Author Topic: Нощен транспорт  (Read 316391 times)

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Re: Нощен транспорт
« Reply #1400 on: 24.06.2021, 18:25:52 »
Тоя път според мен даже таксиджиите нямат никакво лоби. Просто цялата община е в колапс и това е най-изразено в градския транспорт. Да режеш нощния транспорт дето са 10 автобуса, за да спестиш пари напомня на миналата година, когато решиха, че ще спестят пари от цветя. :crazy:

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1401 on: 24.06.2021, 18:33:07 »
Думата колапс им приляга много добре наистина,ама покрай епидемията си имат оправдания и си измиват ръцете с абсолютно всичко.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #1402 on: 24.06.2021, 22:44:54 »
Стига сте ревали за тия нощни линии. Кой ще се вози лятото, при положение, че всичко живо се изнася по морето?

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1403 on: 24.06.2021, 22:55:43 »
Стига сте ревали за тия нощни линии. Кой ще се вози лятото, при положение, че всичко живо се изнася по морето?
Стига глупости!С твоето мислене, зимата всички си стоят на топло във вкъщи.

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #1404 on: 24.06.2021, 23:23:18 »
Точно лятото се ползват тия линии, тогава се ходи на разходка, на барове и ресторанти до по-късно. Зимата чий ще го дириш навън в 2 часа през нощта?
Ясно е, че ако ги пускат ще е за другото лято, затова са го пуснали до октомври, за да кажат после че зимата няма толкова хора.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1405 on: 24.06.2021, 23:54:26 »
Точно през лятото нощният транспорт се ползваше най-много!

През зимата се ползваха основно първите един-два курса, които се използваха от хора, които прикрлючват работа малко по-късно. Останалите курсове се използваха много по-слабо.

През лятото всички курсове бяха натоварени.

Притеснявам се, че ще пуснат нощният транспорт за малко в най-неподходящото време, без много информация в публичното пространство, и после ще го спрат завинаги като кажат: "Ето, вижте! Ние го пуснахме, ама никой не иска да се вози. И затова няма да го има повече, за да пестим пари." :help: :help: :help:
vasko - оригиналът! :)

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1406 on: 25.06.2021, 00:51:12 »
Таксиджийското лоби отново надделя. Поне да бяха пробвали с по-късни курсове на някои линии и метрото, до 1ч. Все пак има Евро 2020, мачове, няколко екрана в центъра. Животът кипи почти денонощно навън.

Ако 10 автобуса през нощта могат да бутнат софийските таксита и да им объркат работата, най-добре същите изобщо да спрат да работят през цялата нощ :D Твърдението е крайно несъстоятелно - още повече, че ако действително имаше чак такова лоби, в момента нито щеше да има "споделено" пътуване, нито такси "Максим" и други подобни нелегални паразити, срещу които браншът се бори от години.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1407 on: 25.06.2021, 11:13:38 »
Чак да ги бутнат - няма как, при тези недостатъчни линии и сравнително големи интервали. Но със сигурност влияят в някаква степен върху оборота на бакшишите. Аз мога да кажа по себе си колко пари съм спестил от ползване на нощен транспорт, за сметка на такситата. От центъра до Люлин-5 са 10-15 лв. за такси, аз съм пътувал сигурно 50 пъти с нощен автобус за времето, когато се движеше.
И въобще не е вярно, че всички са заминали на море или са в провинцията. Хората ходят на почивка за по 1-2 седмици максимум, през останалото време са си в София, работят, ходят по барове, ресторанти, паркове и т.н.

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1408 on: 25.06.2021, 23:30:35 »
Нямаше никакво влияние, карах такси, като го пуснаха

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #1409 on: 30.06.2021, 21:43:02 »
Отиди зимата на дискотека и после отиди лятото на дискотека и ще се убедиш.
По заведенията не е по-различно.

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1410 on: 01.07.2021, 00:41:58 »
Отиди зимата на дискотека и после отиди лятото на дискотека и ще се убедиш.
По заведенията не е по-различно.
Не можеш да ме убедиш че лятото хората излизат по-малко от зимата.Някак си лятото можеш да видиш всякакви хора навън до късно вечер,а зимата не е точно така.И тези които пълнят дискотеките зимно време са едни и същи,после по колите и във вкъщи.Не ангажирам никой с моето мнение,просто лично мнение. ;)

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1411 on: 01.07.2021, 04:45:48 »
И не само, че пълнят дискотеките, ами пият и сетне карат, докато не направят някоя голяма бела, мислейки, че "на мен няма да ми се случи". И другите, които са толкова откачени, че се качват да ги вози пил шофьор.....Едно време често ходехме на гости, и баща ми си пийваше, естествено. Но после имаше два варианта - ако са по-близки, оставахме да спим там, ако не е удобно, колата се оставя на място и се прибираме с градския транспорт, но тогава до 12-12.30 той си вървеше. Сега трябва КАТ да обикалят с дрегерите покрай дискотеките и чалгаджийниците и да санкционират не само полите шофьори, но и пътниците, качили се при тях. Така ще има достатъчно клиентела за нощния транспорт.
« Last Edit: 01.07.2021, 05:46:14 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #1412 on: 01.07.2021, 21:33:11 »
Решението на този етап е да се пусне нощния транспорт петък и събота, в останалите дни, наистина мисля, че няма нужда от такъв.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #1413 on: 03.07.2021, 10:35:11 »
Тези дето си пият и карат, ще продължават да пият и карат със или без градски транспорт. Не виждам каква е връзката тук. И не казвам, че хората излизат по-малко. Самите хора в столицата са по-малко. Най-лесно може да се види по движението, както и по по-лесното намиране на паркоместа. Ако не вярвате за нощните заведения, ходете и питайте някой таксиджия кога има повече работа - зимата или лятото...
При положение, че няма пари за нормалния градски транспорт, то да се пускат автобуси нощно време, които от самото им начало се движат на АБСОЛЮТНА ЗАГУБА е малоумно.
Казах още в началото, че който е дал 100лв на кръчма, надали ще го бъркат 5 или 10лв за такси, вместо да се прибира по 2 часа с рейсове. Не е достатъчно удобен този транспорт.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1414 on: 03.07.2021, 10:48:18 »
Градският транспорт по подразбиране е на абсолютна загуба. Покриването на загубите е задължение на общината и за тази цел ние ѝ плащаме данъци, така че всякакви оправдания, че някакъв вид обществен транспорт е губещ са несъстоятелни.

