Аз се интересувам от градски транспорт откак се помня, може да се каже откак съм се родил. Също от как се помня се интересувам и от влакове и от БДЖ. Още от как съм бил много малък много се радвам като се кача в автобус, влак, тролейбус или трамвай. Като малък по цял ден седях на обръщалото при нас в Младост 4 да гледам рейсовете, помня Икарусите по 76 и 213. Тогава понякога през съботите и неделите обикаляхме някои линии от първа до последна спирка, особено тези до Владая, Кокаляне, Пасарел, Витошките линии. Помня старите туристически Чавдари 11Г3 по линиите до Владая и Мърчаево, помня разаните сини Икаруси по линиите към Пасарел и Кокаляне. Помня, че много ме впечатлиха когато дойдоха първите автобуси Мерцедес О 305 Г в София. По цял ден ги гледах и се возех на тях през лятната ваканция. Бях направил макети от картон на повечето О 305 Г от колоната на 76, към 1994-1995-та година с тогавашните им отличителни белези,също така повечето ги бях нарисувал.
Та така, може да се каже че от как съм се родил се интересувам от градски транспорт.
Иначе как го възприемат моите приятели-ами част от тях не знаят, друга част бих казал, че го възприемат нормално, даже им е интересно и съм заинтригувал донякъде още 2-3-ма човека на тази тема, но не се интересуват чак толкова колкото мен. От НБУ също имам познати, които обичат да пътуват като мен и може би покрай това малко се интересуват и от градски транспорт.
Радвам се, че има още толкова много фенове на градския транспорт.
Никога не бих се отказал от това мое хоби. Мисля, че това е приятно и интересно занимание за свободното време.