Author Topic: Реакциите на вашите познати относно интереса ви към ГТ  (Read 32822 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз се интересувам от градски транспорт откак се помня, може да се каже откак съм се родил. Също от как се помня се интересувам и от влакове и от БДЖ. Още от как съм бил много малък много се радвам като се кача в автобус, влак, тролейбус или трамвай. Като малък по цял ден седях на обръщалото при нас в Младост 4 да гледам рейсовете, помня Икарусите по 76 и 213. Тогава понякога през съботите и неделите обикаляхме някои линии от първа до последна спирка, особено тези до Владая, Кокаляне, Пасарел, Витошките линии. Помня старите туристически Чавдари 11Г3 по линиите до Владая и Мърчаево, помня разаните сини Икаруси по линиите към Пасарел и Кокаляне. Помня, че много ме впечатлиха когато дойдоха първите автобуси Мерцедес О 305 Г в София. По цял ден ги гледах и се возех на тях през лятната ваканция. Бях направил макети от картон на повечето О 305 Г от колоната на 76, към 1994-1995-та година с тогавашните им отличителни белези,също така повечето ги бях нарисувал.
Та така, може да се каже че от как съм се родил се интересувам от градски транспорт.
Иначе как го възприемат моите приятели-ами част от тях не знаят, друга част бих казал, че го възприемат нормално, даже им е интересно и съм заинтригувал донякъде още 2-3-ма човека на тази тема, но не се интересуват чак толкова колкото мен. От НБУ също имам познати, които обичат да пътуват като мен и може би покрай това малко се интересуват и от градски транспорт.
Радвам се, че има още толкова много фенове на градския транспорт.
Никога не бих се отказал от това мое хоби. Мисля, че това е приятно и интересно занимание за свободното време.
« Last Edit: 19.02.2009, 01:56:18 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline sweet_dreams

• Писател
  • **
    • MSN Messenger - chi4oniki@abv.bg
    • View Profile
    • Автошкола Жейнови ООД
И аз може да се каже, че от както съм се родил се кефя на транспорта. Приятели съученици роднини приемат без проблем страстта ми към тази сфера. В училище често ме ползват като енциклопедия относно линиите или положителни/отрицателни (повече от второто) мнения за общлужването. Много от приятелите са част от транспорта или родителите им са персонал в някой от превозвачите.
Умреш ли не се минавай!
Миниш ли се не се издавай!
Издадеш ли се - хич да не ти пука!
Бъди като перде в живота. :)

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
С моята релсова страст са се примирили отдавна и казват кога ще ставаш Министър на Транспорта ;)
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
е какви да са реакциите на семейството ми...?! имаме си представител в градския та мен ще ме мислят :D. иначе приятелите, ми те повечето не знаят. то няма какво друго да правиме та транспорта ще обсъждаме...

Offline Petruccy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
еми приемат ме добре :) Само баба ми се ядосваше, когато мъкнех спиркознаци в къшата и се притесняваше, че ще нацапам всичко :) Но като малък особено много бягах от часове в училище и се возех на трамваи от край до край. Една учителка ме е видяла в трамвая, когато е трябвало да имаме час и ме е изпортила на наште, а те - "оо, ма това му е мания, не се безпокойте :D "
СМЪРТ ЗА ЧАЛГАТА!!!

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
Наще като разбраха,за това мое хоби,казаха хм,и нищо повече,сега само викат,"пак ли ходи на разсходка да снимаш",а аз да,моите приятели,чат пат ме бъзикат,иначе всички вече го приеха,така да кажа.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Иво се изрази много добре няколко мнения по-нагоре от това. И аз от как се помня, първо ме кефеха ротелите на "Калея", после започнаха и Икаруси и Чавдари да ми харесват. Помня като бях малък че и до скоро баща ми имаше един познат шофьор в дапа и като излезе налиния /понеже живея на оживена улица и минават две автобусни линии/ видя ли го единица търча и се кача в автобуса и цял ден се возя :). Това нещо и сега чат-пат го правя ама не е същото. Миналата година се запалих и по влакове и БДЖ от един форум и така. Иначе чат-пат ме бъзикат че не съм в ред с тия стари автобуси и влакове, ама какво да правиш - съдба :)
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
Мойте приятели зеха да свикват,но все още ми се задават въпроси от сорта "Какво си хлътнал по тез рейсове" или "Какво се ги снимах тези рейсове" Как да им обясни човек.1-во това е хоби и 2-ро неснимам рейса ,а автобуса,на вас поне няма нужда да обяснявам каква е разликата защотото те неправят такава :angry:

