345 on: 22.07.2024, 22:13:09 »
Предполагам е много болезнено да си такава консерва и да ходиш по улиците на София. По тях и на мен никой път не ми понася дори като си среда и гледам към улицата.
Например летящи по надолнището деца с тротинетки. Най-вече да не се набучат в някоя кола или ревящи мотори от околовръстното. Обаче все пак не би ми хрумнало това като на petar111.
Аз като дете като правех снимки нямаше драма от никой примерно, че избелващия разтвор е Калиев ферицанид.
Разтваряхме си червено-жълтата му сол и си плакнехме и цветните ленти и фотохартията.

За холограми път вече като по-голям (просто през комунизма нямаше лазери) си правех плаки с бихромиран желатин - при което се ползва амониев бихромат. Както е известно 6 валентния хром е канцерогенен. И понеже той пък е нечувствителен към червените дължини на вълната, слабочувствителен към зелените и най-чувствителен към сините и нагоре си купих зелена лазерна показалка от 50mW. Достатъчно е мощтно за да спука балон. Така имах няколко холограми на монети. Проумях, че лазер в съвременния свят е едно, качествен лазер друга работа. Но за да избодеш очи може всякакъв, ако си идиот.
« Last Edit: 22.07.2024, 22:56:08 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6346 on: 23.07.2024, 07:27:00 »
Не разбрах защо му обръщате чак такова внимание на този трол ?  :neznam:

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6347 on: 23.07.2024, 09:59:52 »

Проумях, че лазер в съвременния свят е едно, качествен лазер друга работа. Но за да избодеш очи може всякакъв, ако си идиот.
Изцяло съм съгласен с теб. Когато сме били деца сме правили глупости. И аз съм карал колело по улиците, изкушавал съм се да го вдигам на задна гума - това си е част от детството. Никой не може  да създаде стерилни условия за децата.
Дали ще кара тротинетка мужду колите, колело на задна гума, ще дразни съседите с лазерче. То ако му отнемеш това ще тръгне да прави сапунени мехури и ще се нагълта с веро 😀
@stankos дразнещото е че има и други хора които разсъждават по този начин. И възхвалят "хубавия стерилен безопасен" 😀 социализъм и колко прекрасно безопасно е било

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6348 on: 23.07.2024, 10:29:50 »
@stankos дразнещото е че има и други хора които разсъждават по този начин. И възхвалят "хубавия стерилен безопасен" 😀 социализъм и колко прекрасно безопасно е било

Това е свободата и демокрацията! Всеки има право на мнение и да го изразява публично! Нещо, за което в прехваления строй можеше да те пратят в затвора или концлагер без съд и присъда !

Друг е въпроса администрацията на форума да прецени доколко изразените мнения съвпадат с насочеността на форума и не обиждат, вкарват в заблуда и разпространяват неистини и изопачени факти!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6349 on: 23.07.2024, 10:49:53 »
Аз например не можех добре да карам жълтото си Балканче, обаче на дълго каране имах издържливост. Един ден ми хрумна, че ще ходя на село с колелото. А моето село е на около 40 км от Димитровград. И речено-сторено качих се и почнах да карам. Телефони нямаше и не се обадих на никой.
И въпреки всичко почти стигнах на около 1 км от табелата на Симеоновград.
Вече се бях уморил порядъчно от около 25 км каране и на пътя минах през едно паднало клонче тъкмо като се каних да си почине. За беля то се заплете в гумата и от там във веригата и извади зъбните колела, които веригата върти.
Като спряха да се въртят педалите слязах, обърнах се на обратно и го затиках пеш. Добре, че спря един шофьор и ме качи с колелото.
Така можеше да си остана пеш и без пари насред нищото без да ме знае никой къде съм.
Украйна, победа!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6350 on: 23.07.2024, 10:56:21 »
Русинова strike again:  :help:

Организация търси недоволни от по-бързите автобуси в София

"По сигнали на граждани работи Европейският център за транспортни политики, неправителствената организация още не е приключила с обработката им, нито ги е проверила, но има намерение да сезира всички институции.

Поне такава заявка бе дадена на пресконференция в БТА с участието на Диана Русинова и Ангел Попов, бивш зам.-министър на транспорта, отстранен от поста след като му бе повдигнато обвинение за измама за издаване на разрешително на транспортна фирма.

Брифингът започна с изявлението, че има опасност столичният автотранспорт да фалира до 5-6 месеца - защо и как така и не стана ясно до края на пресконференцията на Европейския център за транспортни политика.

