Author Topic: Сливен  (Read 236199 times)

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Re: Сливен
« Reply #100 on: 29.12.2011, 22:06:58 »
Браво за снимките!  :fan:

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #101 on: 30.12.2011, 00:32:50 »
Eх толкова ли не могат да ги пребоядисат тия тролеи в потресаващо състояние са...  :rev: И на всичкото отгоре по два в пакет се движат... Само 20 ли се движи от всичките линии на картата по-горе?

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
« Reply #102 on: 30.12.2011, 12:38:07 »
Като за начало реших да отида на ЖП гарата и от там да хвана някакъв тролей за кварталите, защото предварително знаех, че по 1-цата вървят само автобуси. Около 14 часа застанах на спирката и естествено си бях карък. :/ Отсреща минаха два за депо, по едно време пред спирката се зададе един и си казах...супер това ще е 18, но уви имаше табела и той "за гараж" и отпраши към Дюлева река. В обратната посока пак се зададе друг - той вече беше 18, силно се надявах да е 118, да обърне на гарата и да ни вземе, защото на спирката имаше около десетина човека. През цялото това време тръгнаха три 1-ци, бусчета за центъра. И така след дългото чакане, повече от 30 минути, се отказах и реших да потегля към кварталите и от там да си хвана 20-ка. Паркирах и застанах на последната спирка по бул. Стефан Стамболов. Веднага дойде 310, качих се, направи ми приятно впечатление факта, че парното му работеше на макс и вътре беше много топло, да не кажа жега. :) Билетът е 0,80 лв. В тролея пък забелязах моята 18-ка, която толкова дълго чаках на една спирка малко по-надолу, в обратна посока, защото аз вече пътувах за центъра. След като се върнах, реших да направя няколко снимки на тролей номер 18. Такъв повече не видях, тези двата, които съм снимал бяха както следва - първия 20, а следващия беше 3, но на него не успях да му хвана предницата.
И така в делничните дни тролейбуси има по линии - 3, 18 и 20, а 1 и 7 са бусчета. В почивните дни пък ситуацията се променя - на 201 имаме бусчета, а тролейбусите са на 7-ца.
« Last Edit: 30.12.2011, 23:45:49 by eugenio »

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #103 on: 30.12.2011, 15:42:40 »
А какво е положението с автобусния транспорт? Онзи бял соло "Ван хул" продължава ли да се движи?
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline xЗm

• Наистина съм луд
  • www.spirka.org
    • View Profile
    • spirka.org
    • Email
« Reply #104 on: 30.12.2011, 16:09:33 »
Каква е разликата между 201 и 120? Не е ли една и съща линия (обединение на 20 и 1 за празничен ден)?

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
« Reply #105 on: 30.12.2011, 17:09:50 »
Ванхолът го видях на № 116. Не обърнах специално внимание, но мисля, че не е само един.
По моя преценка линия № 201 (20+1) е от Дюлева река през ЖП гарата до Центъра, а № 120 (1+20) върти обратно, Център - ЖП гара - Дюлева река. А и така би било редно, защото и в двете посоки тролейбусите минават през колелото на гарата и хората няма да се бъркат по спирките.

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
« Reply #106 on: 01.01.2012, 16:02:40 »
Открих много интересен чешки сайт с информация за историята на тролейбусите в Сливен. :)
http://www.spvd.cz/?p=svet/bg/sliven/sliven.html&m=svet/bg/menu_bg.html

P.S. От схемата се разбира, че линиите с номера 1 и 7 са стигали до обръщалото на зала "Асеновец", което е с двойна контактна мрежа! :) Последно да добавя, че като цяло мрежата им е без провисвания и в добро състояние, всички стрелки и връзки по нея си стоят, независимо, че на места тя не се използва.
« Last Edit: 01.01.2012, 16:48:11 by eugenio »

Offline chicho Scruch

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #107 on: 17.01.2012, 21:04:14 »
ИЗГРАЖДАТ ТРОЛЕЙБУСНА МРЕЖА ПО „ГЕОРГИ ДАНЧЕВ”

Тролейбусна мрежа по булевард „Георги Данчев” да бъде изградена в близко бъдеще предвижда ръководството на община Сливен. По булеварда се движи доста натоварения маршрут на линия 116 в Сливен. Днес кметът Кольо Милев съобщи, че има намерение да заложи повече на тролейбусния превоз. В капиталовата програма на общината за тази година ще бъде включено изграждане на тролейбусна мрежа по линия 116. За следващата  година общината ще инвестира и в изграждането на отсечка до района на зала „Асеновец”.