Докато имаше нощен транспорт, аз го ползвах сравнително често от и за работа среднощ и ми беше повече от удобен и не съм забелязал каквито и да е проблеми, напротив, много по-спокойна атмосфера, отколкото през деня.
« Last Edit: 03.07.2021, 10:50:29 by bdz43r »

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #1415 on: 03.07.2021, 18:14:11 »
Всички, които говорите за загуби в обществения транспорт (независимо градски или междуградски), по този начин "слагате кръста" на неговата социална функция. Лично аз не съм чул някога да е отпадала социалната функция нито на железопътния транспорт, нито на градския такъв в който и да е град. В този ред на мисли, да се предлага финансовият аргумент като причина за спиране на тази или онази линия, ми се струва, меко казано, смехотворно! :neznam: Щом ще изпълнява обществено-полезна функция, финансирана от нашите данъци, то считам, че е редно да оперира. Единственото, което следва да се регулира на база пътникопоток, е интервалите на движение (с някакъв санитарен максимум, например, колкото е сумата от времевата дължина на два курса - от точка А до точка Б и обратно). Например линия, която е дълга 40 минути (с почивката на обръщач), не може да има интервал по-голям от 80 минути. Тоест, минимум една кола с нормални (неудължени) почивки, независимо от пътникопотока. А за по-нормални интервали, може изискването да е минимум 2 коли, тоест, интервал не по-дълъг от дължината на един курс.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #1416 on: 05.07.2021, 22:45:43 »
И не само, че пълнят дискотеките, ами пият и сетне карат, докато не направят някоя голяма бела, мислейки, че "на мен няма да ми се случи". И другите, които са толкова откачени, че се качват да ги вози пил шофьор.....Едно време често ходехме на гости, и баща ми си пийваше, естествено. Но после имаше два варианта - ако са по-близки, оставахме да спим там, ако не е удобно, колата се оставя на място и се прибираме с градския транспорт, но тогава до 12-12.30 той си вървеше. Сега трябва КАТ да обикалят с дрегерите покрай дискотеките и чалгаджийниците и да санкционират не само полите шофьори, но и пътниците, качили се при тях. Така ще има достатъчно клиентела за нощния транспорт.

Има си услуга "трезвен шофьор".
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1417 on: 06.07.2021, 00:02:34 »
Има и услуга drink & drive.

Но за пияните шофьори проблемът не е че няма полиция през нощта - напротив, на такива места обикновено има предостатъчно полиция, която обаче не върши почти нищо или в определени случаи самите полицаи са с вързани с ръце - няма как няколко екипа да контролират всички кръчми в София 24/7; но и също не е нормално да има недосегаеми, които, колкото и полиция да има никой не ги закача - обикновено такива карат и пият. За малките населени места пък да не говорим - това са своеобразни градове-държави, където масово се кара без фарове, колани, пияни през деня, за нощта да не говорим... тези проблеми няма да се решат с наличие на нощен транспорт - най-много да задълбочат дупката в ЦГМ.

Да, общественият транспорт има социална функция, но нейната стойност ще започне да се измерва от едно общество само тогава, когато пътуването с него ще бъде въпрос на желание, а не чак толкова на задължение. А това отнема години.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline pavel75

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1418 on: 06.07.2021, 09:05:41 »

Но за пияните шофьори проблемът не е че няма полиция през нощта - напротив, на такива места обикновено има предостатъчно полиция, която обаче не върши почти нищо или в определени случаи самите полицаи са с вързани с ръце - няма как няколко екипа да контролират всички кръчми в София 24/7; но и също не е нормално да има недосегаеми, които, колкото и полиция да има никой не ги закача - обикновено такива карат и пият. За малките населени места пък да не говорим - това са своеобразни градове-държави, където масово се кара без фарове, колани, пияни през деня, за нощта да не говорим... тези проблеми няма да се решат с наличие на нощен транспорт - най-много да задълбочат дупката в ЦГМ.

Да, общественият транспорт има социална функция, но нейната стойност ще започне да се измерва от едно общество само тогава, когато пътуването с него ще бъде въпрос на желание, а не чак толкова на задължение. А това отнема години.

Има и друга страна. Това желание за да се случи трябва да я има услугата.

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #1419 on: 06.07.2021, 11:38:54 »
Едно и също са.
« Last Edit: 15.07.2021, 16:25:40 by difian »
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing