Навремето бащата караше тролей в Сливен, обикалял съм много с него, но вече спомените ми изтъняват
Впрочем, в момента той кара 2903 - 2ра смяна.
Както и да е. Състоянието на ГТ в момента не е кой знае колко добро. Реално само по 116 и 20 има някакво натоварване, със 7-цата не знам как точно стоят нещата, но надали са кой знае колко добре. Инак тролеи се движат по 3, 7, 18, 118, виждал съм и по 201, ама там май пускат бусчетата. В общи линии има десетина тролейбуса дето още да се движат, навремето бяха 30, повечето отдавна отидоха за скрап. Все пак, бих се радвал, ако наистина изградят мрежа по Г.Данчев, ще бъде яко, особено на кръговото
Инак любимото ми тролейче е 305 - изцяло червен. Горе пишеше - 14тр са си - пълни трошки, разбира се, но вървят все още. На бащата беше 328, с една бяла линия отпред, но мисля, че вече е бракуван.
С автобусите нещата май са малко по-добре. На 116 се движат често Мерцедесите и Ванхулите. Навремето повечето бяха Ивекота, но сега ги изместиха по тролейбусните и крайградските линии - 201, 14, 22, 33... и аз толкова ги знам. Мерцедесите са доста разбити, най-вече, защото ходят до квартал Речица, а там как ги карат вече не знам
Ванхулите са добре, бусчетата бяха супер преди десетина години, сега вече и те се поразбиха. Движат се и разни съчленени, дето са на Динамо и Декотекс (май), ама тях ги засичах много рядко и не ги помня вече какви са.
Като цяло транспорта е отврат, идва много нарядко, скъпичко е, но все пак има доста линии, с които, ако имаш нервите да чакаш, можеш да обиколиш целия град, включително да се разгледат циганската махала (с 18) и индустриална зона (с 3).