Относно автобусния транспорт той заяви, че вероятно ще се наложи смяна на автопарка на общинското дружество „Пътнически превози”, но това ще стане на един по-късен етап. Милев информира, че към този момент общинското дружество е губещо и неговите загуби, в това число и от предишни години, са в размер на 2 640 000 лева. Той обеща, че от общината ще се вземат мерки за оздравяване на това търговско дружество.

Кольо Милев представи пред журналистите и проект на общината „Безопасни улици”, който включва поставянето на „легнали полицаи” пред входовете на всички училища в града, както и повече пътни знаци. В момента такива има поставени пред спортното училище в близост до „Розова градина”, както и до училището на бул. „Георги Данчев”. Според кмета в следствие на това, в тези райони има намаляване на произшествията.

Sliveninfo
Пътуването не вреди, то само обогатява мирогледа ни.

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
« Reply #108 on: 18.01.2012, 11:36:13 »
Супер! Ако наистина успеят да изградят тролейбусна мрежа по бул. "Георги Данчев" и от сп. зала "Асеновец" до пл. "17-ти Януари" в кв. "Клуцохор", както се предвиждаше преди, Сливен ще има потенциал да се превърне в тролейбусният град на България! :) Браво  :fan:

p.s. След разширението на тролейбусната мрежа по "Георги Данчев", виждам развитие на тролейбусите главно по линии № 7, 116 и 201. Обаче е възможно да отпаднат линии № 1, 20 и 118. Ако се запазят през целия часови пояс на деня тролейбусите по линии № 3 и 18, също ще е много добре. :)
« Last Edit: 18.01.2012, 21:40:03 by eugenio »

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #109 on: 18.01.2012, 12:54:32 »
Радвам се, че искат да развиват тролейбусният транспорт. Никога не съм използвал този в Сливен, но е хубаво, че са се насочили към развитие на един чудесен екологичен транспорт.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
« Reply #110 on: 17.02.2012, 21:22:01 »
Ще оцелеят ли тролеите на Сливен?
http://www.sl-news.sliven.net/index.php?id=60821

Според мен тролейбусните линии в град Сливен трябва да се сведат до следните, като се изгради тролейбусна мрежа по бул. "Георги Данчев" и от сп. зала "Асеновец" до пл. "17-ти януари":

Основна тролейбусна линия № 201 обръщало "Дюлева река" - бул. "Панайот Хитов" - бул. "Стефан Стамболов" - бул. "Бургаско шосе" - бул. "Илинденско въстание" - обръщало "ЖП гара" - бул. "Хаджи Димитър" - Автогара - бул. "Братя Миладинови" - бул. "Стефан Караджа" - ул. "6-ти септември" - ул. "Тракия" - обръщало "17-ти януари", на всеки 5-10-15 минути

Тролейбусна линия № 116 обръщало "Дюлева река" - бул. "Панайот Хитов" - бул. "Стефан Стамболов" - бул. "Георги Данчев" - бул. "Братя Миладинови" - бул. "Стефан Караджа" - ул. "6-ти септември" - обръщало "Таньо войвода" и обратно, на всеки 10-15 минути

Тролейбусна линия № 7 обръщало "подст. Комуна" - ул. "Янко Сакъзов" - бул. "Бургаско шосе" - бул. "Братя Миладинови" - бул. "Стефан Караджа" - ул. "6-ти септември" - обръщало "Таньо войвода" и обратно, на всеки 12-15 минути

Обслужващи промишлената зона през работни дни:

Тролейбусна линия № 3 обръщало "Дюлева река" - бул. "Панайот Хитов" - бул. "Стефан Стамболов" - бул. "Бургаско шосе" - бул. "Братя Миладинови" - бул. "Банско шосе" - бул. "Илинденско въстание" - ул. "Стефан Караджа" - ул. "Индустриална" - обръщало "Тролейбусно депо", по разписание

Тролейбусна линия № 18 обръщало "Дюлева река" - бул. "Панайот Хитов" - бул. "Стефан Стамболов" - бул. "Бургаско шосе" - бул. "Илинденско въстание" - ЖП гара - бул. "Цар Симеон" - ул. "Индустриална" - обръщало "Тролейбусно депо", по разписание

П.С. Първоначално тролейбусите по линия № 201 ще е добре да се изпълняват до сегашното обръщало на сп. зала "Асеновец", за да може жителите на кв. "Клуцохор" да имат по-удобна връзка с автогарата, жп гарата и останалите квартали на града!
« Last Edit: 29.02.2012, 18:56:15 by eugenio »

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #111 on: 19.02.2012, 23:49:19 »
Добре що за олигофрения е това че основната линия не се движи а се движат такива до несъществуващи вече предприятия....