Offline martin4o

• View Profile
    • Email
Аз играя ролята на "справочник за градски транспорт" пред моите приятели. В началото ми се чудеха, а сега мога да кажа, че съм запалил много от тях по ГТ.

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Аз играя ролята на "справочник за градски транспорт" пред моите приятели. В началото ми се чудеха, а сега мога да кажа, че съм запалил много от тях по ГТ.
Да и мойте покрей мен зеха да научават моделите и кът мине някой познат автобус ме питат прави ли са за моделите :D Засега схванаха само моделите на МАН ама то защото най-често се срещат във В.Търново.
Иначе чувал редовно майка ми да се оплаква на познати ,че снимам само автобуси,а след като направих и сайта на ГТ В.Търново вече искаше да ме води на лекар :D Иначе има и хора които са много скиптично настроени на тези теми.... ;)

Offline Ryan

• Ryan_105
  • Запален по ГТ
    • View Profile
Като цяло ме ползват като справочник  :D . От страна на съученици и приятели - повечето знаят, че се интересувам от ГТ и даже някои покрай мен също се запалиха по различни теми, свързани най-вече с автобусите ( и любимият им 72  :D ).

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Майка ми споделя моята страст,защото пред промените беше в Главпроект и е взимала участие в организациатя на движението ,включитлено и градския транспорт в доста градове-казанлък,Ямбол,Михайловград(Монтана),Варна и по-малки.
Бившата ми приятелка ме мислише за луд като започна да си бая за това.Не харесваше и други мои страсти и...я разкарах.Сегашната приема този факт дори с любопитство,може и нея да запаля-кой знае...
приятелите ме мислят също за луд,но и ме ползват за справка какво да вземат за да стигнат от А до Б.

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Майка ми споделя моята страст,защото пред промените беше в Главпроект и е взимала участие в организациатя на движението ,включитлено и градския транспорт в доста градове-казанлък,Ямбол,Михайловград(Монтана),Варна и по-малки.
Блазя ти...мойта как на лекар не ме заведе :D Ама май взе да разбира че неможе да направи нищо.Почна обаче да споделя със съседи ,а те да ме бъзикат...това е един голям и омъгльосън кръг !

Offline 701

• View Profile
Ми аз гледам да не разтръбявам много-много за моята страст - трамваите и затова, че се возя от вече 13 години на тях. Преди съм разказвал на други и не знам защо, но веднага почват да те смятат за луд ( в крайна сметка всеки си има някаква страст). Отделно дядо ми на всяко събиране не пропуска да ме подсети за една случка. Бях на 7 години и живеехме в къща, а той ме гледаше в нас. Аз му казах, че ще си играя със съседчетата навън. Обаче нямаше такова нещо - реших да ходя в депото (Банишора). Сам на рейсчето от Сточна гара, после и на трамвай, че даже и до Илинци съм ходил. После се разхождах из депото по трамваите и се прибрах. Естествено плющяха шамари като се върнах в нас, защото майка ми и половината квартал са ме търсили из квартала. Абе с две думи от малък си кръстосвам сам из цяла София.
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
проблема може би е не толкова в нашата страст към МГТ,колкото във всеобщата омраза на хората към него-заради архаичния и изпочупен,мръсен подвиженс ъстав,закъсненията и тн.За това ни мисля за чалнати :angel:

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Още на 8 години превръщах стаята на град, с улици, спирки, гараж...очертавах ги с помощта на конци от една стара черга, бях моднал един автовоз да прилича на рейс, с табелки отпред, отзад и отстрани...бях си измислил маршрути, имах бързи и бавни линии, правех си "ремонти" на улиците, с промяна на маршрутите...какви ли не щуротии...и така можех да си играя със дни. От това време пазя и някои стари билети и карти, както и купони за храна  :P

