Проблемът не е, че темата е актуална, а че ще става все по-актуална през есента и зимата! А дано само да не се случи да измрат няколко хиляди души и да излезе, че са ни спасили от коронавируса! Българина е рядко смотано същество, което е в състояние да умира и да се чувства щастливо щото така казват по телевизора.
Да не забравяме, че никой не знае теорията на вероятностите в коя посока ще тласне нещата. Знае се само едно - до ден днешен случихме на вирус, но не случихме на "спасяване" от вируса.
Притеснителното (най-вече) за мен е, че нашите училища, ясли и детски градини и без това са големи бациларници всяка година, където колкото и да се е отричало, че са развъдник за инфекции са поразявали достатъчно яко детето, че след негово боледуване да ни изхака здраво и вкъщи. Сега просто не знам - или ще стане пълна трагедия или точно на обратно ще бъде най-супер всичко! И в двата случая ще е показателно!
В първия случай, ако е трагедия ще е доказателство, че ни управляват ****@@@**, а във втория случай - че училищата, градините и яслите , персонала е по принцип **@@@@!!
Що се отнася до мен - аз не съм склонен да подценявам природата, а само държавния сектор!
P.S. Излезе много интересен анализ на заемите, които ЕС отпуска за борба с последствията от пандемията.
https://frognews.bg/novini/otpuska-komichen-zaem-150-glava-naselenieto-balgariia-spraviane-posledetsite-covid-19.htmlСпоред него на всеки българин се падат по 150 лв, докато:
Латвия, която е с брой на населението 1,92 милиона души - 192 млн. евро или по 100 евро на глава на населенито;
Малта, която е с население приблизително 426 хил. души - 244 милиона евро или 572 евро на човек;
Кипър, с население 1,17 млн. души - 479 милиона евро или 409 евро на човек;
Литва, с население 2,794 млн. души - 602 милиона евро или 215 евро на човек;
Словакия, с население 5, 458 млн. души - 631 милиона евро или 115 евро на човек;
Хърватия, с населнеие 4,058 милиона души - 1 милиард евро или 247 евро на човек;
Словения, с население 2,084 млн. души - 1,1 милиарда евро или 527 евро на глава от населението;
Чехия, с население 10,69 милиона души - 2 млрд. евро или 187 евро на глава на населението;
Гърция, с население 10,73 млн. души - 2,7 млрд. евро или 251 евро на човек;
Румъния, с населнеие 18 722 314 души - 4 милиарда евро или 213 евро на човек;
Белгия, с населние 11,692 млн. души - 7,8 милиарда евро или 667 евро на глава от населението;
Полша, с население 38,657 млн. души - 11,2 млрд. евро или 290 евро;
Испания, с населние 45,653 млн. души - 21,3 милиарда евро или 466 евро;
Италия, с населние 60,033 млн. души - 27,4 млрд. евро или 456 евро;
България, с население 6,893 милиона души - 511 млн. евро или 74 евро.
Според тази статия:
https://lupa.bg/news/shok-v-ukraina-yuliya-timoshenko-mozhe-i-da-umre-ot-kovid-19_75487news.htmlима сериозна опасност за живота на Юлия Тимошенко, която се твърди, че е на апаратно дишане. Явно престоя в затвора също допринася за тежкото боледуване!