Не се притеснявай - оцених по достойнство критичната ти нагласа - и, разбира се, огромното желание за безвъзмезден съвет и помощ!:) На места се смях ("Черни плочки в банята? Ще станат бели от водата!")
Оценявам, че това са едни "малки кутийки", както и че изгледът от терасата е "потресаващ"; но, честно казано, понякога се чудя дали не е по-добре, че си прахосвам всичките пари и засега не съм спестила повече. Ако бях спестила, щях да дам над 100 хил лева за апартамент в Редута... и щеше ли да си струва, знаейки, че цялата София е една голяма клоака?...
Надявам се и аз да съм била полезна. Ако нямах познати брокери и юристи, най-вероятно нямаше да избера нищо - или щях да бъда излъгана. Нещата, които чух за брокерската мафия, са отвратителни. Не се и съмнявам, че - както ми казаха - половината оферти не са реални. (С каква цел - не разбрах?!)
Това, което получих като съвет от специалисти:
- никога етаж над 8-9
- ЕПК имало качествено в Редута, някои в Банишора; стара тухла в Западен парк може да си струва
- по-добре Надежда, отолкото Люлин
- за ново строителство (както всички знаем) трябва специално проучване кой е строителят и как строи
Трябва да кажа и че винаги съм била фен на Градския транспорт, така че е чудесна случайност, задето открих вашия форум. Не карам кола и нямам книжка - мисля, че има достатъчно шофьори (много от които по-добре да ги няма!). Прекарвала съм цели дни, возейки се на Лондонското метро. Тепърва ще открия софийското.
Фен съм на всякакви трамваи и автобуси, стига да са комфортни. Последно се качих на автобус, обикалящ Брадфорд в Англия, само заради гледката. Шофьорът, като разбра за това, не ме таксува. Ех, английските шофьори... когато нашите стигнат и 1/100 от тяхната услужливост и любезност, може би ще започнем да се "оправяме"... Българинът така и не разбра, че промяната започва от самите нас...