аз като малък,до 6ти 7ми клас обожавах с конструктора да си играя на булеварди, мостове, тунели. С трупчетата дори си редях осветителните лампи по улиците , а много често си редях трасета на електропроводи също със трупчета от конструктора, имах и едно влакче с релси и него го слагах при другите инфраструктурни мои модели с конструктура. Много често съм правил модели на булеварди с конструктора, като цариградско шосе или съм си измислял нови булеварди,надлези и подлези. А с детските ми колички си правех маршрути по тези булеварди,все едно са рейсове или маршрутки. И на плажа като малък си играех на строеж на магистрали на пясъка.
« Last Edit: 05.06.2009, 09:42:31 by AROS »

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Като малък (5-6 годишен) имахме карти от 83-та и 86-та на София и знаех всички маршрути по тях. В първи клас живеех в Дървеница и пътувах с 14 и 19 всеки ден до пл.Журналист. После се преместихме в Люлин и следях 110, 112 и 310 как минават. След това няколко години позагубих интерес, но към 8-9 клас той се възвърна и постепенно успявах да събера разписанията на 112, 310 и тм.8 с много обикаляне по тях, както и частични на доста линии. Почнах да правя списъци с подвижния състав и т.н. През 2003г. започна масово заснемане на подв. състав. От края на 2004г. съм женен и хобито поостъпи на заден план, но все още съм що годе в час с нещата.
Междувременно съм събирал карти на София от 1901г. досега, както и съм чел книги в библиотеката и затова имам доста информация в исторически план.

... и като цяло, и роднини и приятели и съученици винаги са били позитивно настроени. Дори със съученици сме обикаляли по линиите заедно :)
« Last Edit: 05.06.2009, 09:57:38 by mlk »

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Каквото и да говорим, този форум оказа страшно възходящо развитие, поне при мен, но сигурно при всички е така. От 2000-2004 година интересите ми бяха почти замряли, но като открих сайта скгт-бг.ком и форума там (края на 2005), цялата страст бързо ми се върна. Това да имаш с кого да си говориш за транспорт е страхотно ;) И въпреки всичко гледам да не се вманиячавам много :D

Е, случва се в съботи/недели да пътувам с трамваи ей така просто, това ми е ритуал от ранно детство :D примерно преди 2-3 месеца се случи, хващам 9 до македония, оттам 5 до Овча купел, оттам 15 до Стамболийски, оттам 8 до Люлин 5, и пеша разстоянието до Люлин 7 при един приятел... Общо времетраене на пътуването 1 час и 20 минути :)

Offline 701

• View Profile
Хващам 9 до македония, оттам 5 до Овча купел, оттам 15 до Стамболийски, оттам 8 до Люлин 5, и пеша разстоянието до Люлин 7 при един приятел... Общо времетраене на пътуването 1 час и 20 минути :)
Защо ли ми звучи познато? При мен всичко тръгна още от 3 годишна възраст. Дядо ми ме развеждаше из цяла София - и от тогава явно съм се запалил по ГТ. За всеки рожден ден, Коледа, 1 юни и всеки празник, на който можеше да получа подарък - единственото ми желание беше влакче. С тях какви игри падаха на трамваи, а вратите на колко гардероби и шкафове съм потрошил... Много хубави спомени имам от тогава
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Специално аз като малък бях страшен фен на маршрутите от градския транспорт-трамваи, тролеи,автобуси.1990г. знаех кажи речи маршрутите на всички линии от градския транспорт, а съм бил за първи клас. Колекционирах карти на София, България и витоша тогава от 80-те години.
Моите връстници играеха на футбол,войници,гоненица и др.,а аз си разхвърлях конструктора и си редях инфраструктури с него. Даже панелни блокове съм редял. Най-често съм правил имитации, модели на Люлин и Обеля и Несебър и Слънчев бряг. Страшно детство съм имал.