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
« Reply #112 on: 20.02.2012, 12:26:39 »
Добре що за олигофрения е това че основната линия не се движи а се движат такива до несъществуващи вече предприятия....

Причината е, че част от настилката по бул. "Хаджи Димитър" не е възстановена и тролейбусите няма как да минават от там. :(

Offline eugenio

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • DAC_1031
    • View Profile
« Reply #113 on: 03.03.2012, 21:29:09 »
Направих една схема на предложените от мен маршрути: ;)
« Last Edit: 03.03.2012, 23:52:54 by eugenio »

Offline ymtram

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #114 on: 13.04.2012, 21:28:16 »
Hello! I am a trolleybus enthusiast from the US, about to visit Sliven. What trolleybus lines are currently operated? Is it possible to find out the schedule for trolleybuses? Weekdays, Saturdays and Sundays? Thanks.

Здравейте!Аз съм тролейбусна ентусиасти от САЩ, за да посетите Сливен. Какво тролейбусни линии се експлоатира в момента? Възможно ли е да разберете график за тролейбуси?Делнични дни, събота и неделя? Благодаря.

Offline plamen_yambol

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #115 on: 29.08.2012, 14:10:47 »
« Last Edit: 30.11.2012, 05:55:11 by difian »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #116 on: 29.08.2012, 14:23:50 »
Втората снимка е страхотна. Този град много го обичам, уникален е с надвисналите скали над блоковете.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Dexter

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #117 on: 02.12.2012, 22:49:45 »
Навремето бащата караше тролей в Сливен, обикалял съм много с него, но вече спомените ми изтъняват  :D
Впрочем, в момента той кара 2903 - 2ра смяна.

Както и да е. Състоянието на ГТ в момента не е кой знае колко добро. Реално само по 116 и 20 има някакво натоварване, със 7-цата не знам как точно стоят нещата, но надали са кой знае колко добре. Инак тролеи се движат по 3, 7, 18, 118, виждал съм и по 201, ама там май пускат бусчетата. В общи линии има десетина тролейбуса дето още да се движат, навремето бяха 30, повечето отдавна отидоха за скрап. Все пак, бих се радвал, ако наистина изградят мрежа по Г.Данчев, ще бъде яко, особено на кръговото  :D
Инак любимото ми тролейче е 305 - изцяло червен. Горе пишеше - 14тр са си - пълни трошки, разбира се, но вървят все още. На бащата беше 328, с една бяла линия отпред, но мисля, че вече е бракуван.

С автобусите нещата май са малко по-добре. На 116 се движат често Мерцедесите и Ванхулите. Навремето повечето бяха Ивекота, но сега ги изместиха по тролейбусните и крайградските линии - 201, 14, 22, 33... и аз толкова ги знам. Мерцедесите са доста разбити, най-вече, защото ходят до квартал Речица, а там как ги карат вече не знам  :D Ванхулите са добре, бусчетата бяха супер преди десетина години, сега вече и те се поразбиха. Движат се и разни съчленени, дето са на Динамо и Декотекс (май), ама тях ги засичах много рядко и не ги помня вече какви са.

Като цяло транспорта е отврат, идва много нарядко, скъпичко е, но все пак има доста линии, с които, ако имаш нервите да чакаш, можеш да обиколиш целия град, включително да се разгледат циганската махала (с 18) и индустриална зона (с 3).

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #118 on: 03.12.2012, 11:16:32 »
Skoda 14/15Tr са най-добрите тролеи създадени в соц лагера особено съчленената версия - тиристорно управление съответно плавно тръгване и спиране, изцяло въздушно окачване с реактивни щанги, хидравлични гасители и възглавници съответно отлична возия, принудителна вентилация осигуряваща доста приличен комфорт през лятото. Вече са твърде стари и амортизирани, но за 80-те години са били отлични машини.  :)

Offline Dexter

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #119 on: 03.12.2012, 20:49:07 »
Конкретно нашите имах предвид, че са разбити, не съм бил роден когато са били нови, за да кажа компетентно мнение по принцип за модела  :D
В Сливен основният проблем е, че повечето шофьори въобще не внимаваха как карат, а и често самите те си оправяха тролеите, като се счупят, което само още повече ги разваля май  :D