Постарах се и направих картосхема на това, което се строи като мрежа в участъка около НДК. Разгледах на място допреди малко. Очевидно правят 2 в 1 - подготовка за спиране на движението във връзка с реконструкцията на тунела НДК (двупосочен Патриарх) и строителство на новото трасе по Черни връх и Арсеналски към Гоце Делчев.
На картосхемата съм отбелязал:
С тъмно синьо съществуващата мрежа, която е в употреба. С пунктир съм отбелязал обръщалото на Одеон, което трябва да се възстанови при възстановяване на булеварда при метростанцията там.
Със светло синьо съществуващата мрежа, която не е в употреба, но с малко постягане може да се използва при нужда.
Със оранжево съм отбелязал новата мрежа, която видимо се строи в момента. С пунктир съм отбелязал завоят надясно от двупосочен бул. Патриарх Евтимий към бул. Фритьоф Нансен, която също би трябвало да се изгради, тъй като със сигурност трасето на тролейбуса ще е готово преди свършека на ремонта на тунела на НДК. Тоест - новата линия ще тръгне с временен маршрут от Петте към Черни връх, заради ремонта на тунела на НДК. Би трябвало в тази посока да се пусне през тунела когато стане готов.
Със зелено съм обозначил други ценни връзки, които също трябва да се изградят ако имат акъл от Столична община и Столичен електротранспорт. Няма да фалират от това.
Прикачвам картата и снимки от днес - на местата, подготвени за стрелки, по чиито ориентир съм изготвил картата. Двете стрелки - автоматична за ляв завой от Патриарха към Фритьоф Нансен и изходяща - за ляв завой от Фритьоф Нансен към Патриарха са поставени и тролейбусите се забавят там. Можеха на такива скоростни булеварди да се постараят повече и да поставят вносни високоскоростни стрелки ама нейсе - Столичен Електротранспорт трябва да лапка от патенти, а пътниците - кучета ги яли...
Прикачвам и снимка на ТИС "Перловец", който се
намира на ул. Петър Берон. Прикачвам и снимка на завоят наляво от ул. Любен Каравелов към ул. Раковски, за да покажа, че е възможен стига да се разкарат част от паркиращите. Там само дето един върху друг не са започнали да паркират...