Не стана и ясна каква е връзката между евентуалното финансово състояние на общинската фирма и това, на което се противопоставя неправителствената организация - увеличаването на средната скорост за движение на автобусния транспорт в София.

Има риск столичният автотранспорт до 5-6 месеца да фалира. Има риск и за безопасността на пътниците.

Ангел Попов коментира, че въведеното от 1 юли ускорено движение по няколко линии, повдига различни въпроси, включително какво ще допринесе това за трафика на София при недобра инфраструктура. Действително има бус ленти, призна Попов, но вдигането на средната скорост на автобуса при множеството светофари и легналите полицаи е изключително притеснително. Това застрашава безопасността на пътниците - "не дай си боже да стане някое тежко ПТП", заяви Попов.

В ЕЦТП са получили и множество сигнали на граждани за това - те не бяха цитирани.

Също така Попов атакува решението, тъй като то не било съгласувано с гражданите, директорите на болници, директори на училища и т.н. Не са питани и шофьорите на автобуси, за които новите изисквания причинят още по-голям работен стрес.

От ЕЦТП искат обосновка на заявеното и тя да бъде направена от специалисти, които да отговорят за целесъобразността.

Диана Русинова постави въпроса защо в крайградските линии не се движат нископодови автобуси, както много пъти са били предлагали. И тук не стана ясно каква е връзката на това искане или предложение със заявката, че автотранспорта ще фалира до няколко месеца.

Също така Русинова постави под въпрос дали отчетите на Столичния Метрополитен се проверяват и дали те са действително.

Заявката на ЕЦТП е да повдигне остро общественото внимание и целта им е обществена реакция - не стана ясно дали всъщност не очакват гражданско недоволство от по-бързия обществен транспорт."

https://news.bg/regions/organizatsiya-tarsi-nedovolni-ot-po-barzite-avtobusi-v-sofiya.html

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6351 on: 23.07.2024, 11:11:08 »
Русинова strike again:  :help:
Русинова и ЕЦТП са превърнаха в новите арх.Димитров и ГИОРТ

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6352 on: 23.07.2024, 12:21:21 »
Това е свободата и демокрацията! Всеки има право на мнение и да го изразява публично! Нещо, за което в прехваления строй можеше да те пратят в затвора или концлагер без съд и присъда !
Друг е въпроса администрацията на форума да прецени доколко изразените мнения съвпадат с насочеността на форума и не обиждат, вкарват в заблуда и разпространяват неистини и изопачени факти!
Така е - това е красотата на демокрацията - свобода на мнението. Но пък някои от неща дето говори са си дезинформация.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #6353 on: 23.07.2024, 12:45:48 »
Диана Русинова вече и от градски транспорт ли разбира? Не знаех, че в обучението за начална учителка влиза и пътно и транспортно образование.  :help:

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6354 on: 23.07.2024, 12:55:56 »
Направо разписанието на автобусите да се съгласува и с БПЦ и арменския поп :D

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #6355 on: 23.07.2024, 13:44:19 »
Да, Пейчев може да даде координати на съответните институции.

Online eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #6356 on: 23.07.2024, 13:49:36 »
Тази е идеална за събуждане. Отваряш си очите сутрин и решаваш да си пуснеш някой от блоковете и неизменно налиташ на нея. Предизвиква ми органична нетърпимост и направо пропускам кафето. Не знам в действителност колко е компетентна по отношение на пътната безопасност (макар да оглавява нещо с гръмкото име "Институт", то си е реално е едно обикновено НПО), обаче вече се затвърждава като един от активните и сравнително нови герберастки медиийни тролове.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #6357 on: 23.07.2024, 13:50:49 »
Цитираната новина по-горе звучи като от Неновините. За съжаление не е от там...
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6358 on: 23.07.2024, 14:06:27 »
В правилните медии като лупа.бг, отразяват тая прескомференция като прескомференция на НАО Рожен преди метеорит с размерите на град да връхлети земята!

Аз пък се безпокоя за околната среда. Ако автобусите от ИКЕА към Бистрица не запушват пътя, по нагоренището ще се отделят много вредни емисии. Даже съм убеден, че червените кодове от миналата седмица са предизвикани точно от това!
« Last Edit: 23.07.2024, 14:09:15 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6359 on: 23.07.2024, 14:34:23 »
Червен код имаше в почти цяла Европа, не само в София..
Щом в Синая беше 41 градуса, където си е зима почти целогодишно..