Author Topic: Карти и билети за пътуване в ГТ / Таксуване  (Read 484744 times)

Offline carlson

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Е, трябвало е да кажеш "карта за еднократно пътуване"  :devil:. Миналата година подробно разнищихме този въпрос.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Аз и до момента си им казвам билети  :D

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Всички им казват билети.

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
Отдавна не съм ползвал еднодневна карта, но нали на нея продавача маркираше датата с една специална машинка. Как си представяте това да го правят водачите? Предлагам, на водачите да им се вменят всички функции, като на касиерките в будките - зареждане на карти, продаване на талони, въвеждане на данни от пълномощните за картите за инвалиди и други. Малко по-сериозно! Тези хора са вече толкова невротизирани от ненормалния трафик и от водачи непознаващи ЗДвП, Вие искате да им вмените още функции. Преди години в почти всички будки за вестници се продаваха билети, после ЦГМ намалиха печалбата за продажба на билети и хората се отказаха за по една стотинка печалба да продават карти и билети. Достатъчно е да увеличат печалбата на търговците от продажба на превозни документи, да се изгради най-накрая тая тикет система и в автобусите да има автомати и да си поразширят мрежата от абонаментни пунктове в по-крайните квартали. Билети да се купуват от водачите инцидентно.

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Не ме е еня дали ще си купя картата от водача или от автомат. Само че е малоумно най-изгодното средство за спорадично пътуване да бъде сред най-недостъпните.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
На какъв принцип се избира къде да се продават билети или е чисто добра инициатива на собствениците на будки. Например в една забутано и запуснато павилионче между блоковете при нас продават всякакъв вид карти и билети и е много удобно, с изключение на електронните. На много по-възлови места пък въобще няма.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Отдавна не съм ползвал еднодневна карта, но нали на нея продавача маркираше датата с една специална машинка. Как си представяте това да го правят водачите? Предлагам, на водачите да им се вменят всички функции, като на касиерките в будките - зареждане на карти, продаване на талони, въвеждане на данни от пълномощните за картите за инвалиди и други. Малко по-сериозно! Тези хора са вече толкова невротизирани от ненормалния трафик и от водачи непознаващи ЗДвП, Вие искате да им вмените още функции. Преди години в почти всички будки за вестници се продаваха билети, после ЦГМ намалиха печалбата за продажба на билети и хората се отказаха за по една стотинка печалба да продават карти и билети. Достатъчно е да увеличат печалбата на търговците от продажба на превозни документи, да се изгради най-накрая тая тикет система и в автобусите да има автомати и да си поразширят мрежата от абонаментни пунктове в по-крайните квартали. Билети да се купуват от водачите инцидентно.

Могат да им се дава n на брой карти, валидирани за съответния ден. Накрая на деня/месеца непродадените просто се връщат.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
Днес сутринта в 72 пътнички, недоволстваха, че няма билети. Шофьорката няколко пъти им обясни, че не е взела, защото не знае дали ще може да ги продаде и после няма какво да ги прави, но те продължаваха с тяхната си теория.

Sent from mTalk for Windows 10

Offline carlson

• Приятел на ГТ
    • View Profile
UMSofia, прав си, не се бях сетила за това.
Но наистина тези карти са недостъпни, нали има смисъл да си купиш такава карта в началото на "пътешествието", а не на третата спирка. Могат да ги продават в автоматите в тролеите. И в будките около спирките. Това си е работа на ЦМГ да си ги разпространява, а не пътниците да обикалят няколко спирки, за да си ги купят.

Offline hitar_potter

• View Profile
Днес сутринта в 72 пътнички, недоволстваха, че няма билети. Шофьорката няколко пъти им обясни, че не е взела, защото не знае дали ще може да ги продаде и после няма какво да ги прави, но те продължаваха с тяхната си теория.

Ами прави са си пътничките.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile

Ами прави са си пътничките.
Според шофьорката не можело да върне билети, ако не ги продаде. Изрично била питала. Не знам това дали е вярно. Колегите, които са запознати могат да кажат.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Тогава возене гратис, аман от тарикатлъците на ЦГМ!
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline carlson

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Сега е моментът ЦМГ да пуснат хайки :devil:.

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Сега тече някаква реклама по таблата на карта за 3 дни. Аз ли лошо си спомням, че навремето картите бяха дневна и за 5 дни? Някак си от 3 дни какъв е смисъл? Работната седмица е 5, а пък ако си дошъл за уикенда са 2 дни.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
За 5 дни никога не е имало карта в София, както и за уикендите.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Според шофьорката не можело да върне билети, ако не ги продаде. Изрично била питала. Не знам това дали е вярно. Колегите, които са запознати могат да кажат.

Е как, нали с шейсе' с'тинки доплащане билетите отново са в играта? Дори при водачите това би трябвало да става по служебен път.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline fgm

• Запален по ГТ
    • View Profile
Не им се занимава.От личен опит го твърдя.Сега и с тия стотинки ептен ще им се стопи желанието.

Offline hitar_potter

• View Profile

Е как, нали с шейсе' с'тинки доплащане билетите отново са в играта? Дори при водачите това би трябвало да става по служебен път.
Не бих се учудил, ако шофьорите действително не мгогат да подменят картите. Но за това, че ръководството на ЦГМ е пълно с некадърници, не са виновни пътниците.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Сега е моментът ЦМГ да пуснат хайки :devil:.

По-скоро шайки, разбойнически.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline bahner

• Маниак
    • View Profile
Водачите трябва да отчетат билетите до днес. Утре вече не се приема връщане на старите. Освен това вчера и днес е позволено водачите да нямат билети, но от утре вече е задължително отново. Масово не се взимат билети, а се продават остатъците на колегите.
Галерия за градски транспорт - https://www.flickr.com/gp/127247218@N05/qB017P