Не знам но при всяко возене във влак съм
. Ускорение на пулса без причина. В метрото всъщност е най-зле (дали човек в метрото е по-близо до източника на ток?). На метро повече не се качвам дори за 1 станция, сериозно го говоря това. Тролеите и трамваите са най-поносими (по-ниско ли е напрежението?), но пак не е така приятно и удоволствие като в автобус или кола. Между другото това би било добра тема за дипломна работа където се изследват показателите на хора возещи се в ел. ПС и на същите в автомобил например, жалко че у нас не се развива науката.
Къде е логиката не знам, скептик съм по принцип и не се доверявам на научно недоказани неща като това да пия сребърна вода. Всеки път като съм в ел превозно ми е едно такова панирано и то без причини. В кола, такси, маршрутка, автобус, лодка такъв проблем нямам, хем лодката клати най-много, а автобусът е най-шумен и бръмчащ. Може би единственото което мога да направя е да се кача на влак с дизелов локомотив и да видя има ли разлика, ако се чувствам по-добре значи е свързано с тока, ако не значи е внушение някакво.
Но къде ти такива влакове, тук в Холандия пътническите са само на ток. Апропо тук релсите нямат такива фуги като в България и го няма този характерен тутуф-тутуф звук, та не е и монотонния звук причината. Как ги заваряват така, че да изглеждат като една непрекъсната релса не знам и защо у нас не е така?