До преди 2 години не можеше да получиш онлайн билет. Резервираш и плащаш онлайн в сайта, но трябваше да си вземеш билета от касата на гарата в Букурещ. Така се налагаше да правя Нямаше друг начин. Чак след това вече стана възможно да си изтеглиш онлайн-билет.
Най-зле е участъкът Брашов-Сигишоара, ужасно бавна скорост, каквато и в България не съм виждал. Мъчително повече от 3 часа се лангъркаш до едно толкова кратко разстояние.
Дано да са пуснали трасето от Букурещ до Русе в края на юли, когато се връщам отпуска, за да го ползвам. Вече имам билети за ICE Хамбург-Виена доста евтини по около 50-60 евро. За Виена-Букурещ още няма билети за тогава, засега само до юни са пуснати в продажба.
Два пъти съм пътувал в това спално купе с тоалетната и душа. Билетът за него тогава беше 99 евро.
Тази година гледам, че билетите са доста поскъпнали. CFR са вдигнали цените, но не и качеството на услугата.
Миналото лято пътувах от Будапеща до Виделе в четворка кушет за 29 евро. Тази година доколкото виждам, под 73 евро за Дачията от Виена до Букурещ няма. Преди 5 години тройката спално струваше толкова. Все по-непосилно откъм цени ще става пътуването с влак, навсякъде. Санта Клаус нощния влак от Хелзинки до Рованиеми през 2019 г. в спално купе е бил 116 евро, купен в същата вечер преди заминаване, а сега дори 6 месеца предварително, е 189 евро.